Şimdi Ara

LYS-3 EDEBİYAT- DİL ANT SORU TOPLAMA(44 SORUDA KİLİT) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
7
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir şiir vardı aşağıdakilerin hangisi bu şiirde yoktur diye cevaplardan birinde kafiye ve redif vardı o soruyu ne yaptınız ?
  • bydata123 B kullanıcısına yanıt
    Çok tertipli toplamışsın
  • öznesi ortak bileşik cümle şıklı olan bir soru vardı bide parçada hangisi yoktur diyodu sıfat fili alarak nitelendir isim ,zar fill alarak nitelendirm fiil, emir kipi alan 2.tekl şahıs şıklar böyledi bunları hatırlayan var mı ?
  • Bi soruda belirtili isim tamlamasinin basina sayi sifati mi gelmis ne diyodu ben o sikki isaretledim cunku ordaki belirtisiz isim tamlamasiydi basima bir sayi sifati gelmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedim-sarkı
  • Sinemalı soru vardı hangileri çıkarılmaz diyordu I de kesin yanlış olan bir şey yazıyordu III'te de kesin doğru olan ama II yanlış mı doğru mu çok arada kaldım yeni düşünceler kazandırır gibi bir şey miydi neydi çoğunluk ne diyor bu soruya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmt123 -- 22 Haziran 2014; 20:39:44 >
  • uppppppppp
  • 12. soruda dil anlatımda 1.çoğul şahıs değil miydi? yaptık,ettik diyodu
  • uppp
  • olasılık olan cevap vardı çevre kirliliği ile ilgli cevap vardı bi de cümle türleri ile ilgili soru vardı hatıralayan yardımcı olsun galiba isim cümlesi verip fiil demişler öle bişi
  • quote:

19- divanın eleştirilmesi Muallim Naci olacak

Bu yanlış bence. Muallim naci R. Mahmutla tartıştı namık kemalde ziya paşa ile. Diğer şıktaki şinasi'ydi sanırım onun böyle bi eleştirisi yok.
  • Manzum şiir ve manzum hikaye farklıdır. Balıkçılar manzum şiir Seyfi baba hikayedir. Basit ve bariz bir soru. Diğerleri zaten şiir.

• Manzum siir diye bir sey yok ki? Manzum hikaye (manzume), mensur siir ve bildiğimiz siir var

• Soruyu tam olarak hatırlayamadım ama şıklarında murabba geçen bir soru vardı,bir şiir verilmiş yukarıda ona göre cevaplanıyordu yanılmıyorsam.O sorunun cevabını ne yaptınız? Murabba olması gerekmez mi? Çünkü murabba dörtlüklerle yazılır.Ama oradaki şiir dörtlüklerle yazılmamıştı.Ve manzume,şiirle alakalı olan soru bence edebiyatta sınavın en değişik sorusuydu.Fazla irdelememek gerekiyordu bence.En baştan Hürriyet Kasidesi diye düşündüm daha sonra anlamsız bir şekilde Çoban Çeşmesi yaptım hatta sınavdan sonra aklıma gelince çok pişman oldum.Verilen öncülde öğreticilik,bireysellik diyordu.Seyfi Baba,Balıkçılar gibi türlerde öğreticilik ağır basıyorken Çoban Çeşmesi bireysel bir şiir.Cenge giderken didaktik bir şiir.Benim kafam çok karıştı ama Çoban Çeşmesi cevabının doğru olduğunu pek düşünmüyorum.
  • Arkadaşlar bahsettiğiniz soruları hatırlıyorumda çok çelişki olan soruları mümkün olduğunca yazmıyorum çünkü cevabını sonuçlar açıklanmadan öğrenemeyeceğiz. yine de teşekkürler
  • Yav noktalama isareti orda nokta koymus ama virgul koymasi gerekmiyor muydu. Turkce falan diye baslamadan onceki...

• sozelimben S kullanıcısına yanıt
    kardeşim açıklama yapacağı yere nokta koymuş o sorudan eminim
  • Sonuçlar açıklanana kadar rahat yok.ÖSYM'nin açıkladığı sorular zaten sınavın en basit sorularıydı,onlardan yanlış yok da esas belirleyici soruları açıklamadılar.O soru daha belirgin bir şekilde ayrıntılı sorulmalıydı bence.Tam olarak neyden bahsettiğini sınav esnasında hiç anlayamamıştım.Onun dışında neden sonuç sorusu da zor ve güzel bir soruydu.Bende en baştan ''yaşlı kadın miraslarını paylaştırmak için varislerini arıyordu'' gibi bi cümle geçen seçeneği yaptım.Ama sonradan değiştirdim.Çünkü orada amaç sonuç ilişkisi var gibi geldi bana.Türkan Şoray geçen seçeneği işaretledim.Türkan Şoray'ın hayatını kaleme alması neden,50 yıllık sinema tarihini aydınlatması da bunun sonucu diye düşündüm.Neden sonuç soruları normalde zor olmaz ama garip bir şekilde uğraştırıcı bir soruydu.Ve son olarak bir soru vardı yazar şiirinin özelliklerinden bahsediyordu.Şiirde duygulara çok yer verilmemeli,zekaya da çok yer verilmemeli gibi cümleler vardı.O soruyu hatırlayabildiniz mi? Seçeneklerde şiirlerden alıntılar vardı.Karagöz,mezar kelimeleri geçiyordu seçeneklerden birinde?

• quote:

Orijinalden alıntı: bydata123

Peki kardeş o iki nokta koyulacak dedigin yerden hemen sonra cumle nasil basliyordu?

• quote:

Orijinalden alıntı: sozelimben

quote:

Orijinalden alıntı: bydata123

Peki kardeş o iki nokta koyulacak dedigin yerden hemen sonra cumle nasil basliyordu?

kardeşim açıklama yapıyordu cümleden sonra ama açıklama cümlesinden önce : değilde . koymuştu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.