Arkadaşlar galiba ingilizce öğrenmenin en zahmetli kısmı kelime ezberlemek olsa gerek çünkü bitmiyor 3600 kelimelik bir kaynak buldum (6 ünite her ünitede 600 kelime) Şuan 5.ünitedeyim ve dişimi sıkıp bu üniteyide bitirip bırakmayı düşünüyorum Sebebi çok açık 3.5 ay oldu grameri hallettim ara ara sıkılarak ta olsa clause çözümlerinede baktım. Ama bir türlü soru çözümlerine başlayamadım aklımda hep kelime çalışmam gerektiği gelince. 3000 kelime yeter diyeceğim ve bırakacağım artık kelime egzersizlerini yazdığım kelime defterlerinden çalışacağım.
Sizce doğru bir karar mı? Bu arada evinde tek başına sınava hazırlanan biri için önerebileceğiniz bir kaynak var mı?
Öncelikle rat.planet hocaya başvur.Dh forum yabancı diller bölümünün üstadlarından. Benim ekleyeceğim ve şiddetle tavsiyem BIRAKMA!öğrendiğini unutursun.sınava kadar bırakma en azından.çok sıkıldıysan öğrendiklerini tekrar et.
i.ozgurr
kullanıcısına yanıt
Yok yazdığım gibi 3000 kelime sonrası sadece açıp tekrar etmek için kullanacağım. He olurda test çözerken bilemediğim kelime olursa eklerim onu defterime.
KarmaLia
kullanıcısına yanıt
İyi hadi bakalım Unutmamak için herşeyi yap.Bence 3000 kelime ciddi bir rakam.3000 kelimeyi unutmamak şartıyla gramer seviyenede bağlı olarak devlet üniversitesi ing öğretmenliğine girersin diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: i.ozgurr
İyi hadi bakalım Unutmamak için herşeyi yap.Bence 3000 kelime ciddi bir rakam.3000 kelimeyi unutmamak şartıyla gramer seviyenede bağlı olarak devlet üniversitesi ing öğretmenliğine girersin diye düşünüyorum.
Elimden geleni yapıyorum hocam amacım ing. öğretmenliğine gitmek meslek olarak ta tercumanlık yapmak yada öğretmenlik 2 side birbirinden güzel meslekler ve keyifle yapacağıma eminim.
Ama cidden bir yol gösteren olmayınca her şeyi kendim keşfetmeye çalışıyorum 3.5 ayda kendimi iyi geliştirdim kalan aylarımı güzel kullanırsam çok iyi olacak. Kelime aşamasını geçip soru çözmeye başlamam lazım. Teşekkürler yorumun için.
KarmaLia
kullanıcısına yanıt
çevirmenliğe gidersen çok yazık olur.aman ha sakın.Madem dil ile ilgili bir bölüm okucaksın;mutlaka öğretmenliği oku. Bak;maalesef lise çağında çalışma,hayat zorluğu vs bilinmediği için ileriye yönelik kararlar alınırken üzerinde fazla düşünülmüyor. İngilizce öğretmenliğinin;parası çok iyi;3 ay tatilin var maaş işliyor;okulda mesela haftalık 25-30 saat ders programın var.diyelimki pazartesi günü 2 saat dersin var.işyerin olan okula sabah 8:30 da geliyorsun.10:30 da çık istediğin yere git.iş bitti.çevirmenlikte nerde bu şartlar?;prestiji iyi,insanlar hocam hocam diyor gerçek hayatta el üstünde tutuluyorsun;1 yıl çalışman bitmeden az bir kredi çekerek son model araba alıyorsun;bankaların güveni hemen hemen sınırsız;evlenirken istediğin kız koşa koşa geliyor ve dahası çok.Ancak bunları senin yaşında anlamak çok güç.Ben 30 yaşıma geldim. ingilizce biliyorum diye turizm seçtim.hayatımın hatasını yaptım.1.500 maaşa bir ay sürüne sürüne çalışıyorum.Çevirmenlik konusuda öyle...piyasada çok sayıda tercümanım diyen ve 1500 2000 maaşa yapan/yapmak isteyen ancak okumamış çok insan var.bunlardan iş bulanlarda var.Herhangi bir diploma zorunluluğu yok.
Dolayısıyla değerli arkadaşım mutlaka ama mutlaka ing öğretmenliği okumalısın.yazık edersin kendine.