Şimdi Ara

Lütfen yardım, kariyerim hk. görüşünüze ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.5 yıldır kurumsaldayım yani mezun olur olmaz direkt iş buldum hiç işsiz kalmadım

bulunduğum departmanın bana pek bir şey katmadığını düşündüğümden geçen sene departman değiştirmek istedim, eleman ihtiyacımız var dediler izin vermediler, 2 ay önce tekrar denedim farklı departmandaki yöneticilerle iletişime geçtim, yine olmadı çok büyük ihtimal yöneticilerim tıkadı önümü

geçen hafta performans ve iletişim yetersizliği nedeniyle savunmamı istediler verdim pazartesi, bugün sonuçlanır mı diye yazdım ik'ya, aysonunu bulabilir yazdılar

savunmamı istediklerinden beri haldır huldur iş arıyorum, big4, sigorta şirketleri, hukuk büroları vs. bazılarında süreç devam ediyor bazıları görüşmeye çağırdı direkt

bugün şekerbank'ın genel yetenek sınavı vardı, bugün tamamlamam gerekiyordu, bugün de ofisteydim, herkes gittikten sonra açtım bilgisayarımı yapmaya başladım, ışıkları kapatmışlardı, hava da karardı, bi ara ekran karardı 2 3 saniye, el salladım tekrar kendine geldi, 4 5 defa böyle oldu, sanırım bundan dolayı eleneceğim

gerçekten çok kötü hissettim buradan kurtulmaya çalışıyorum ama burası yüzünden de kurtulamıyorum

yıllık iznim var 10 iş günü, ay sonuna kadar sonuçlanır dediler ya, yıllık iznimi kullanıp ortadan kaybolmayı düşündüm, çünkü buraya vakit enerji harcadıkça buradan kurtulamayacağımı anladım bu akşam çok güzel bir şekilde

babama anneme arkadaşlarıma danıştım herkes yıllık iznini kullanma saçmalama dedi

siz ne diyorsunuz lütfen akıl fikir verin cinnet geçirmeme ramak kaldı

• Eğer memnun değilsen, tabii ki değiştir. Değişimde bir süreklilik olmadıkça, hem insan kendini geliştiremiyor, hem de kazanç açısından bir ilerleme kaydedemiyor. Yerinde olsam, 10 günlük iznimi kullanır, haldır haldır iş ararım; ancak öncesinde 1-2 gün güzelce bir dinlenirim. :)

• Hasac kullanıcısına yanıt

Hasaccığım yanlış düşünüyorsun adamlar iş vermişler kurumsal yerde sabah 9 akşam 5 çalışılacak haftasonu tatili olan iş beğenmeyip departman değiştirmeye çalışmak sen yönetici olsan sende nasıl bir intiba uyandırır ?

Ben olsam adama iş vermişim bu kaşınıyor bunu yollamak lazım diye düşünürüm. Çevre mühendisi arkadaşım Ankara Çankaya Belediyesinde (Alper Taşdelen belediye başkanı) zabıta olarak görev yapıyor yok ben zabıtalığı beğenmiyorum ben belediye başkanı yardımcısı veya daire başkanı olmak istiyorum derse dilekçe sunarsa sence amirinde ne gibi izlenim uyandırır ???   

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Birader senin dediğin dikey geçiş yani yükselme. Ben öyle bir şey istemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya oyle anliyorum da elin adami karsi taraf boyle dusunmez iste. Belediye de ogretmen arkadas vardi o da departman degistirmeye calisiyordu yukselirim soyle boyle olurum diye sozlesmesini yenilemeyip yollamislar. Karsidaki direkt is begenmiyor posta koyuyor bizi ugrastiriyor diye dusunuyor ilk intiba yoneticiler sessiz sakin isinde gucunde ekmeginde efendi adam isterler mevcut duzeni degistirmeye calisirsan

Eski koye yeni adet mi getiriyon hayirdir derler  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem eleman ihtiyacımız var diyip hem performans düşüklüğünden kovmaya niyetlendiklerini söylüyorsunuz. Çok mantıklı gelmedi. Bence de arkadaşların dediği gibi size "otur oturduğun yerde işini düzgün yap" söyleminin ik görüntüsü ile sopa gösteriyorlar. Eğer yakın zamanda sizin gibi personel almadılarsa ve ihtiyaçları varsa sizi işten çıkarmazlar.

Gelelim sizin kendinizi geliştiremediğinizi düşünüp yükselme talebinize. Özel bir şirkette çalışıyorsanız ve özel bir torpiliniz yoksa, yükselmek için önce kendi işinizi iyi yapıyor olmanız üstleriniz tarafından takdir görmeniz, ardından yükselmeyi düşündüğünüz işi talep etmeden o iş konusunda yetkin olduğunuzu göstermeniz yada çıtlatmanız lazım yukarıya. Bu şekilde en ufak bir açık olduğunda terfi alırsınız ancak maaşta çok bir düzeltme beklemeyin. Genelde Türkiye'deki şirketler ucuz elemana güzel iş kilitlemeyi pek severler.

Peki şuanki durumunuzda ne yapmalısınız?

Öncelikle iş aramaya devam edin. Belli ki o şirkette size çok iyi bakmıyorlar. İzin olayını şimdilik kullanmayın. Bu saatten sonra size her yapılan şeyi kayıt altına alın. Mümkünse delilli şeyler olsun. Mesela mailler. Öyle performans düşüklüğü ile kovulursanız davanızı açar haklarınızı alırsınız en azından.

Her halukarda iş değiştireceksiniz. O yüzden başvurduğunuz işleri mümkünse mantıklı olarak sürekli kalacağınız sizi geliştireceğinizi düşündüğünüz işlere başvurun. Her işe başvurup sonra burasıda olmadı muhabbeti olmasın. Bu arada kendinizi siz de geliştirebilirsiniz. İşinizle ilgili ne kadar bilgiye sahipseniz o kadar fazla tercih edilirsiniz.

• miroglu6 M kullanıcısına yanıt

geçen sene eleman ihtiyaçları vardı, eğitime giden de olmuştu. bu sene eleman açığı yok yeni elemanlar da aldılar.

yükselme talep etmedim, departman değiştirmek istedim. 5 6 ay evvel departmana yeni bi eleman geldi, adam ile unvanlarımız farklı yani ben daha çok maaş alıyorum ama o benden kıdemli, 1 hafta durdu beğenmedi gitti, geçen denk geldik konuştuk orada yapılan iş iş gibi gelmedi bu şirketin farklı departmanlarında çalıştım ben dedi. yani o abi bile beğenmedi yapılan işi. ikimizin yaptığı iş unvanlarımız farklı olsa da %99 aynı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 10 Nisan 2023; 13:39:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman görünen köy uzakta değildir. Mesai dışındaki tüm enerjinizi yeni iş arama üzerinde yoğunlaştırmanızda fayda var.

• miroglu6 M kullanıcısına yanıt

dün akşam izne çıkacağımı yöneticime bildirdim yani izne çıkmış bulunmaktayım

bugün hafiften pişman oldum ama üstümden ölü toprağı atmam lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.