Şimdi Ara

Lütfen YARDIM, bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün durup dururken görüntü gitti, bir kaç saniye sonra geri geldi. Sonra düzenli olarak görüntü gidip geldi(yaklaşık 4 saniye görüntü yok, sonraki 4 saniye görüntü var, sanki bozulacağının sinyalini verir gibi) Bunu üzerine bilgisayarı tekrar başlattım, 1 kaç dakika düzgün çalıştıktan sonra dondu, reset attım ve birdaha açılmadı.
    Şimdi power tuşuna bastığımda fanlar çalışıyor,harddisk ışığı sürekli yanıyor ve hiçbir görüntü gelmiyor(Bios bile gelmiyor)

Ekran kartını başka bilgisayarda denedim: sağlam, ramlar sağlam.

Tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim

Bilgisayar:2.8 Ghz Prescott, 1.5 Gb ram, Fx 5200 Ekran kartı, Asus p4p800se anakart

• hdd ni ve psu nu başka pc de denemelisin şayet saglamsa bios veya anakart sorunu
  • yok arkadaş hddye el felan sallama
    bendede aynı sorun oluyordu anakartta sorun varmış eğer anakartta bi bozukluk yoksa tüm parçaları çıkarıp tekrar tak eğer tutarsa pc süper hızlanıyo
  • Hardisk de sağlam. Acaba sorun güç kaynağında olabilir mi???

2 tane harddisk var
    2 tane cd rom var
    3 bank ram var (256+256+1024)

Acaba güç kaynağı yetersiz kalınca böyle bi arıza mı verir???
  • psu ne kç wat markası ne
  • PSU dan olabilir arkadaşdada seninkiyle hemen hemen aynı donanımlarda bir kasa vardı ve 300w luk dandik bir PSU ile kullanıyordu uyardım dikkate almadı 1-2 ay sonra ramlere,hd ye ve güç kaynağına elveda dedi

anakart yanmadı ona çok sevinmişti
  • hd ile ilgili olsa siyah ekran filan verir.psu olsa fanlar da çalışmaz.ekran kartı sağlam diosun.anakart olabilir ama bence %90ramlerden kaynaklı bi sorun
  • Pc pert olmadan önce görüntü gitti geldi dedin.
    anakartdan olsa direk reset atardı. "ekran kartı yada monitör"
    ekran kartını denediğin düşünülürse monitör ü bi dene. Güç çıkışlarını kontrol et.
    son olarak bide anakart üzerindeki ekran kartı yuvsını temizle.
  • monitör de sağlam

güç kaynağı: 350 watt codegen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.