Merhaba arkadaşlar.. 2001 yılında aldığım pentium 3 900 işlemcili laptopumu temizleme amaçlı içini açtım. Bu aralar çok sık fan çalıştırmaya başlamıştı.. cpu soğutucu bloğu çıkarttım .. bu blok ile işlemci arasına nasıl bir termal pasta sürmeliyim? ya da sürmeli miyim? üzerinde donmuş sarı renkli bir pasta var.. aliminyum plaka da yapışık durumda.. işlemci yüzeyi ve soğutucu bloğun resimlerini gönderiyorum.. Yardımlarınız için teşekkürler..
üzerindeki aluminyum levha çok güçlü bir şekilde yapıştırılmış.. kazımaya cesaret edemedim.. aluminyumu temizlemeden üzerine coolermaster high performance pasta sürüyorum o zaman.. teşekkürler..
quote:Orjinalden alıntı: atomic2 üzerindeki aluminyum levha çok güçlü bir şekilde yapıştırılmış.. kazımaya cesaret edemedim.. aluminyumu temizlemeden üzerine coolermaster high performance pasta sürüyorum o zaman.. teşekkürler.. aslinda bulasik makinesinde yikasaniz komple sogutucu sorun cikmaz diye dusunuyorum ama..
soğutucunun yüzeyi temiz ama.. benim kararsız kaldığım; üzerindeki yapıştırıcıyı kazımadan sürebilir miyim ? işlemcinin yüzeyi metal değil çünkü.. direkt olarak çekirdek var..üzerinde zar gibi ince bir kaplama var.. dell galiba o yüzden soğutucunun altına bir plaka yapıştırmış.. onu çıkartmak ne kadar doğru bilmiyorum.. önce aliminyumu sökmeden sürüp deneyeceğim.. olmazsa artık laptopu bir daha söküp direkt termal pasta uygulayacağım.. yardımlarınız için teşekkürler..
arkadaşlar yapışık olan aluminyum plakayı sökmeden ufak bir miktar pasta sürdüm ve laptopu topladım.. durum şu an iyi görünüyor.. en azından artık masaüstünde bekleme konumunda iken fan açmıyor.. 1-2 gün izleyeceğim sistemi.. sonucu tekrar yazarım..
2 gündür takip ediyorum.. sistem biraz rahatladı..sıcaklık yükte max 40 derece oluyor.. boşta iken fan artık hiç çalışmıyor..