Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM!YÜKSEK HIZLARDA MOTOR ARIZA İKAZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 MODEL STİLO ARACIM VAR,ARACIMI NE ZAMAN SIKIŞTIRSAM,140-150 KM HIZA YÜKSELTSEM MOTOR İKAZ LAMBASI YANIYOR VE EKRANDA 'ENGINE FAILURE' YAZISI BELİRİYOR.HIZIMI DÜŞÜRÜP ARABAYI DURDURUNCA YA DA STOP EDİP TEKRAR ÇALIŞTIRINCA SORUN ORTADAN KALKIYOR VE 'CHECK OK'YAZISI ÇIKIYOR...BİLGİSAYARA BAĞLATTIK ARIZASI NE OLABİLİR DİYE BİR SORUN GÖRÜNMEDİ SADECE MOTOR İKAZ LAMBASI YANMIŞ DEDİ...SİZCE SORUN NE OLABİLİR???ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrengokmen -- 25 Haziran 2007; 11:48:49 >

• ARKADAŞLAR BU KONUDA FİKİR VERECEK KİMSE YOK MU?
  • NEYS--SSEEE
  • servisine götür...ve tekrar baksınlar...
  • bu sorun nun sebebi bence eksozdan cikaangazi olcen sensorle ilgili
    bu sensor eksozt gazinin icindeki co gazini olcuyor eger bir anormallik varsa uyari veriyor sensor arizali ise bu problem cikiyor
    amaaaaa
    senin problemin sikistirinca olustuguna gore buyuk ihtimal enjeksiyon problemi gibi bir problem olabilir

ama arabayi bilgisayara baglayip resetlerlerse hallolabilir

neredenmi biliyorum

bir arkadsin touran da basina gelmisti

arabaya yuklenince 120 130 a gelince araba birden kesiliyordu 80 90 sa dusuyordu
    sonra servise gidildi adamlar bindiler dolastilar bakalim sensor olabilir dediler ama ilk once bir restleyelim dediler
    devam ederse parcaya bakariz dediler
    sonra restleyince oldu

arabanin 80 90 a dusmesi nin sebebi ise araba eksoz cikis degerlerini korumak icin ve olasi kotu yanmada silindir icinde olusabilecek zararlar kurum vs
    onlemek icin
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrengokmen

2004 MODEL STİLO ARACIM VAR,ARACIMI NE ZAMAN SIKIŞTIRSAM,140-150 KM HIZA YÜKSELTSEM MOTOR İKAZ LAMBASI YANIYOR VE EKRANDA 'ENGINE FAILURE' YAZISI BELİRİYOR.HIZIMI DÜŞÜRÜP ARABAYI DURDURUNCA YA DA STOP EDİP TEKRAR ÇALIŞTIRINCA SORUN ORTADAN KALKIYOR VE 'CHECK OK'YAZISI ÇIKIYOR...BİLGİSAYARA BAĞLATTIK ARIZASI NE OLABİLİR DİYE BİR SORUN GÖRÜNMEDİ SADECE MOTOR İKAZ LAMBASI YANMIŞ DEDİ...SİZCE SORUN NE OLABİLİR???ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

ortada bir sorun yok aslında..önceden herhangi bir sebeple alınmış bir arıza kodu uyarı veriyor..çözüm için akü kutup başlarından birini söküp 10 dk kadar bekleyin..sonra tekrar takın..arıza kodları silinecek ve aynı uyarıyı bir daha vermeyecektir..yanlız bu işlemi yapmadan önce teyp kodunun elinizde olduğundan emin olun..teybi çalıştırmak için kodu tekrar girmeniz gerekecektir..

• hava filtreni değiştir ...eskiyse yapabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrengokmen

2004 MODEL STİLO ARACIM VAR,ARACIMI NE ZAMAN SIKIŞTIRSAM,140-150 KM HIZA YÜKSELTSEM MOTOR İKAZ LAMBASI YANIYOR VE EKRANDA 'ENGINE FAILURE' YAZISI BELİRİYOR.HIZIMI DÜŞÜRÜP ARABAYI DURDURUNCA YA DA STOP EDİP TEKRAR ÇALIŞTIRINCA SORUN ORTADAN KALKIYOR VE 'CHECK OK'YAZISI ÇIKIYOR...BİLGİSAYARA BAĞLATTIK ARIZASI NE OLABİLİR DİYE BİR SORUN GÖRÜNMEDİ SADECE MOTOR İKAZ LAMBASI YANMIŞ DEDİ...SİZCE SORUN NE OLABİLİR???ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

Fiat servisi işte Arıza ışığı yanmış dediklerinde "gerçekten mi?ciddi misiniz?" deseydin. Bayıldım açıklamalarına, arıza ışığı yandığı için arıza ışığı yanmış. Bilgisayar birşey diyemeyince birşey diyemeyen ustalara hayranım.

Ama sorunun hakkında bir yorumda bulunamıyorum kusura bakma. Valla benim aracımdaki tek bilgisayar yanımdaysa dizüstü bilgisayarım

• kötü benzinden olur böyle şeyler yarısı solvent olunca neyapsın araba
  • quote:

Orjinalden alıntı: kokainman

kötü benzinden olur böyle şeyler yarısı solvent olunca neyapsın araba

Aynen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.