MERHABA ARKADAŞLAR BEN TEKNİK LİSE KİMYA ÖĞRENCİSİ LİSE 3.SINIFA GEÇTİM BÖLÜMÜMDEN MEMNUNUM AMA BAZI SIKINTILARIM VAR AŞAĞIDAKİ SORUARI YANITLARSANIZ ÇOK SEVNİRİM.
öncelikle ben dersaneye gidiyorum ve dersler başldı hazırlık yapıyoruz.kimya bölümünn öğrtmenlikten mühendisliğe kadar önünün kapalı olduğnu öğrendim bu bölümü seviyorum ama üniversteyi kazanırsak kimya ile ilgili bölüme girdiğimde işsiz kalmak istmiyorum emeklerime yazık sonuçta aklıma gelen alternatifler şunlar:
1.ygs ve lys ye sıkı hazırlanıp alan dışı tercih yapmalımıyım mesela gıda mühndisliği gibi,eğer tercih edersm puanım çok mu düşer yani değer mi bu riske?
2.şimdi ben meslek liseliyim okul bana hem okul puanı hemde alan içinde seçersem alan içi puan mı verecek ve bu puanlar aşağı yukarı nasıl olur.yani ayı ayrı iki puan mı vercekler.
3.ya da herşeyi göze alıp kimyayı seçmelimiyim (aklımda öğretmenliği var)
4.mesela alan dışı tercih ettim gıda bölümü ya da tarih öğretmenliği falan işte düz liseler benden puanım yettiği taktirde bile dahamı önce yerşleşirler.
5.bir de rehber öğrtmenimiz bana polislikten bahsetti ama ben biraz soğuk bakıyotum.
6.düz liselerede puan geliyor mu.
7.sizce değer mi tüm bunlara yoksa puan kırılmasın kimyada ilerlyimmi.
8.siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız.
9.teknk liseyim ama 2 sene güzel bir çalışma sonucunda (gönülden çok istiyorum)gıda müh.kazanabilir miyim ya da başka güzel bir bölüm. çok sıkıntıdayım yardım edin kardeşlerim........................................ttlşekkürle