Şimdi Ara

Lütfen bilgili biri yardım etsin !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci : İntel Celeron D 335 2.8GHZ CPU FSB : 133.3Mhz Bellek Yolu : 333.3Mhz 256 KB
    Anakart : Biostar P4M900 Micro 775 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti : VIA P4M900
    Bellek Zamanlamaları : 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
    Ramler : DIMM2 Kingston 9905316-005.A04LF 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) 2 adet
    Görüntü Bağdaştırıcısı : Sapphire Radeon X1950 GT
    GPU Kod Adı : RV570 (PCI Express x16 1002 / 7288, Rev 9A)
    %30 oc li

ya ben bu işlemciye nasıl oc yapabilirim sogutma sistemi iyi nasıl yaparım anlatırsanız sevinirim .. şimdiden allah razı olsun ...

• öncelikle anakartını bilmiyorum biosa girip kendin kurcalayacaksın kimse tam olarak sana bunu anlatamaz cpu fsb hızını artıracaksın öncelikle gittiği yere kadar daha sonra voltaj vermeye başlıcaksın ama bence çok zorlama 3.4 e kadar voltajsız geleceğini düşünüyorum bütün ayarlamalar biostan biosunu iyice öğren anakartının biosunu webten aratarak öğrenmeye çalış çünkü bazı anakartlarda oc olmuyor...
  • yaparsın yapamazsan yaptırttırırsın.
    önce biosa gir.daha sonra advenced menüsünden chipset confirugation menüsüne gir.buradan ram zamanlamalarını düşür.
    menüden çık.PCI hızını 33 mhz olarak ayarla.
    ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlat ve hemen biosa gir.Yine advenced menüsünden bu sefer fsb hızını kademe kademe yükselt her yükselttiğinde bilgisayarı yeniden başlat windows açıldığında işlemcine yüklenecek bir program veya oyun aç.her kademede bunu yap.hangi kademede bilgisayar kararsızlaşop kitlenirse o zaman voltajı bir kademe yükselt.Ve fsbyi yükseltmeye devam et.istediğin hıza ulaşınca her şeyi kaydet.BİTTİ

Mutlaka kademe kademe yapmalısın birden fsbyi sonuna kadar köklersen kitlenen bir sistemle uğraşırsın.

ALLAH kolaylık versin.

• benim ram hızları 4-4-4-4-12 gibi bişilerdi bunu ne yapayım

birde fsb 200 le 300 arasında değiştirebildğimiz değermi ben onu görebildim ve su an 3.0 dan 3.6 ya cıkardım voltaj olmadan 3.7 ye çıkarmak için ne kadar voltaj verem?
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama ram hızlarını ne kadar düşürmem gerekecek birde nasıl anlıcam mesela 100mhz yükseldimi 2.9 ghz olarak göstermezmi sistem bilgisinde veya everest ultimate edition da göstermezmi ne kadar arttırdıgım birde ramlere oc yapılırmı işlemciye oc yapıp bittikten sonra heralde saçma bir soru oldu bu son soru saten ram hızları düşürmek gerekecek demişsin bidaha artırılmazmı demek daha mantıklı olur heralde teşekkürler cevaplarınız için... birde voltajı nasıl yükseltmem gerek bu konuda hiç bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityProfessional -- 4 Şubat 2008; 22:46:53 >
  • arkadaşlar kimse yardım etmicekmi ben ram ayarlarını nasıl düşüre bilirim kimse bilmiyomu bu anakartı cpu voltajını ayarlamayı bulamadım ama dram voltajı ayarlanabiliyo ama oc yapmayı denedim dram diye bölümü ceksemde geri en fazla fsb 133mhz den 149 a çıkıyo dram 200mhz (dram seceneklerde 200mhz 266mhz 333mhz var bide by bişiler yazıyo otomatik ayarlıyor o )deyken 133 x21 den 149 x21e cıktım en fazla 3.2 yi gördü biri bana yardım etsin bide dram ne oluyor bellek yolu düşüyo onu düşürürsem o önemlimi neyin bellek yolunu düşürdüm anlamıyorum ram inmi yoksa işlemcininmi yoksa ram ayarlarını nasıl düşürcem dünden beri kafayı yicem saten işlemci alcam yeni yanarsa yanar napayım bir anlatında en fazla ne kadar cıkarabilirim bu arada 240watt lık powersupply var cpu voltajınıda bulamadım cpu hiç ısınmıyor everesteyim 149 a cıktım 200mhz de evereste sıcaklık değerine bakıyorum 39 -42 arası gidiyo en son 40 oldu pat kapandı neden anlamadım gpu 53derece gpu işlemciside 43 derece hddler 51 ile 43 derecelerde sıcaklık namına bişey yok söktüm buz gibi işlemci yardım edin birde 155 e gecinde hdd kendini kapıyor en fazla 154 denedim hdd acık ama 155 e cıkınca hdd yi görmüyo o154 de ekran gelmiyo windows yazısında pat kilitleniyo yaw yardım edin nolur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityProfessional -- 6 Şubat 2008; 13:15:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bana Yardım Edin
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.