Şimdi Ara

LYS-3 EDEBİYAT- DİL ANT SORU TOPLAMA(44 SORUDA KİLİT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
7
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BAKIN ARKADAŞLAR BU SORULARIN HERHANGİBİR KESİNLİĞİ YOK İNSANLARA MUMKUN OLDUGUNCA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA SAÇMA YORUMLARDAN BIKTIM CİDDEN BUNU YAZMAK DURUMUNDAYIM SORULARIN HİÇBİR KESİNLİĞİ YOK MUMKUN OLDUGUNCA COGUNLUGUN KARARI VE ARAŞTIRMA SONUCU YAZIYORUM

Bildiğim kadarıyla OSYM başkanı yaptı açıklamayı, soruları ticari amaç hariç paylaşıp tartışmak yasaldır..

Arkadaşlar baktığım sorduğum kadarıyla arattıklarım ve nedenleriyle izah etmeye çalışacağım sizde soru gönderirseniz güzel bir konu olur..

Aklıma gelenlerden başlarsam

1- Şiir türü ile ilgili soru diğer şıkların normal şiir Seyfi baba ise bir manzumedir.(bu soru gayet tartışmalı kesin bir cevap olarak anlaşılmasın)

2- Biraz hatalı çünkü ömer seyfettinin bazı hikayeleri roman sayılabiliyor ama Beyaz lale öyküdür. İstanbulun iç yüzü ise Refik halitin romanı doğru cevap istanbulun iç yüzü olacak..

3- Hisardan sormaları şaşırtıcı verilen eserler Yavuz bülent bakiler'e aittir.

4- Akım Sürrealizm Temsilcisi ise İlhan Berk

5- Semiha ayverdili soru benimde yanlış yapıp araştırdığım ve Anadolulu şık olacaktı

6- Necip fazıl geleneğe sıkı sıkıya bağlıdır konu seçiminde o şık olacak

7- Brecth dünya üstünde epik tiyatro örnekleriyle tanınmıştır edebiyatımızda ise ilk epik tiyatro keşanlı ali destanıdır

8- Fazla aklımda değil ama Telmih şıkkı doğruydu. Çiçekli böcekli bir şiirdi

9- Behçet necatigil son dönemde divan şiiri değil Halk Şiirine yönelmiştir. Ve turgut uyarı vikipedidende bakın son dönemde sosyal konulara yer veriyor bu nedenle Cevap BEHÇET NECATİGİL

10- Musammat veya muhammesti bir soru emin değilim(osym muhammes olarak belirtti)

11- Çok bariz bir soruydu mai ve siyahın başkarakteri Ahmet cemildir. Hakkı celis kiralık konakta onun için hakkı celisli şık olacak

12- Bu kadar tartışılmasını anlamadığım bir soru daha var. İslamiyet öncesi ve sonrası destanları sormuşlar.
    Manas hariç tüm hepsi islamiyet öncesidir cevap manas olacak.

13- Serveti fününlu soru sosyal hayat olacak

14- Bir soruda Faruk nafızın hep heceyle yazdığından bahsediliyordu ama beşhececilerin aruzla başladığı genelgeçer bir bilgidir ve zaten o kitaplarda Faruk nafıza ait değildir

15- Bir paragraf vardı işte kelimeleri ayağıma dolanıyor bu şiirleri anlamıyorum diye İkinci yeniciler olacak

16- Bir şiir vardı vatan için yazarsan kalemin altın olur diye onun cevabı kesinlikle ahmet haşim

17- Orhan pamuk sorusuu Kara kitap

18- Bana sorarsanız tanzimatla edebiyatımıza giren Halit ziya'nın Kırık hayatlarıdır

19- divanın eleştirilmesi Muallim Naci olacak(bu konuda tartışmalı)

20- Basit bir soruydu Dede Korkut yazmadı tabiki :D

21- Nedim- Şarkı

22- Selim ileri

23- Kinaye - Teşbih yaptım ama tabi bundanda emin değilim

24- Ahmet haşimli soru Hak ve adalet kavramları olandı

25- Esir şehrin insanları I.dunya savaşı sonrasında geçen olayları anlattığı için ifade yanlış şık doğruydu

26- Mesnevi biçiminde kafiyelenmiştir doğruydu

27- Ayrıca aşıkane gazel konusunda şöyle bir şey var Hubun kelime anlamı sevgili aşk aşık anlamlarına gelmektedir yani necatiyle başlayan şık aşıkane bir gazeldir. aşağıda ise adem ile başlayan şık hikemi bir gazeldir. Yani doğru cevap Adem ile başlayan şıktır. (bu soruda sıkıntılı)

Ayrıca bakınız tartışmalı bir soru

quote:

Orijinalden alıntı: hlldru

Manzum şiir ve manzum hikaye farklıdır. Balıkçılar manzum şiir Seyfi baba hikayedir. Basit ve bariz bir soru. Diğerleri zaten şiir.

DİL ANLATIM HATIRLADIKLARIM

1- Nesnelliğin söz konusu olduğu şık 50 yıl önceki fotoğraflarla dönme falan yazan şık kesin

2- özne dolaylı tümleç yüklem soruluyordu II şıkkı olacaktı

3- Psikiyatrik yöntemin öneminin vurgulanma yöntemi Karşılaştırma olacaktı

4- Sosyal bilimcilerin bugun ulastıklarını internet ağına borçlu olmaları doğru cevaptı çıkarılamaz

5- Noktalama işareti sorusu bir tanesinde açıklama yapılacakken nokta koyulmuştu o yanlış : olmalıydı

6- Neden- sonuç sorusu yaşlı bir kadının mirasını böldürmesi falan olan şıktı..

7- Gastronomi sorusu bir grupp insan ilgileniyor lezzetiyle falan olacaktı

8- Yeni çıkan robotlarla ilgili soru zihinsel gelişim içeren şık olacaktı emin değilim tabii

9- Sıralama sorusu vardı tam olarak hatırlamıyorum ama baştan 5.yi soruyordu araya giren II gibi birşey vardı ama tam hatırlamıyorum o olacaktı

10- :Nasrettin hocayla ilgili soru görüşlerini ve felsefesini iyi yansıtmaması gibi bir şık vardı o olacaktı

11- Bir tür soruluyordu Durum öyküsü yaptım hayattan bir kesit anlatılıyordu büyük ihtimal doğrudur

12-Birinci tekil kişi ile anlatılıyor şıkkı doğru cevaptı hangısının yanlıs oldugu soruluyordu

13- Sinemalı soruyu Yalnız I yaptım ama tabi bu tamamen şahsi emin değilim

14- Redifli kafiyeli bir soru vardı murabba olabilir

15-Yönetmen bir adamın cümlelerinden bahsediyordu. senaryosuyla ilgili bilgi ekleyecektik. III cümle olacaktı
    şimdilik aklımdakiler bunlar sizde yazarsanız güncel tutup soruların cevapları olan güzel bir konu yaparız

16-Bir soru vardı anıyla ilgili yaşandığı anda sıcağı sıcağına gibi bir şık vardı o olacaktı

Arkadaşlar artık konu kilit ekstradan paylaşılan soruların insanların aklını karıstırmaktan başka bir işlevi olmayacak çünkü tam anlamıyla kimse hatırlayamıyor yukarıda ki cevaplar şahsi ve çoğunluğun kararı ve araştırma olarak verilmiştir.. Artık sonuçların açıklanmasını beklemekten farklı bir şey yapabileceğimizi sanmıyorum umarım faydalı bir konu olmuştur.. Hepinize teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydata123 -- 27 Haziran 2014; 4:14:59 >

• Birtane soruda Faruk Nafiz çamlıbel eserleri diye farklı bi adamın eserlerini vermişti. Ve hep aruzla yazmıştır falan demişti onuda ekle bence
  • Hocam 9.soru Güvendere göre İlhan Geçer oluyor. Soruda karamsarlık teması hakimdir yazıyordu söz konusu kitapta ise karamsarlık yerine mutluluğu işler diyor.
  • Kirik hayatlar sorusunu hatirlayan varsa hatirlatabilir mi

Bide Gastronomi bilimi ile ilgili kesin cikarilabilir sorusu vardi o neydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 5 6 soru daha ekleyeceğim kesin nasıl düzenlenyor konu yeniyim forumda
  • Değiştir yazar Günün Fırsatının olduğu sırada kardeşim.
  • Konu üste çıksın arkadaşlar
  • upppppppppp
  • neden sonuç sorusu türkan şorayla ilgili bi cevap değilmiydi
  • balıkçılar da manzume seyfi baba değil cevap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel
  • Diger konudan daha iyi hazirlamıssınız teşekkürler.

• Hürriyet kasidesi,cenge giderken,seyfi baba ve balıkçılarda didaktik ögeler fazla fakat çoban çeşmesi daha bireysel bu yüzden cevap o türlerinde giderseniz cevap çıkmıyor zaten.
    İlhan geçer yapmıştım bende cevabı çünkü internetteölüm yerine yaşama sevinci karamsarlık yerine mutluluk hakimdir eserlerinde diyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dil ve anlatımdan 13 soru kaldı
    hadi arkadaşlar hatırlayalım onları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dex.

Hürriyet kasidesi,cenge giderken,seyfi baba ve balıkçılarda didaktik ögeler fazla fakat çoban çeşmesi daha bireysel bu yüzden cevap o türlerinde giderseniz cevap çıkmıyor zaten.
    İlhan geçer yapmıştım bende cevabı çünkü internetteölüm yerine yaşama sevinci karamsarlık yerine mutluluk hakimdir eserlerinde diyor

konuyla pek alakali değildi o soru açıklamasında manzume ve şiir arasındaki fark manzume de olay anlatımı olmasıdır diyordu bence cevap seyfi baba ve balıkçılar hariç 3 sık da olabilir

• İyide şiir daha bireysel telkinlerin olduğu manzume ise daha didakitğe çıkan bi açıklama vardı sanki ordan gidince çoban çeşmesi çıkıyormuş.Ben hürriyet kasidesi demiştim :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dex.

İyide şiir daha bireysel telkinlerin olduğu manzume ise daha didakitğe çıkan bi açıklama vardı sanki ordan gidince çoban çeşmesi çıkıyormuş.Ben hürriyet kasidesi demiştim :D

bende hürriyet kasidesi dedim diğer şiirleri okudum biraz cenge giderken ve hürriyet kasidesinde olay anlatımı en az bence hürriyet kasidesi cevap :D

• Keşke hürriyet kasidesi olsa ama dersane hocam çoban çeşmesi dedi sorunu tam metninide veremedik emin olamadı sen tam ne sorduğunu hatırlıyo musun :D

• parça
    siirle manzume her ne kadar aynı gibi görünse de aralarındaki en önemli fark manzume nin olay anlatımına dayanmasıdir
    gibi bi şeydi sonuçlar açıklanmadan öğrenemicez

• Teşekkür ederim arkadaşlar dil ant falan hatırladıklarınızı yazarsanız daha güncel olur sağolun tekrar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.