Bildirim
lys fizik sorularım yardımcı olursanız sevınırım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
up -
Hocam ilk soruyu 10 buldum. 4 harmonik ig 120 cm ise 1 harmonik ig yani dalga boyu 30 cm=0,3m dir. V=dalgaboyu x frekans oldugu icin 3= 0,3 x frekans ==> f=10
Edit: hocam dogru soyluyor 4harmonik ig 2 tam dalga eder o zaman dalga boyu 0,6 olur cevap da5 cikar. Yanlisi silmeyeyim de gorun nasil yanlis yapilirmis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyirciiyon -- 18 Nisan 2014; 23:05:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tesekkur ederım hocam cok saolun -
ilk soru 5 değil mi ya?4 harmonik iğ 2 dalga demek yani 2 lamda eşittir 120 cm ise dalga boyu 0,6 m çıkar.ordan eşitlikten frekans 5 hz çıkar hocam.su dalgası sorusuda m>l>k olması gerekiyor.k dan l ye geçen dalga normalden uzaklaşmış yani daha az yoğun bir ortama geçtiği için l k'dan büyük olur.diğerinde de m daha derin olduğu için l den büyüktür.diğerlerini de çözdüm ama şimdi bunları burada açıklamaya çalışsak olay olur -
cevap olarak soylesenızde olur. ben dusundum hepsı ıcınde emın olamadım. cevapları olmayınca cok tsekkur ederım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X