Şimdi Ara

lütfen bi el atın derdime

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben elektronikci falan deilim. mekanik üzerine çalışıyorum. bana şöyle bişey lazım ama fikir yürütemedim.

Bİ ELEKTİRK MOTORU DÜŞÜNÜN. BEN BUNUNLA DOĞRUSAL HAREKET YAPTIRARAK BİR ANAHTARLA TETİKLEYİNCE SAĞA DOĞRU DAİRESEL HAREKET YAPACAK AMA BU HAREKETİN MESAFESİ DOĞRUSALDA 5 CM FALAN OLACAK. DİĞER ANAHTARLA TETİKLEYİNCEDE AYNEN SOLA DOĞRU DÖNECEK VE YİNE DOĞRUSALDA 5 CM GİBİ HAREKET YAPTIRACAK.

YANİ Bİ ANAHTARLA SOLA BELLİ TUR, DİĞER ANAHTARLA SAĞA AYNI TURU YAPACAK.ÇOK BASİT BİŞEY İSTİYORUM.

MAKİNEMDE YENİLİK YAPACAM AZ DAHA TEKNOLOJİK OLSUN DİYORUM.BU BASİT SANDIĞIM OLAYI ÇÖZERSEM ÇIĞIR AÇMIŞ OLACAĞIM.
    BUNU İSTEMEMDEKİ AMACIMDAN BİRİSİ; PNÖMATİK PİSTONLA İLERİ GERİ HAREKET YAPAN BAZI YERLERDE BU MOTORU KULLANACAM. MOTORUN KAFASINDAKİ DİŞLİYE DÜZ Bİ DİŞLİ TAKACAM VE DAİRESEL HAREKETİ DOĞRUSAL HAREKETE ÇEVİRECEM.AMA DEDİĞİM GİBİ BU HAREKET MİKTARI SAĞA VE SOLA AYNI OLACAK. BIKTIM KOMPRESÖR SESİNDEN.

YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_sedat -- 2 Eylül 2012; 4:44:25 >

• Özelden Pm attım bakarsınız
  • Arabaların krank-biyel mekanizmazını ya da buharlı lokomotiflerin piston-tekerlek mekanizmasını inceleyin. Daha da olmadı krayayer dişlilerine bakın. İstediğinizi yapmanın onlarca yolu var. Önemli olan çalışma şartları ve tam olarak mekanizmadan ne beklediğiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Arabaların krank-biyel mekanizmazını ya da buharlı lokomotiflerin piston-tekerlek mekanizmasını inceleyin. Daha da olmadı krayayer dişlilerine bakın. İstediğinizi yapmanın onlarca yolu var. Önemli olan çalışma şartları ve tam olarak mekanizmadan ne beklediğiniz.

bunu düşündüm ama benim 2 tane swic le çalışmam gerek. biri ile tetikleme yapınca sağa dönecek belli bi miktarda, diğerine tetikleme verince aynı yolu geri gidecek. yaklaşık 30 kg lık bi kuvvetle basma yapacak. diyelim bi siwice bastım sağa döndü, diğer swice basıncaya kadar 1. swice bassam bile bi daha sağ dönmeyecek. yani motor hep aynı yolu gidip gelecek.

örneğin araçlara takılan kapı kilitleme pistonları. nasılki uzaktan kumanda düğmesine bi kez basınca kapı pistonu tık diyor belli bi miktar aşağıya iniyor ve kapıyı kilitliyor. diğer düğmeye dokununcada aynı yolu geri gelerek açıyor. ben tam olarak bu kapı motorunun daha güçlü olanını istiyorum diyebilirim.

• Elektrikli silindirler var bu iş için bir inceleyin isterseniz.
    http://www.dogrusalhareket.com/actuators.php
  • Motorun milinde dairesel dişli, bu dişlinin hareket verdiği bir düz dişli. Motor dişlisi düz dişlinin tam ortasında. Motor sağ dönünce düz dişli sol tarafa gidiyor. Motor sol dönünce düz dişli sağ tarafa gidiyor. Düz dişlinin ucuna denk gelecek şekilde her iki ucuna birer swiç koyuyorsun. Swiçe değince stop ediyor. Tekrar diğer butona basınca aksi yönde hareket ediyor.

İnternette vargel sistemi diye ararsan karşına çok çeşitleri çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Elektrikli silindirler var bu iş için bir inceleyin isterseniz.
    http://www.dogrusalhareket.com/actuators.php

hocam çok teşekkür ederim bugun birinden daha duydum böyle bi şeyin varlığını.ilk işim bunu araştırmak olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Motorun milinde dairesel dişli, bu dişlinin hareket verdiği bir düz dişli. Motor dişlisi düz dişlinin tam ortasında. Motor sağ dönünce düz dişli sol tarafa gidiyor. Motor sol dönünce düz dişli sağ tarafa gidiyor. Düz dişlinin ucuna denk gelecek şekilde her iki ucuna birer swiç koyuyorsun. Swiçe değince stop ediyor. Tekrar diğer butona basınca aksi yönde hareket ediyor.

evet bunu düşündüm ama normal motorlarda durma ve kalkma işlemmi biraz yavaş oluyor. bana keskin bi şekilde hareket edip aniden duran sürüncemede kalmayan bi motor lazımdı. elektrikli pistonlar varmış bunlara bi bakayım.

çok teşekkür ederim ilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_sedat

quote:

Motorun milinde dairesel dişli, bu dişlinin hareket verdiği bir düz dişli. Motor dişlisi düz dişlinin tam ortasında. Motor sağ dönünce düz dişli sol tarafa gidiyor. Motor sol dönünce düz dişli sağ tarafa gidiyor. Düz dişlinin ucuna denk gelecek şekilde her iki ucuna birer swiç koyuyorsun. Swiçe değince stop ediyor. Tekrar diğer butona basınca aksi yönde hareket ediyor.

evet bunu düşündüm ama normal motorlarda durma ve kalkma işlemmi biraz yavaş oluyor. bana keskin bi şekilde hareket edip aniden duran sürüncemede kalmayan bi motor lazımdı. elektrikli pistonlar varmış bunlara bi bakayım.

Youtube' da ilginç mekanizmaları anlatan bir video vardı. Orada tam sizin aradığınız gibi birşey gördüğümü hatırlıyorum. Çok karmaşık değildi tekrar arıyorum bulabilirsem paylaşacağım.

• quote:

quote:

quote:

Youtube' da ilginç mekanizmaları anlatan bir video vardı. Orada tam sizin aradığınız gibi birşey gördüğümü hatırlıyorum. Çok karmaşık değildi tekrar arıyorum bulabilirsem paylaşacağım.

http://www.youtube.com/watch?v=Y5pen3QMgzQ&feature=my_liked_videos&list=LLUC03QGRZG3GGDCh13KkySw

sanırım bahsettiğiniz video bu. amabunları yapmak için bayaa bi torna işi var. e bizim buradada tornacılar bildiğiniz gibi deil. yani. yanlarına yaklaşılmıyor. :).

şu elektrikli silindirleri bi araştırayım bakayım nasıl bişeylermiş, fiyatları uygunsa hiç uğraşmadan alacam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=Y5pen3QMgzQ&feature=my_liked_videos&list=LLUC03QGRZG3GGDCh13KkySw

sanırım bahsettiğiniz video bu. amabunları yapmak için bayaa bi torna işi var. e bizim buradada tornacılar bildiğiniz gibi deil. yani. yanlarına yaklaşılmıyor. :).

şu elektrikli silindirleri bi araştırayım bakayım nasıl bişeylermiş, fiyatları uygunsa hiç uğraşmadan alacam.

Evet video oydu hocam;
    9:06' da gözüken sistem uygun ama yaptıracak yer yoksa bişey diyemem tabi. Sizin makinede şuanki sistem hidrolik mi?

• sasda
  • sitem pnömatik. elektrikli silindirleri inceledim ama onlarda sorduğum yerlerde servo lu olanları varmış. onlar çok pahalı ama normallerinin fiyatınada 150-200 euro falandır dedi. bana bu fiyatta biraz pahalı geldi. fiyat konusunda duyumu bilgisi olan varmı acaba elektrikli silindirlerin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.