Şimdi Ara

Lütfen yardım edin mavi ekran driver_irql_not_less_or_equal kbdclass.sys hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Cihazım fps drop sebebiyle servise gidip gelmişti. Şimdi o sorun çözüldü fakat neredeyse her gün oyundayken driver_irql_not_less_or_equal kbdclass.sys mavi ekran hatası almaya başladım. çok canım sıkıldı şu ana kadar denediklerim;

-windows bellek tanılama (sorunsuz)

-ekran kartı sürücü kontrolü(güncel)

-klavye sürücüleri (güncel diyor zaten yeni sürücü bulmuyor windows aygıt sürücüsünde)

Monster abra a7 v13.1 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord15 -- 13 Eylül 2023; 13:46:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mavi Ekran Hatası: Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (kbdclass.sys)

Giriş: Mavi ekran hataları, bir Windows işletim sisteminde kritik bir hata oluştuğunu gösteren ciddi durumlardır. Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (kbdclass.sys) hatası, klavyenizle veya kbdclass.sys sürücüsüyle ilgili sorunları gösterir.

Nedenleri: Bu hatanın yaygın nedenleri şunlardır:

• Bozuk veya güncel olmayan kbdclass.sys sürücüsü
    • Donanımla ilgili sorunlar (klavyeniz veya anakartınız)
    • Yazılım çatışmaları
    • Kötü amaçlı yazılım veya virüsler

Belirtileri: Bu hatayı yaşarsanız, bilgisayarınız aniden mavi bir ekran görüntüler ve aşağıdaki mesajı görürsünüz:

STOP: 0x000000D1 (0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000) driver_irql_not_less_or_equal (kbdclass.sys)

Bu hatayı gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Güncellemeleri Kontrol Et: Windows Update'i çalıştır ve işletim sistemin ve sürücülerinin en son sürümlerinin yüklü olduğundan emin ol. Özellikle kbdclass.sys sürücüsünü kontrol et.
    • Klavyeni Yeniden Bağla: Klavyeni çıkar ve tekrar bağla. Farklı bir USB bağlantı noktasını dene.
    • Donanım Sorunlarını Gider: Klavyeni veya anakartını başka bir bilgisayarda test ederek donanım sorunlarını kontrol et.
    • Yazılım Çatışmalarını Gider: Çoğunlukla, bu hataya neden olan üçüncü taraf yazılımlar vardır. Son zamanlarda yüklediğin yazılımları kaldırmayı dene.
    • Sistem Geri Yüklemesi Yap: Bilgisayarında mavi ekran hatası oluşmadan önceki bir noktaya sistem geri yüklemesi gerçekleştir.
    • Temiz Kurulum Yap: Hiçbir şey işe yaramazsa, Windows'ta temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsin. Ancak, bu tüm verilerini sileceğini unutma.

Sonuç:

Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (kbdclass.sys) mavi ekran hatası, klavyeniz veya kbdclass.sys sürücünüzdeki sorunlardan kaynaklanabilir. Güncellemeleri kontrol ederek, klavyeni yeniden bağlayarak, donanım sorunlarını gidererek ve yazılım çatışmalarını gidererek bu hatayı çözebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.