Şimdi Ara

LYS-3 EDEBİYAT- DİL ANT SORU TOPLAMA(44 SORUDA KİLİT) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
7
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.baymerakli.com/2012/06/hub-ne-demek-anlam-nedir.html
    http://www.tasavvufalemi.com/sayfa.php?yaziNo=120

bu durumda cevap necatili olan şık olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algı operasyonu -- 23 Haziran 2014; 22:12:23 >
  • upppp
  • Tasavvufi aşktan bahsetsede sonuçta aşıkane olmuyormu doğru cevap ademli şıktı bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konuda şöyle dersek
    Ademli şıkta elinii uzat falan tarzında kısımlar vardı onlar tamamen kafa karıştırmaydı
    Fuzulide tasavufi aşkı anlatan gazeller yazıyor ama aşıkane gazel olarak geçiyor yani hub ne anlama gelirse gelsin tassavuffi aşkta bir aşıkane gazel olarak değerlendirilir.
    Cevabın hikemi bir gazel olan ademli şık olduğunu savunuyorum
  • aynı sorunun paragrafında konuyla ilgili açıklama yapılmıştı somut aşkı işleyen gazelleri aşıkane gazel olarak adlandırıyordu paragraf
  • O soruda Telmih nasıl vardı biri bana açıklar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharelock

O soruda Telmih nasıl vardı biri bana açıklar mı?

Telmih yoktur diye soruyordu kardeşim, soru kökünü yazmadım telmih yanlış öncül doğru seçenekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlldru

Manzum şiir ve manzum hikaye farklıdır. Balıkçılar manzum şiir Seyfi baba hikayedir. Basit ve bariz bir soru. Diğerleri zaten şiir.

Doğru cevap ne oluyor peki, manzum şiiri mi soruyordu hikayeyi mi?
  • açıklanan sorulardan 30. soruyla ilgili http://goo.gl/XRR2mC adresinde bir değerlendirme yapılmış musammatla ilgili
  • 50. soruyla (Kara Kitap) ilgili açıklama yapılmış http://goo.gl/XRR2mC
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmt123

quote:

Orijinalden alıntı: hlldru

Manzum şiir ve manzum hikaye farklıdır. Balıkçılar manzum şiir Seyfi baba hikayedir. Basit ve bariz bir soru. Diğerleri zaten şiir.

Doğru cevap ne oluyor peki, manzum şiiri mi soruyordu hikayeyi mi?

Manzum siiri soruyordu . Balikcilar tevhik fikretin manzum siiri diye hatirliyorum.

• Manzume-şiir sorusunda farklı olan türü soruyordu.Manzume ve şiirin temel farkı didaktiklik-bireyselliktir.Seyfi Baba,Balıkçılar gibi eserlerin türlerine bakarsanız onların yoksulluktan bahseden topluma eğilen didaktik eserler olduğunu görürsünüz.Hürriyet Kasidesi de aynı şekildedir.Ayrıca Cenge Giderken de didaktik konuları işleyen milliyetçilik duygusundan bahseden bir şiir.Soruda da zaten belirtilmişti.Didaktiklik-bireysellik en temel farkıdır bu iki türün.Çoban Çeşmesi'nin içeriğine bakarsanız tamamıyla bireysel duygusal-lirik konulardan bahsettiğini görürsünüz.Hatırladığım kadarıyla edebiyat hocama sordum o da bana katıldı.Cevap Çoban Çeşmesi bana göre.Manzum hikaye falan karıştırmaya gerek yok.Hangisi sanatsal bir değer taşıyorsa seçeneklerdeki eserlerden cevap o olmalıydı.
    Ayrıca manzum şiir diye bir tür yoktur.Zaten şiirlerin hepsi manzum niteliktedir..Kendi aralarında manzume ve şiir diye ayrılırlar.Duygu yönünden zengin olanlara şiir,duygulardan uzak sanatsal değer taşımayanlara da manzume denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lilian1 -- 25 Haziran 2014; 14:37:49 >

• Hocam alterasyon degıl murabba olacak evımı arabamı basarım

• Arkadaşlar dediğim gibi bende bir kesinlikle yazmıyorum bunları mümkün olduğunca doğru düşünenleri yazıyorum tartışırız tamam ama sınav açıklanmamdan bişey öğrenemeyeceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tralast

Hocam alterasyon degıl murabba olacak evımı arabamı basarım

aynen bence de murabba
  • Çoğu sallama bu cevapların kendi neyi işaretlemişse doğru demiş
  • Allahın aveli bin kere yazdım oraya kesin değildir diye görürsün sallamayı bi bok yapamamıssın gelmişin millete bok atıyon
  • Hayır, "hub" orada da güzel anlamında kullanılmış. Divan edebiyatında hub bu anlamda kullanılır. Hatta hubanname diye bir şey vardır, güzel erkek çocuklarını överler. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wsy11 -- 26 Haziran 2014; 13:38:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • necatili şiirde beni tereddütte bırakan tek şey hub tu. sınavdan sonra anlamına baktım tasavvufi şeyler çıktı(en azından somut aşkı çağrıştıran şeyler çıkmadı) bende cevabın o olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.