Şimdi Ara

LYS'DE SORU SAYILARI DEĞİŞTİRİLMELİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Onlarca soru bankaları çözülüyor,binlerce soru.. Sonra giriyorsun sınava,önünde 30 soru. Hepsi birbirinden kalitesiz. Sonuçlar bir açıklanıyor yığılma tavan yapmış,çalışmayanlar çalışanların hemen ensesinde.

Bundan sonra sınavlar kolay olacak çünkü sınavların zor olmasına velilerin itirazı var "çocuğum barajı geçemiyor" diye, dershane savaşları var, sistem basitleşiyor. Madem bundan sonra zor sınav olmayacak o zaman soru sayısı değiştirilmeli.

30 biyoloji sorusuyla doktor, 30 geometri,fizik sorusuyla mühendis seçilmez. Zaten sorular kolay ve kalitesiz, çalışmayan 20 yapıyor çalışan 25. Ee adam sadece 5 net fark atmak için mi çalıştı koca sene?

Sorular kalitesiz ve kolay olacağına göre bütün testlerin en az 50'şer veya 60'ar soru olması gerekir ki adam akıllı fark oluşsun,kimse 1-2 net yüzünden ağlamasın. Birazdan "60 soruyu kafa mı kaldırır yahu" diyenler olacak. Onlar çok basit işler,önlem alınabilir mola vermek gibi pek çok çözümü var.

Hakaret olmadığı sürece her türlü eleştiriye açığım

• Mola verilemez boyle bi sinavda Turkiye gibi ulkede. Bence soru sayisi degil kalitesiyle alakali bir durum bu. Adam 60 tane kalitesiz soru hazirlayinca cok bi sey degismeyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor yapinca benim gibi mallar ne olacak? Doğuştan sansli degilim mat zekam yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ygs166 Y kullanıcısına yanıt
    Molayı sadece örnek olarak verdim başka çözümler çok rahat bulunabilir. Zaten konuyu açarken de belirttim bundan sonra kaliteli sınav gelmesi çok zor diye. Kaliteli bir sınavda 30-40 soru optimumdur zaten. Kalitesiz 60 soru olunca çalışanın 55 çalışmayanın 40 yapacağını düşün. Demin arada 5 net fark vardı şimdi 15 e çıktı. Yani yığılma azaldı.
  • xKronos kullanıcısına yanıt
    çalışmayan 20 alışan 25 yapıyor demişsin. 5 net az mı fark. ne adamlarsınız ya. usain bolt 1 salise daha kısa sürede koşmak için 4 yıl her gün antreman yapıyo. siz olayın mantığını anlamamışsınız.
  • iamnotroll İ kullanıcısına yanıt
    Kardeşim dediğimden bunu mu anladın? Benim orada söylemek istediğim yığılmanın fazla olacağı
    trolledim ya safadsd. öyle dürüst yazdın ki itiraf ettim direk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dostum bende senin gibi dusunuyorum ama bak bunlarla kafamizi mesgul etmemeliyiz. Afedersinde kicimizi yirtsak yine bi halt olmayacak. Sistemin kolesi olduk. Olan psikolojimize oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.