Şimdi Ara

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konulardan inanın pek anlamıyorum tek isteğim net berrak temiz bi ses alabilmekti onun için birkaç parça eşya aldım ama iyi mi ettim bilmiyorum.

Aracım da ön kapılarda 13cm pioneer var arka pandizotun orda 1 takım pioneer 550w lık hoparlör var aldığım ürünler bunlar;

Eksi Up
    20200326_214215 - Eksi Up
    https://eksiup.com/p/pw359681k65c

Montajını yaptırmadım daha Tweeter ekletmem gerekir mi bu sisteme nasıl bir yol izliyim bişey bilmiyo bu diyip te kazıklanmakta istemiyorum yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle almış olduğun ürünlerden biraz bahsetmek istiyorum sonra bir kaç öneride bulunacağım.

Teypten başlayalım almış olduğun ürün güzel bir ürün giriş seviyesi sistemler için çok bile ama fiyat olarak biraz pahalı bir ürün neden pahalı olduğuna gelirsek giriş seviyesi ortalama aynı özelliklere sahip bir cihazı 350 500 tl arasında çok rahat bulabilirdin. Teybinde tek amfi çıkışı var bildiğim kadarıylada işlemcisi yok. 500 tl üstü teyplerde biz en az 2 amfi çıkışı ve işlemci olmasını bekleriz. Örnek olarak 600 650 tl civarında kenwood kmm bt306 modeli var 2020 yeni seri bir üründür 3 amfi çıkışı ve dahili işlemci mevcut.

Subwoofer piyasada en çok kullanılan giriş seviyesi bir ürün orjinal kabin ile almakla iyi yapmışsın tam litre ve portlu olduğu için tam performansını verecektir. Çok güçlü bir bas değil içini titretecek kadar performans bekleme fakat tatlı yumuşak bir sesi var.

Midrange piyasada bulunabilir en uygun fiyatlı midrange marka modelidir. Kağıt kalitesi doğal olarak çok iyi değil. Aşırı bir ses performansı ve ses kalitesi bekleme ama giriş seviyesi için yeterli olacaktır. Bütçen olduğunda daha iyi bir marka ve model seçmende yardımcı olabilirim.

Amfi piyasada bulunabilir en uygun fiyatlı amfi marka modelidir. 4 ohmda 4x70w ses gücü olduğu yazıyor fakat o performansı almak pek mümkün değil.

Şimdi gelelim nasıl bir sistem oluşturacağına. Anladığım kadarıyla aracında şuan 1 takım 13 cm coaxial hoparlör 1 takımda oval coaxial hoparlör var. Pioneer teyplerin en iyi özelliği teyp çıkış güçlerinin firmanın belirlediği gücü tam olarak vermesidir. Buda demek oluyor ki 4x50w lık bir çıkış gücü var. Öneri olarak 4 kapına kapı hoparlör ölçülerine uygun 2 takım coaxial hoparlör bağlaman. Elindeki 13 cm coaxial ise o kalır arka kapında hoparlör yeri varsa oraya bir takım alırsın bunları direkt teybe bağlayıp kullanırsın. Elindeki hoparlörler coaxial değilse 1 takım tweeter alıp ön hoparlörlerle birlikte paralel teyibe bağlatırsın. Eğer bütçen yoksa ovalleri bağlayıp kullanmaya devam edersin fakat pandizotun altı kapalı olsun. Yani hoparlörler kapalı kabinde olsun. Gelelim amfiye arka 2 çıkışa bası köprülü bağlatıp lpf modunda hz ayarınıda tam ortalarda ayarlatırsın. Midrangeleride ön kanallara tek tek bağlatıp hpf modunda hz ayarınıda sonda ayarlatıp pandizota altı kapalı olacak şekilde montaj yaptırırsın. Midrangeler kapalı kabinlerde performans veriyor. Ayrıca bası bagaja koyacağın için basın titreşimi midlerin çalışmasını bozmasın diye kapalı olması ilk tercihtir. İleride bütçen olduğunda kaliteli bir amfi 2 takım component takımına geçiş yaparsın. Ses kalitesi artar dinlediğin müzikten keyif alırsın. Elindeki amfiyide aynı şekilde kullanmaya devam edersin. Bu midrangeler yerinede daha kalitelilerine geçiş yaparsın sistemi tamamlayıp gayet güzel kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancekic88 -- 27 Mart 2020; 0:58:40 >

• Kötü etmişsin, bu cihazlarla kaliteli ses almak imkansız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.