Şimdi Ara

Lütfen yol gösterin yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizi yönlendirecek avukata ihtiyacımız var ben abim annem yıllar önce yemedik içmedik birikimlerimiz altinlarimizi bozdurup ev almıştık 2020 yılında üstüne babam kredi çekmişti ev kredisi öyle ev almıştık toplam 10 yıllık kredi çekmişti 5 yılı bitti oraya kadar düzenli ödenmiş. Ancak dün babamın bizden habersiz 750k kredi kartı borcu yaptığını öğrendik biz okulda su bile açmadan biriktirdigimiz canımızla aldığımız eve haciz gelmemesi için eylem almak istiyoruz bizi yönlendirecek birisi lazım sadece uyku uyuyamiyoruz 3 gündür annem hasta olacak

Ev kredisine ayda 3k ödüyordu babam toplam 120 aylık kredinin 60ı en güncel günümüze kadar ödenmiş kalan borç 150k benim abimde de şu an para var bizi yönlendirecek bu islerden anlayan avukat olsa önce şuraya gidin şu bankadan şu bilgiyi öğrenin oedan buraya gidin diye bizi yonlendirecek bi hayirsever olsa.

Evi abim kredi borcunu kapatip üstüne alabilirse tapuyu bizim gelecegimiz garanti olmuş olacak şimdi çocukluktan beri biriktiretek aldığımız eve haciz gelmesinden korkuyoruz lütfen yardım et bize yol gösterecek o kisiyo ulastirmada

• Eve haciz konulabilecek bir icra dosyası yoksa icra takibi başlamadan ev kredisini kapatıp devir yaparsınız. Ama abine veya 1. Dereceden başka bir yakına devir halinde tasarrufun iptali davası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

Babasının borcundan dolayı icra dosyası açılan tarih esas alınmaz mı? Bu tarihten önce yapılan işlem neden iptal edilsin? Yani şey gibi mi mesela "icra geleceğini anladı hemen devretti" gibi mi? Ben bilmiyorum elbette ama babasının borcundan dolayı ortada icra dosyası yokken bu hali ile yapmış olacağı bir devir veya satış tasarrufun iptalini doğurmaz gibi geliyor bana. Elbette ben sadece fikir yürütmekteyim bu hususta.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Yanlış fikir yürütüyorsunuz

• sertosman S kullanıcısına yanıt

Doğrusunu yazarsan eğer öğrenelim hocam ben daima belirtiyorum eğer yanlış olduğumuz bir yer var ise lütfen düzeltin bizler de doğrusunu öğreniriz. Hatta örnek üzerinden gidelim lütfen.

Örnek (tamamen sallıyorum)

01.01.2025 tarihinde baba arabasını ogluna devretti/sattı (ya da oğlu demeyelim herhangi birine)

01.05.2025 tarihinde babaya icra dosyası açıldı borçlarından dolayı ama üzerine bir mal bulunamadı. Bu husus ile ilgili araştırma yapıldı ve geçmişte arabası olduğu tespit edildi.

Ortada icra dosyası yokken, borç yasal takibe düşmemişken yapılan bu işlem ile ilgili "tasarrufun iptali" nasıl olur bizlere lütfen anlatırsanız çok sevinirim hocam. Buradaki illiyet bağını nasıl kurmaktasınız?

Klavyenizde "Yanlış fikir yürütüyorsunuz" yazarken bastığınız tuşlara biraz daha basıp bizleri bilgilendirmenizi ve doğruları anlatmanızı ve bizler de bu vesile ile doğruları öğrenmeyi forum kullanıcıları olarak talep ediyoruz.

Örnek üzerinden gidebiliriz veya farklı örnek yazabilirsiniz ben merakla bekliyorum hocam mesajınızı.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @sertosman Bir önceki mesajımı yanıtlarsanız çok sevinirim hocam. Saygılarımla

• @sertosman

Yanıtınızı beklemekteyim hocam doğrusunu öğrenmek adına

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160305235

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bana Yardım Edin
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @sertosman

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160323548

Merhaba

Yanıt beklemekteyim hocam. Başka konulara yazdığınızı gördüm, burayı neden es geçiyorsunuz?

Tasarrufun iptali konusunda araştırma yapabilirsiniz merak ediyorsanız.

İcra iflas Kanunu’nun 277. ve devamı maddelerine dayalı tasarrufun iptali davasının açılabilmesi için iptali talep edilen tasarrufun, icra takibi konusu edilen borcun doğum tarihinden sonra yapılması gerekir.

Yani borcun doğduğu (sizin olayınızda kredi alınan gün) günden sonra bu işlem yapılmış olacağından, bu satış işlemi tasarrufun iptali davasına konu olabilecektir.

• monster34 kullanıcısına yanıt

Hocam yanıtınız için teşekkürler. Peki eğer bu satış akraba veya aile üyesi değil de üçüncü şahısa yapılır ise? Ya da şöyle sorayım. İlgili arabanın/evin/arsanın parası alınmış ise? Bu durumda tasarruf iptal edilir ise parasını ödeyip mal alan kişi mağdur olmayacak mıdır? Yani kimse kimsenin ne borcu var bilemez sonuçta mal alıp satarken.

Benim aklıma yatmayan kısmı şu sadece.

Diyelim benim bankaya borcum var lakin aynı zamanda arabam da var. Arabamı örnek vereyim size sattım. Banka borcumdan dolayı beni icraya verdi ve ayriyeten tasarruf iptali istedi. Bu durumda siz parasını ödeyip aldığınız arabadan dolayı niye davaya muhatapsınız? Ben bu kısmı anlamıyorum sadece o sebeple biraz ısrarla sordum.  

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Tasarrufun iptali genellikle borçlunun mal kaçırmasını önlemeyi amaçlamaktadır. Borçlu genelde mal kaçırma kastıyla hareket ettiği için bunu, üçüncü kişilere değil de eşine, anne/babasına veya çocuğuna satış göstermek suretiyle devreder. Üçüncü kişilerle olan bir alım satımın muvazaalı (kötü niyetle anlaşmalı) olduğunu, mal kaçırma kastıyla hareket ettiğini ispatlamak daha zor olacaktır. Genellikle gerçek değeriyle yapılan üçüncü kişilere satışların iptali için dava açılmıyor, tercih edilmiyor diye biliyorum.

• monster34 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler yanıtınız için hocam  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.