sıralamam 13096.sizce neresi gelir?kontenjan artışı vs. sayesinde dişler gelir mi?
valla düşükte olsa açıkta kalma ihtimalin dahi var eğer sadece bu tercihleri yaptıysan.
Keşke gerinden de yapsaydın mesela 15-20 bin aralığından.
Ama gelirse ;ege eczacılık,marmara eczacılık,yıldız teknik bilg müh gelir. Dişler zor, talep fazla çünkü.
evettt yorumlar nedir arkadaşlar???
yıldız teknik bilgisayar gelicek.
19 mayıs diş gelmez mi ya 1000 tıp arttı zaten hacı.
quote:
Orijinalden alıntı: stewieandcartman
19 mayıs diş gelmez mi ya 1000 tıp arttı zaten hacı.
öyle düz hesap yapmamak gerekir bence. Ben dişe, tıpa, eczacılığa olan talep artışını göz önüne bulundurarak dedim bunu. Şu an istanbul tıpı bitiren tanıdığım var 6 yıl önce girdiğinde 5000 civarıymış sıralaması, şimdi ise en son 1840. yı aldı, talep meselesi. Gittikçe artıyor.
ihtimal her daim vardır. Ama tozpembe bakmaya çalışmak, kendini kandırmak olur.
Gelmemesi daha yüksek ihtimal, kendini hazırlamalısın. Talep yoğun, krizin de etkisiyle iyi puan yapıp garanti meslek isteyenler tıpa, diş hekimliğine, fizik tedaviye yöneliyor. 10.ege eczacılık (12900) en olası olası, o da olmazsa bilgisayardasın bence.
Hocam bu tercihlerle açıkta bile kalabilirsin.
196 kişi önünde son tercih, talep artmazsa sıralaması rahat kayar.
nasıl bu kdar rahat tercih yaptın anlamadım açıkta bile kalabilirsn kendini garanti altına alcak 13-18 bin arası tercih yapsydn neyse inş girersn
valla araştırdıklarımdan dolayı böyle bir tercih yaptım rahatlıktan değil yani.açıkta kalsam da dünyanın sonu değil tekrar denerim ama kontenjanlar bu kadar artmışken talebin etkisinin daha az olacağını düşünüyorum.
Bence açıkta kalma ihtimalin, yerleşme ihtimalinden fazla.
19mayıs diş gelcek göreceksiniz
dişler zor gibi bence ya ytü bilg müh yada ank eczacılık gelir
Öncelikle tıp kontejan artışı 1000 kadar. Onların büyük çogunlugu hatta hepsi ilk onbinden alacaktır.Boş kalacagınıda tahmin etmiyorum.sıralamanı bi o kadar yukarı kaydır.Ayrıca mühendislik fakültelerinde de büyük kontejan artışları oldu. Bunların odtü bogaziçi gibi olanları tabi ki ilk beşbinbinden aşagı almaz.Ayrıca tercih yapmayacakta bir düzine insan olacagını tahmin ediyorum .Ama küçükte olsa açıkta kalma ihtimalın var.Saglık sektöründe yaptıgın tercihlerde ise aralıgı keşke büyük tutsaydın.Artık millet bu sektöre kapak atma peşinde sıralamasının yükselecegini tahmin ediyorum. Selametle
Seçtiğiniz bölümler talep yoğunluğu olan bölümler son iki tercihin gelme olaslığı var ancak açıkta kalma durumunuzda mevcut.
Ata ve Knisath
açıkta kalma durumum da olabilir tabi ama Berqan arkadaşımızın da dediği gibi düşünmüştüm ben de.yeni açılan tıplar zaten benim önümdekileri etkileyecek.bir o kadar da müh. kontenjanı açıldı.açıkta kalmam ve dişe giderim diye düşünmüştüm ama belli de olmaz tabi.
mustafa666
teşekkür ederim umarım gelir.gelirse sana pm atarım.
BatuwesT
ytü bilg müh. ve marmara ecz. gelir diyenler çoğunluktaydı bana ankara ecz. puanı 0,1 daha fazla çünkü.
Berqan
ben de senin gibi düşünmüştüm.sağlık sektörüne talebin fazlalığın farkındayım zaten o sebeple ytü bilg. müh yazmak istedim.güzel bir üniversite ve bölüm olduğunu düşünüyorum sizce nasıl bilmiyorum tabi de güzel gibi görünüyor.bakalım ya artık yapıcak bişey yok gelirse birisi giderim güzel bölümler benim için.gelmezse de napalım.
hocam sıralamamız aynı sayılır benimde 13108 benim istediğim yerde itü mimarlık (12000) umarım talepler istediğimiz gibi olur ve sen marmara eczacılık ben itü mimarlık
Açıkta kalma ihtimali düşük olsa da var. Fakat bence 9 veya 10. tercihe yerleşeceksin.