Şimdi Ara

Lütfen yardım edin gtx660m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet benim laptopumda gtx660m var Ve driver ını kuramıyorum bi türlü
    İndirmediğim driver setubu kalmadı arkadaşlar
    ya uygun donanım bulunamadı diyor
    ya dosyalar eksik diyor yada ilk önce intel driverini kurun diyor lütfen acil yardım bu arada laptop modeli LENOVO Y580

• İlk önce intelin chipset driver lerini kurmanız gerekir. Bilgisayar ile verilen cd yi takın ve oradaki setupları kurun sonra yeniden başlatıp indirdiğiniz driveri kurmaya çalışın.
  • bilgisayarla birlikte cdler gelmedi onunyerine lenovo diye bi disk var
    Bütün driverlar orda ama bi türlü olmuyor
  • Olması gerekli. Cd yi taktıktan sonra intel chipset driverı bulun orada setup dosyasını çalıştırın gerisi kolay zaten. Eğer bu cd xp uyumlu ise(pek sanmıyorum) setup a sağ tıklayıp uyumluluk olarak xp seçin.
  • ınteli yükleyemiyorum ki ztn
  • Neden yükleyemiyorsunuz ne hatası veriyor, ekran görüntüsü alırsanız daha iyi anlarız sorunu.
  •  Lütfen yardım edin  gtx660m
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım sistem senin ekran kartını görüyormu önce bunu aygıt yöneticisinden kontrol et. Donanımsal bir sorunmu yoksa yazılımsal bir sorunmu diye aygıt yöneticisine bakarak önce bunu çözmelisin. Genellikle bu sorun driver kurulurken sistemde donanımı arar ve bulamazsa bu hatayı verir.

Bu tarz bir sorun için yazılım haricinde bakabileceğin 3 donanım vardır. Ekran kartın hariciyse ekran kartına , sonra harddiskine ve bu iki donanım sorunsuzsa tek seçenek olarak anakartını kontrol ettirmek kalıyor.

Yazılım kaynaklı olup olmadığını anlayabilmek içinde sanırım format attın ve driverları kuramıyorsun. Driver kontrol programları vardır ve otomatik olarak tarayarak bulurlar ve kurarlar. Böyle dene birde kurulumu veya zamanın varsa kurduğun işletim sistemi yerine başka bir sürüm ve sistem tercih ederek dene birde..
  •  Lütfen yardım edin  gtx660m
  • güncel yardım
  • aygıt yöneticisini açıp görüntü bağdaştırıcılarını aç orayı ss al da bakalım.
  • koyduğum resimde var zaten ?
  • Mesajınız Teknik Yardım Bölümü kurallarının 3.Maddesine Aykırı Konu kilitlenmeden önce düzeltmenizi öneririm.
    Bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_35949583/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach00

koyduğum resimde var zaten ?

Benim dediğim aygıt yöneticisine ayrı girip oradan ekran bağdaştırıcılarına girip teker teker ss almanızdı.
  • yeni format attım ama laptop şimdide ekran kartını görmüyor Nvidia kurulumu donanım bulunamadı diyor zaten
    Nasıl düzelte bilirim arkadaşlar
  • Nvidia optimus tu sanırım onun gibi bir şey den dolayı olabilir. Yani enerji tüketimi azaltmak için nvidia yı devre dışı bırakıyordu. Windows 7 de gadgetlerde bir ayar gadgeti vardı bir bakın isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

Nvidia optimus tu sanırım onun gibi bir şey den dolayı olabilir. Yani enerji tüketimi azaltmak için nvidia yı devre dışı bırakıyordu. Windows 7 de gadgetlerde bir ayar gadgeti vardı bir bakın isterseniz.

Sizin bahsetmiş olduğunuz konu driver kurulmasını engelliyecek bir durum değil ve bu çalışma sırasındaki performansı etkiler sadece.
  • quote:

Nvidia optimus tu sanırım onun gibi bir şey den dolayı olabilir. Yani enerji tüketimi azaltmak için nvidia yı devre dışı bırakıyordu. Windows 7 de gadgetlerde bir ayar gadgeti vardı bir bakın isterseniz.

Başıma geldiği için yazdım ben onu. Bizde ki bir laptop ta hem intelhd hem de asus vardı bir zamanlar ekran kartı görmemeye başlamış baktım aygıt yöneticisinde yoktu. Sorunu çözmek için uğraşırken (bu arada driver kurmaya çalıştım aynı bu hatayı veriyordu) aklıma gadgetlerdeki nvidia gadgeti geldi (nvidia hybrid engine idi sanırım)onu pasif hale getirdim yeniden başlattım aygıt yöneticisinde görünüyordu. Sonrasında da driver kuruldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach00

yeni format attım ama laptop şimdide ekran kartını görmüyor Nvidia kurulumu donanım bulunamadı diyor zaten
    Nasıl düzelte bilirim arkadaşlar

Size bir önceki mesajımdada belirtmiştim. Driver , exe sini çalıştırdığınızda kurulum öncesi sistemde aygıtı kontrol eder ve bulamazsa uyarı verir (tabiiki yanlış bir ekran kartı driverı indirmiyorsanız). Sisteminiz bir önceki formatınızda ekran kartını görüyor , bir sonraki formatınızda ekran kartını görmüyor. Buna ilave olarak diğer anakart driverlarınızı sorunsuz kuruyorsanız , çalıştırdığınız başka programlar sorunsuz çalışıyor ise ne yazık ki ekran kartınız sorunlu gözüküyor.

Eğer ki cihazın garantisi varsa hiç uğraşmadan garantisine gönderin. Biraz öncede dediğim gibi ekran kartı haricinde herşey sorunsuzsa donanımlarınız sağlam ama ekran kartınız sorunludur. Yeni nesil cihazlarda son zamanlarda chipsetleri ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Aygıtı görmeme , görse bile driver yükleyememe , yüklese bile sistemin açılmaması gibi vs. vs.

Garantiniz var ve garantiye gönderirseniz cihazı teslim alırken formu imzalamadan önce driverınızı personelin yanında kaldırıp tekrar kurmayı deneyiniz. Sorun var ise kabul etmeyin ve geri gitmesini isteyiniz. Size sakın ola ki siz bu formu imzalayın biz yeni kayıt açarız derlerse kabul etmeyin. Sonuçta 20 günlük servis süresi dolduğu takdirde sıfır ürün veya fatura bedeli talep hakları size geçer , hangisini seçerseniz onu uygulamak zorundadırlar. Tabii ki bu anlattıklarım garantiniz varsa...

• quote:

quote:

Başıma geldiği için yazdım ben onu. Bizde ki bir laptop ta hem intelhd hem de asus vardı bir zamanlar ekran kartı görmemeye başlamış baktım aygıt yöneticisinde yoktu. Sorunu çözmek için uğraşırken (bu arada driver kurmaya çalıştım aynı bu hatayı veriyordu) aklıma gadgetlerdeki nvidia gadgeti geldi (nvidia hybrid engine idi sanırım)onu pasif hale getirdim yeniden başlattım aygıt yöneticisinde görünüyordu. Sonrasında da driver kuruldu.

Sizin bahsettiğniz gadgetleri windows artık w8 üzerine yoğunlaşmalı nedeni ile seitesinden kaldırmış durumda. Bulmak için forumları araştırması ve 3. cü sahış exe lerine güvenmek zorundadır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.