Şimdi Ara

LYS DE YANLIŞ SORU ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
6.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin doğru kabul edecekler millet barajı geçsin diye.Bana sorarsan
  • quote:

Soruyu değer vererek yapıyorsan sen bilirsin zaten. abc kısmını sol tarafa attığın zaman sol tarafın pozitif olması gerekiyordu. o yüzden de c>a olması gerekti. Bu kadar basit düşünülerek yapılan bir soruydu. Hangi değer sağlamıyordu bilmiyorum ama iptal olmayacağından eminim sorunun.

a<c demiş bu durumda ifadede a yerine 2 c yerine 3 yazalım
    4b>6b+9
    -2b>9 b yerine -1,-2,-3,-4 gibi değerler yazdığımda sağlamıyor ve ben soruyu kesin dediği için böyle çözdüm(değer vererek)

emin olma o kadar bakalım holyjohn efendi
  • iptal edilmeli bence tüm değerlere sağlamıyorsa kesinlik yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Soruyu değer vererek yapıyorsan sen bilirsin zaten. abc kısmını sol tarafa attığın zaman sol tarafın pozitif olması gerekiyordu. o yüzden de c>a olması gerekti. Bu kadar basit düşünülerek yapılan bir soruydu. Hangi değer sağlamıyordu bilmiyorum ama iptal olmayacağından eminim sorunun.

Ben de senin dediğin gibi sola atıp b parantezine aldım sınavda ösymye göre doğru cevabı buldum ama verilen bazı değerlerde kesinlik sağlamıyor. Bu soru kesin iptal edilir.
  • sırf bu soru yüzünden 10 dakikam gitti ve soruyu bos bıraktım. Allah bunların belasını versin
  • Oleyyy inşallah yanlıştır 1 net daha gelir

Çözmeye uğraşan arkadaşlar kusura bakmayın benim kötü geçtiği için gelecek her net kardır
  • inş iptal ederler zaten o sorum yanlış
  • şahsen soruda bir hata göremedim, denklemi sağlayan sayılar arasından çıkarım yapmak yerine neden gidip değişkenlerin tanımlı olduğu aralıktaki bütün sayılar arasından hareket edilmiş; bunu da çözebilmiş değilim.
    iptal edileceğini düşünmüyorum, ösym soru iptali konusunda cömert davranmıyor biliyorsunuz, kaldı ki soru hatalı değil. bu forumda ygs'nin yarısını iptal etmiştiniz ama adamlar 1 tane soruyu iptal ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade GTR

şahsen soruda bir hata göremedim, denklemi sağlayan sayılar arasından çıkarım yapmak yerine neden gidip değişkenlerin tanımlı olduğu aralıktaki bütün sayılar arasından hareket edilmiş; bunu da çözebilmiş değilim.
    iptal edileceğini düşünmüyorum, ösym soru iptali konusunda cömert davranmıyor biliyorsunuz, kaldı ki soru hatalı değil. bu forumda ygs'nin yarısını iptal etmiştiniz ama adamlar 1 tane soruyu iptal ettiler.

bariz olmasa da hata var. hatanın ilk seferde göze çarpmaması hatanın yapılmadığı anlamına gelmez. yukarıda da yazmışlar a=0,1 b=-5 c=2 alınca olmuyor. yani a her zaman c den küçük olmuyor. soruda kesinlikle dediğine göre bu soru yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade GTR

şahsen soruda bir hata göremedim, denklemi sağlayan sayılar arasından çıkarım yapmak yerine neden gidip değişkenlerin tanımlı olduğu aralıktaki bütün sayılar arasından hareket edilmiş; bunu da çözebilmiş değilim.

Kesinlikle iptal olmalı bir de şöyle bak o zaman bütün şıklar doğrudur çünkü

bütün şıklarda o denklemi sağlayan değerler var ama adam kesinlik sormuş yani bizden öyle bir şık bulmamızı nistiyorki 1-2 değer için değil bütün değerler için cevabı sağlamalı ..Ama cevap şıkkında da bazı değerler için sağlıyor bazı değerler için sağlamıyor yani cevap şıkkıyla yanlış olan şıklar arasında bir fark yok çünkü hepsinde bazı değerler için sağlıyor bazıları için sağlamıyor .....

• değer verdim doğru cevabı sağlamadı beende eledim onu iptal olsun
  • soruda yanlıslık görmedim ve cat diye çözdüm.iptal olmaz eminim bundan.ösym lan bu.
  • evt soru kesinlikle yanlış fakat ösym kesinlikle böyle bir soruyu iptal etmez çünkü bariz bir hata değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozikazi

evt soru kesinlikle yanlış fakat ösym kesinlikle böyle bir soruyu iptal etmez çünkü bariz bir hata değil

bariz olup olmamasının ne önemi var? sonuçta hata var mı var. bariz olunca hata, olmayınca soru doğru mu oluyor?

ben bariz olmayan yollarla 2+2 ye 5 dersem hata yapmış olmaz mıyım?
  • hatanın barizi mi olur yav?

soruda kesinlikle doğru olanı soruyor bu da tüm değerler için sağlaması gerektiği anlamına gelir ...

yukarıda arkadaşın verdiği değerler sağlamıyor mesela, demek ki kesin değilmiş işte.

iptal edilmeli kesinlikle ...
  • Bende sınavda birkaç değer verdim baktım sağlamıyor başka şıkkı işaretledim.Bencede o sorunun iptal edilmesi lazım ki edilir bence.inşallah edilirde matematikten 1.25 daha fazla yapmış oluruz :))
  • soru kesin yanlışta kesin iptal etmezler böyle ösymnin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuuryoku -- 19 Haziran 2010; 21:35:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

Orijinalden alıntı: imdrunkisuppose

Harcadığım süreyi geçtim neyse de hep neden benim uğraşıp doğru yaptığım soruları seçer iptal edersiniz be insancıklar...

Aynen ya

Aynen ygsde de doğru dedikleri şıkkı işaretlemiştim

Aynen

• "soru yanlış ama ÖSYM iptal etmez" diyenlerin dayanağı nedir acaba?

YGS de iptal olmadı mı sonuçta mesela asal sayı sorusu?
  • gereksiz soru die bos bırakmıstım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.