Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM SATA RAID 0!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Sistemimde daha önceden 120GB SATA samsung um vardı. Bugün birtane daha aldım aynsından raid yapmak için, ama nasıl yapıldığını bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz? yalnız arkadaşlar ben raid kontrolcüsüyle yapmak istemiyorum. sadece 2XSATA yla yapmak istiyorum raid kontrolcüsü olmadan. bu arada anakartım GIGABYTE 8IP1000G raid desteği var. forumda aradım nasıl yapılacağı hakkında bir bilgi bulamadım.

• genelde şöyle olur.

İki hddi bağladın,açılışta "raid menu" veya benzeri birşey olur,değişik tuşlarla f4-f5-f6 neyse,onla girersin, orda "create raid set" benzeri birşey vardır ordan girip raid 0 (strip sanırım) seçersin,sonraki alanı default bırakabilirsin.Sonra kaydet çık.Windows kurarken ilk gelen mavi ekranda F6 ya bas,disketi tak,tanıt ve windows kur.

Eğer yukarda bahsettiğim raid menü yoksa,biosta enable/disable diye birşey olabilir.Ayrıca ilk başta biosa gir ve bi bak bakalım,sata1-2 diye birşey varmı, varsa onları enable yap.Kısaca biosta sata ve raid hakkında ne varsa enable yaparsın.

edit:
    bazı menülerde farklılık gösterebilir,mesela nvidia raidte hddleri seçiyorsun,üstüne geldikten sonra sağ tuşa basıyorsun (raid yapacağın hdd leri) ama diğer türlü siliconimage ise onda sanırım seçmiyorsun.Bi de ich5r mi öyle bişi var,onu bilmiom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motun94 -- 9 Mart 2005, 15:45:14 >
  • ilk açılışta sat diski tanırken raide gir(orada yazar tuş combinasyonunu) oradan raid 1 ve raid 0 olarak ayarla...
  • arkadaşlar ben mi kacırıyorum? öyle bi şey göremiyorum. setuptamı olacak bu dedikleriniz yoksa acılıştaki ilk siyah ekrandamı? bidaha bi bakim? ama göremedim hiç bişiy
  • eğer biostan raid kapalıysa o ekran gelmeden geçer,biosu kontrol et.

genelde ilk açılışta, hani "del" tuşuna basınca setup a girdiğin,ordan sonra çıkar.Ama ilk bi biosu kontrol et
  • o anakartta raid olmuyor... ICH5 var onda ICH5R yok.
  • arkadaşım senin boardun raid destekli değilki
    nasıl raid yapmayı düşünüyorsun?
    istersen kendinde bi kontrol et bios setupda raid enable-disable gibi bişey varmı büyük ihtimal olmadığını göreceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • on-chip sata (enabled-disabled-auto-manuel var) :( olmasmı?
  • raid yoksa olmaz,ama software raid konusunu bi araştır istersen

yada ek pci kart alacaksın raid için
  • Peki o zaman ben seyi soriyim. Software raid hakkında bi bilgisi olan varmı? 120 gb lik hdd boşa gitmesin :( gerçi değiştiricem pci-e bi sistem kurucamda bunu satana kadar bari raid 0 ı kullanim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.