Merhaba. Cihazım fps drop sebebiyle servise gidip gelmişti. Şimdi o sorun çözüldü fakat neredeyse her gün oyundayken driver_irql_not_less_or_equal kbdclass.sys mavi ekran hatası almaya başladım. çok canım sıkıldı şu ana kadar denediklerim; -windows bellek tanılama (sorunsuz) -ekran kartı sürücü kontrolü(güncel) -klavye sürücüleri (güncel diyor zaten yeni sürücü bulmuyor windows aygıt sürücüsünde) Monster abra a7 v13.1 kullanıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord15 -- 13 Eylül 2023; 13:46:23 > |
Mavi Ekran Hatası: Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (kbdclass.sys)
Giriş: Mavi ekran hataları, bir Windows işletim sisteminde kritik bir hata oluştuğunu gösteren ciddi durumlardır. Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (kbdclass.sys) hatası, klavyenizle veya kbdclass.sys sürücüsüyle ilgili sorunları gösterir.
Nedenleri: Bu hatanın yaygın nedenleri şunlardır:
- Bozuk veya güncel olmayan kbdclass.sys sürücüsü
- Donanımla ilgili sorunlar (klavyeniz veya anakartınız)
- Yazılım çatışmaları
- Kötü amaçlı yazılım veya virüsler
Belirtileri: Bu hatayı yaşarsanız, bilgisayarınız aniden mavi bir ekran görüntüler ve aşağıdaki mesajı görürsünüz:
STOP: 0x000000D1 (0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000)
driver_irql_not_less_or_equal (kbdclass.sys)
Bu hatayı gidermek için şu adımları izleyebilirsin:
- Güncellemeleri Kontrol Et: Windows Update'i çalıştır ve işletim sistemin ve sürücülerinin en son sürümlerinin yüklü olduğundan emin ol. Özellikle kbdclass.sys sürücüsünü kontrol et.
- Klavyeni Yeniden Bağla: Klavyeni çıkar ve tekrar bağla. Farklı bir USB bağlantı noktasını dene.
- Donanım Sorunlarını Gider: Klavyeni veya anakartını başka bir bilgisayarda test ederek donanım sorunlarını kontrol et.
- Yazılım Çatışmalarını Gider: Çoğunlukla, bu hataya neden olan üçüncü taraf yazılımlar vardır. Son zamanlarda yüklediğin yazılımları kaldırmayı dene.
- Sistem Geri Yüklemesi Yap: Bilgisayarında mavi ekran hatası oluşmadan önceki bir noktaya sistem geri yüklemesi gerçekleştir.
- Temiz Kurulum Yap: Hiçbir şey işe yaramazsa, Windows'ta temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsin. Ancak, bu tüm verilerini sileceğini unutma.
Sonuç:
Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (kbdclass.sys) mavi ekran hatası, klavyeniz veya kbdclass.sys sürücünüzdeki sorunlardan kaynaklanabilir. Güncellemeleri kontrol ederek, klavyeni yeniden bağlayarak, donanım sorunlarını gidererek ve yazılım çatışmalarını gidererek bu hatayı çözebilirsin.