Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM.......9800 GX2DE DÜŞÜK FPS CRYSIS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartın performansını beyenmiyorsa faturası elinde
    gitsin versin garantiye

aynen geri yollamazlarsa bende bir sey bilmiyorum ...
  • @cyberwar güvelinir bir kardeşimizdir. O kartı aldığı ilk günü hatırlıyorum. Hiçde böyle düşük değildi FPS 'ler.

Ben kullanıcı kaynaklı bir sorun görüyorum burada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

@cyberwar güvelinir bir kardeşimizdir. O kartı aldığı ilk günü hatırlıyorum. Hiçde böyle düşük değildi FPS 'ler.

cyberwarı tanımıyorum ama
    nordlanda sorun oldugu kesin acaba kartı formatlamadan taktı gtx'in driverini kaldırmadı öylemi kullanıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

@cyberwar güvelinir bir kardeşimizdir. O kartı aldığı ilk günü hatırlıyorum. Hiçde böyle düşük değildi FPS 'ler.

guvenine tesekkurler dostum
  • 4 tane 4870 aasız very highta 31 fps aldığına göre 2 tane 9800 4 xaa da ki 4 tane 4870 skull anakartla 2 tane extreme işlemciyle o sonucu alıyo sen böyle bu sonucu alman bana normal geldi
  • 4 tane 4870 1440X900 very highta 31 alıyosa çok az bence...
  • bişeyi iyi biliyoruz sende sorun var çöünki ben 8800gt ile o ayarlarda o fps leri gördüm ama senın görmemen lazım
  • full hdde 31 alıyo ama çşft işlemci 4 tane 4870
  • cyber sendeki crysis benchmarkı high kalitede arkadaşımız very hightan bahsediyor yanlış değilsem ki very highta gölgelendirmeden kaynaklı aşırı fps düşüklüğü yaşanır di mi? bence hala normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanrisal -- 26 Ağustos 2008; 18:14:23 >
  • arkadaşalr sadece yardım istiyorum tepkim büyükse herkesden sinan kardeşimizden de özür dilerim... ama insan cidden sinirleniyor ki bir bakıyorsunuz 3dmarkda yüksek alıyor bir bakıyosunuz crysisde sürünüyor.8800 gtx SLI hatta TRI SLI kullandım hiçde böle 1şi başıma gelmedi.50 kere driverı sildim kurdum sildim kurdum ama sonuç alamıyorum inanın xp kurdum xpde dün testlerimde görüntüde kırılmalar meydana geldi.bütün bileşenler overclocksuzdu ayrıca.sürekli driver sildim kurdum hatta psyhxi sildim kurdum.8800 gtx o ayarlarda 15 fps alıyor sonra gx2yi takıyorsunuz sonuç hüsran yani olacak şey değil.sinan arkdaşımdan tekrar özür diliyorum ama cidden onun başına gelse belki o da öyle düşünürdü.olayı benim açımdan bakın.siz daha ii bir kart alıyorsunuz süper performans beklerken 9 değil hatta yalanım warsa annemin mezarını göreyim 4 fps bile gördüm aynı ayarlarda o kadar düşüş kimse yaşamıyorken bu kartta ben yaşıyorum zoruma gitti açıkcası sizinde öyle birşey başınıza gelse kötü olmazmısınız.........

• quote:

Orjinalden alıntı: BLooDWoLF

cyber sendeki crysis benchmarkı high kalitede arkadaşımız very hightan bahsediyor yanlış değilsem ki very highta gölgelendirmeden kaynaklı aşırı fps düşüklüğü yaşanır di mi? bence hala normal

gölgelendirme tabii etkiler dostum ama 9 fps az değilmi sence
  • Valla hocam bende 0 4850 aldım highta o fpsleri görüyorum bende ama umrumda değil bıktım bu crysis olayından
  • quote:

Orjinalden alıntı: nordland

arkadaşalr sadece yardım istiyorum tepkim büyükse herkesden sinan kardeşimizden de özür dilerim... ama insan cidden sinirleniyor ki bir bakıyorsunuz 3dmarkda yüksek alıyor bir bakıyosunuz crysisde sürünüyor.8800 gtx SLI hatta TRI SLI kullandım hiçde böle 1şi başıma gelmedi.50 kere driverı sildim kurdum sildim kurdum ama sonuç alamıyorum inanın xp kurdum xpde dün testlerimde görüntüde kırılmalar meydana geldi.bütün bileşenler overclocksuzdu ayrıca.sürekli driver sildim kurdum hatta psyhxi sildim kurdum.8800 gtx o ayarlarda 15 fps alıyor sonra gx2yi takıyorsunuz sonuç hüsran yani olacak şey değil.sinan arkdaşımdan tekrar özür diliyorum ama cidden onun başına gelse belki o da öyle düşünürdü.olayı benim açımdan bakın.siz daha ii bir kart alıyorsunuz süper performans beklerken 9 değil hatta yalanım warsa annemin mezarını göreyim 4 fps bile gördüm aynı ayarlarda o kadar düşüş kimse yaşamıyorken bu kartta ben yaşıyorum zoruma gitti açıkcası sizinde öyle birşey başınıza gelse kötü olmazmısınız.........

dostum bak adam satmış sana kartı sen taktın çalışıyor muydu çalışıyordu. Diğer oyunlarda böyle bir sorun var mı? Yok... Sen memnun değilsen durumdan garantiye gönder ve sorunlarını anlat adamlara. Şimdi bu kartı sana satan adam ne yapabilir. Sorun hiç ummadığın yerden bilene çıkabilir... Neyse lafı uaztmayayım sen garantiye gönder yada başka bir sistemde dene kartını

• quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

nvidia sorun çıkarmaz ati sorunlu diyen arkadaşlara bu mesajın linkini vericem

koş haber ver sorunun yazılımsal olduğu anlaşıldı.
  • anakarti masaya baglamişinizz sorun bu akli orda kaliyo vganin ..
  • cuma wey ctsi günü ilk iş vatan bilgisayar elmadağ gidip sorunu halledicem işallah gelişmeleri gene bu topice yazarım topice ii kötü yortum yazan herkese çok teşekkür ederim.bu arada arkadaş cok ii o.c yaptığını sölüyor ama o.cde görüntü 1 düzelio 1 siyah oluyor cokda o.c cekmiyorum ama durum bu
  • arkadaşım bu gün bir test daha yaptım sennin koyduğun ss lerin yerinde +50 oluyo fps very high 4aa 16af
  • Dostum, PM ile de cevap vermek istedim ama başaramadım.
    Sorununun Ekran Kartının BIOS'u ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 9800GX2 Crysis'te en iyi sonucu veren karttır. GTX 280 Amp falan yanında halt eder yani. Bence hangi markayı kullanıyorsan onlardan güncel BIOS göndermelerini talep et veya yüklü olan BIOS versionunu yeniden iste ve yeniden yükleme yap. Sorunun büyük bir ihtimalle düzelecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaanaysel

Dostum, PM ile de cevap vermek istedim ama başaramadım.
    Sorununun Ekran Kartının BIOS'u ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 9800GX2 Crysis'te en iyi sonucu veren karttır. GTX 280 Amp falan yanında halt eder yani. Bence hangi markayı kullanıyorsan onlardan güncel BIOS göndermelerini talep et veya yüklü olan BIOS versionunu yeniden iste ve yeniden yükleme yap. Sorunun büyük bir ihtimalle düzelecektir

hocam ben bios yüklemesini bilmiyorum daha sonra hepten bozmak da istemiyorum vatana götürcem bios yüklermisniz desem yüklerler mi onuda bilmiyorum.normalde farklı bir anakartta bios yüklemesi yapılınca sorun cıkmaz dimi?

• quote:

Orjinalden alıntı: nordland

quote:

Orjinalden alıntı: kaanaysel

Dostum, PM ile de cevap vermek istedim ama başaramadım.

hocam ben bios yüklemesini bilmiyorum daha sonra hepten bozmak da istemiyorum vatana götürcem bios yüklermisniz desem yüklerler mi onuda bilmiyorum.normalde farklı bir anakartta bios yüklemesi yapılınca sorun cıkmaz dimi?

Sakın ola bu hatayı yapma. Vatan'daki teknikerler zaten bomboş hiçbirşey bilmiyorlar. Onlar Distributor'e gönderirler ordan yetkili firmaya. Gittiği yerde test ettik sorun yok derler. Uğraşmazlar Crysis'te FPS neden böyle diye. Zaten dünyadan bi haberler! Sakın! BIOS güncellemek zor değil hatta zevklidir. Bozulursa diğer PCI-E slotuna takacağın bir ekran kartı ile yeniden BIOS'u düzeltebilirsin. Endişe etme ben çok hata yapmıştım BIOS güncellemesi yaparken. Hiç korkma, 3-4 kelime yazıcaksın bitti. Ben senin için araştırıcam kardeşim. Umarım düzelir

Senin elindeki Ekran kartının detayları;
    GPU Device Id: 0x10DE 0x0604
    Version: 62.92.39.00.09

Benim sana bulduğum BIOS ise;
    GPU Device Id: 0x10DE 0x0604
    Version: 62.92.39.00.10

1: Senin için daha yüksek bir BIOS buldum dostum.
    http://uploaded.to/?id=15y8mh

2: Bu da BIOS'u yüklemen için gereken programın :
    http://uploaded.to/?id=u0ilbk

Şimdi gelelim nasıl yükleyeceğine;

1- Bir tanem sistem disketi oluştur. (Yapılışı : Sağlam bir disketi disket sürücüye yerleştir. Bilgisayarım'a girdikten sonra Distek üzerinde sağ click yap ve Biçimlendir'e bas yeni çıkan ekrandan Sistem Disketi Oluştur kutucuğunu işaretleyip Başla butonuna bas)

2-İşlem bittikten sonra 2: olarak vermiş olduğum link'te bulunan nvflash_567 adlı dosyanın içindeki dosyaların hepsini Disket'in içine kopyala.

3-Daha sonra 1: 'de vermiş olduğum 9800GX2.BIN adli dosyayı da diskete kopyala.

4- Bilgisayarını disketi okuyacak şekilde BIOS'tan ayarla. (Yapılışı: Genel olarak Boot Menu sekmesi altında 1. sıraya disket'i getirecek şekilde yapmalısın)

5- Disketten açtıktan sonra aynen önce şu komutu yazmalısın: nvflash.exe -b backup.rom
    Bu yazdığın komut, ekran kartının orjinal üzerindeki BIOS'unu yedeklemek için yaptığımız işlemdi.

6- Yedekleme işlemi bitince yeni bir kod yazıyoruz : nvflash -p -u -f 9800gx2.bin
    Aynen bunu yazıyorsun. Lütfen aradki boşluklara dikkat et ve bin yazarken sakın ı ile i'yi karıştırma! hepsini kucuk ve aynen böyle yazmalısın!

7- İşlem bittikten sonra herhangi bir satırda ERROR yazısı görürsen SAKIN BİLGİSAYARINI YENİDEN BAŞLATMA!!!
    Eğer error yazısı görmezsen hepsi OK yazıyorsa güvenle yeniden başlatabilirsin.

8- Eğer ERROR yazarsa makina (ki yazmayacak endişe etme) aynen şu kodu yazmalısın nvflash -p -u -f backup.rom
    Daha sonra yeniden başlatabilirsin

8. aşama çok extreme durumlarda olan bir durumdur. Disketten okuyamama ya da benzeri sebeplerden dolayı oluşabilir.

9- Daha sonra EXIT yaz ve makinayı kapat, aç...

Umarım becerebilirsin dostum, sonuçları paylaş bizimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaysel -- 27 Ağustos 2008; 21:22:14 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.