Şimdi Ara

Lys Ders Katsayıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar YGS'de basit katsayılar sayesinde puanımızı yaklaşık olarak hesaplayabiliyoduk.
    Mesela YGS-1 için Türkçe 2,Matematik 4,Fen 3,Sosyal 1 ile çarpıp buabiliyoduk.
    Peki LYS için nasıl bilen var mı?
    Şimdiden Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT Ders Katsayıları

TYT sınavında, farklı derslerin puanlarına uygulanan katsayılar, o dersin sınavdaki önemini belirler. Aşağıda TYT sınavında yer alan derslerin katsayıları listelenmiştir:

• Türkçe: 1
    • Matematik: 3
    • Sosyal Bilimler: 2
    • Fen Bilimleri: 2
    • İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 1

Derslerin Katsayıları

TYT sınavında her dersin katsayısı farklıdır. Bu katsayılar, dersin sınavdaki önemini ve puanına verilen ağırlığı gösterir. Örneğin, Matematik dersinin katsayısı 3 olduğu için, bu dersin puanı diğer derslerin puanlarına göre üç kat daha fazla ağırlık taşır.

Toplam Katsayı

TYT sınavındaki tüm derslerin katsayıları toplamı 10'dur. Bu, her dersin puanının toplam puana katkısının %10 olduğu anlamına gelir.

Katsayıların Önemi

TYT sınavında ders katsayıları, öğrencilerin hangi derslere daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini belirlemelerine yardımcı olur. Yüksek katsayılı derslere daha fazla özen göstererek ve bu derslerde daha yüksek puanlar alarak, toplam puanı artırmak mümkündür.

TYT Sınavına Hazırlanırken

TYT sınavına hazırlanırken ders katsayıları dikkate alınmalıdır. Öğrenciler, yüksek katsayılı derslere daha fazla zaman ayırmalı ve bu derslerde başarılarını artırmaya odaklanmalıdırlar. Böylece, TYT sınavında daha yüksek bir puan alarak hedeflerine ulaşabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ygs 1 icin turkce fenden daha fazla etliliyo diye biliyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygs için sayısalsan fen türkçeden yüksek katsayıya sahip sallamayalım.Lys için mf3'ten istiyorsan fen asılacaksan %42 getiriyor matematiğide sallamaman gerek.Mf3 isen mat geo fizik yardırıcaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIFINISHII

ygs için sayısalsan fen türkçeden yüksek katsayıya sahip sallamayalım.Lys için mf3'ten istiyorsan fen asılacaksan %42 getiriyor matematiğide sallamaman gerek.Mf3 isen mat geo fizik yardırıcaksın.

Niye sallıyım bu tablodan bahsediyorum. Mf4'te %11 türkçe, %9 fen etkili

Lys Ders Katsayıları
  • arkadaşın eklediği tablodaki sayıları bir virgül sola kaydırın örnek türkçeyi 11 yerine 1,1 matematiği 16 yerine 1,6 gibi alın,bütün netlerinizi karşılık gelen katsayılarla çarpıp toplayın elde ettiğiniz sonuca 110 puan ekleyin.
  • küsuratlarını yazmıyorum yuvarlayarak yazdım.

mf1 için mat: 2 geo:1,5 fizik:1.3 kimya:0.7 bio:0.7
    mf2 için mat: 1.2 geo: 0,8 fzk:1,75 kmya:1,3 bio 1.6
    mf3için mat : 1 geo:0,6 fzk:1,6 kmya: 1,6 bio: 2
    mf4 için mat: 1.6 geo:1,3 fzk 1.7 kmya: 1 bio 0,7

Netlerinizi bunlarla çarpıp ygs'den lys etkileyen puanınızın üstüne ekliyosunuz.
  • Ben düz ygs puanı için konuşuyorum.Lys içinde mf3 için kafa kafaya türkçe ve fen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT-AYT vs YGS-LYS
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vilgags

Arkadaşlar YGS'de basit katsayılar sayesinde puanımızı yaklaşık olarak hesaplayabiliyoduk.
    Mesela YGS-1 için Türkçe 2,Matematik 4,Fen 3,Sosyal 1 ile çarpıp buabiliyoduk.
    Peki LYS için nasıl bilen var mı?
    Şimdiden Teşekkürler...

Dostum bu oranlar doğru. Bunlara göre hesaplayınca 1-2 puan oynar sonuçta o kadar.
    Ben mf3ü biliyorum.
    Türkçe 1.1
    Sosyal 0.7
    Mat 1.1
    Fen 1.1
    Mat2 1.04
    Geo 0.66
    Fiz 1.73
    Kim 1.87
    Biy 2.00
  • Tm yi bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.