Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bakalım TR desteği gelmiş mi.
    Kurmaya üşeniyorum aslında.

http://www.eweat.com/en/softshow.php?cid=11&id=29
  • yazılımı kurdum.
    akıcılık hem menülerde hem oynatma hızında gözle farkedilecek derecede artmış.
    40 gb lık filmler vardı elimde onları çok hızlı ve akıcı açtı.

fakat yine türkçe yok.

Online güncelleme getirdikleri halde türkçe yapmamaları çok tuhaf.

bence olay maile bakar.

5 farklı mail göndersek düzelir bu sorun.

Sonuçta m-195 cihazına türkçe destek benim yazışmalarım sonucunda eklenmişti.
    Bir el atsanız buna da eklenir.
  • Film afişlerini gosterebilecek bir yazılım cikaramiyormu yahu bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOKMENM G kullanıcısına yanıt
    Eyvallah...

Eweat firmasından pek umudum olmasa da ben üzerime düşeni yapıyor ve bugün atıyorum maili.

Umudum yok derken en son çıkardıkları firmware'den sonra yaklaşık 4,5 aylık bir süre geçmiş.Bekleme süresi oldukça fazla , bu yüzden karamsarım biraz.

Ama inşallah beni yanıltırlar ve kısa sürede çözerler dahili medya oynatıcıdaki Türkçe altyazı sorununu...

Bilmeyenler için birkez daha hatırlatalım :

Eweat firmasının Eweat EW902 model cihazına ait yazılımlar , bizim kullandığımız M195 adlı cihazlara da yüklenebilmekte.

Türkçe altyazı desteği olmadığı halde Eweat'in yazılımını yüklemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten indirebilirler...

EW902 NEWEST FIRMWARE Date:2016-04-20

http://www.eweat.com/en/softshow.php?cid=11&id=29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Nisan 2016; 9:21:32 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Eweatin son yazılımı güzel. mediaplayer menüsü akıcı, oynatım akıcı, ve screen mirroring çok stabil ve hızlı

Fakat türkçe karakter sorunu mevcut. Fakat bunu düzeltebiliriz.
    Şöyle birşey de var. Android ayarlar menüsünü incelediğimde Text encoding diye bir bölüm var.

Media player sanırım oradaki encoding yöntemlerini kullanıyor.
    haliyle burada da 3 tane var. birisi utf8 ...

bunu ISO-8859-1 yaptığımızda düzelecek sorun büyük ihtimal.
    Bu detayı önceden de vermiştin galiba yanlış hatırlamıyorsam.

Hatta bende iki farklı yazılımda incelemiştim bu yazdığını ve doğrulaşmıştım.

Hakikaten öyle ama işte bunu nasıl yaparız , asıl dert bu.

Mesela şu an kullandığımız M195'in Android menüsündeki Text Encoding bölümüne baktığımızda ; hangi kodları kullanıyorsa aynısını medya oynatıcının Subtitle ayar menüsünde görüyoruz.Ayar menüsünde yazılı ne varsa cihazın Subtitle menüsünde de o seçenekler var.

İşten anlayan birisi M195'deki Text Encoding yapısını alıp Eweat EW902 yazılımın içine kopyalasa Türkçe karakter sorunu kalmayacak cihazda.Tek sıkıntı hafızaya kaydedilememesi olur ki ona da katlanırız.Zaten şu an kullandığımız Türkçe karakter destekli M195 yazılımda da her seferinde 3-5 sn'mizi ayırıp ayar yaparak başlıyoruz filmleri izlemeye.

Avantajımız ise ; M195 cihazımızı , daha akıcı olduğu söylenen Eweat EW902 yazılımı ile kullanmak olur.

Pekala yok mu aramızda Android yazılımdan anlayan yada anlayan birilerini tanıyan ve yazılım içindeki Text Encoding bölümünü komple değiştirme veya ISO-8859-1 kodunu ilave etme ile uğraşacak bir arkadaş ?

Ha gayret !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Nisan 2016; 14:08:25 >

• M-195 in Türkçe fw sini kurdum. İçerisinden türkçe font dosyaları, APK lar ve birkaç dosya daha kopyaladım.
    Diğer Yeni eweat yazılımını kurarak o dosyaları yerlerine yapıştırdım.
    cihazın fontlarında değişme ve bozulmalar oldu.
    yani başaramadım.

Fakat kesin olan eweat yazılımı , video oynatımında çok ama çok başarılı.
    Oynatmayan 40 gb filmi çok akıcı ve ses kalitesi artarak oynatmaya başladı.
    diğer filmlerde de bariz kalite artışı var. codec vs yüklemişler sanırım.

Şimdi bu hızı görünce adamlara Türkçe yükletmek farz oldu.
  • Eweat Son fwyi kurdum.
    Filmlerdeki altyazilari utf8 é çevirerek kaydediyorum.

Geciçi fakat sorunsuz.

• Film performansı üst düzey.
    Fakat kodi performansı düşmüş.

• Hafta sonu şehir dışındaydım ve henüz yükleme şansım olmadı yeni yazılımı.

Ama yüklemeden önce M-195'e ait altyazı ve Text menüsünün fotoğraflarını çekeceğim.

Sonrasında aynı altyazı ve Text menüsününü Eweat yazılımındaki halini de fotoğraflayacağım.

Ve her iki fotoğrafı da kıyaslama olsun ve durumu ne t olarak anlayabilsinler diye Eweat'e göndereceğim.

" M-195 menüsünde durum bu , bunun aynısını sizde de istiyoruz " diye anlaşılır bir şekilde yazayımda anlasın bu keçiler.

Yoksa anlamıyorlar...
    Biz M195'te ; afişlemeyi KODI'ye , oynatmayı ise dahili medya oynatıcıya yaptırmayı becerememiştik yanlış hatırlamıyorsam.

Onu becermemiz lazım ama nasıl olacak ?

Dahili medya oynatıcının tam adını bilmeliyiz ki dosyada komut satırına yazılabilsin.

Bu işe zaman ayırmak , kafa yormak lazım ama kolay bir iş değil tabii.

Firmaya bir danışsam fena olmaz diyorum.
  • Evet 2 fotograf çekip gondermek çok guzel olur.
    Burdanda paylasırsan bende yapayım.
    Kodiyi ağırlastırmışlar.
    Fakat plugin update diye birsey eklemişler.
    O güzel.

Bu akşam çekeyim fotoğrafları , burada paylaşırım.

Yalnız şu dikkatimi çekiyor hep.

Bizim kullandığımız M195 yazılımında install.img diye tek bir dosya çıkıyor ve ondan kuruyoruz.

Oysa Eweat'in yayınladığına baktığımızda zip'li dosyanın içinde 6-7 adet dosya görülüyor.

Gerçi yine install.img'den kuruyoruz yazılımı ama dosya adedi neden fazla acaba ?
  • Aynı şey. İmage.img ile update yaparken cihaz çökünce bizde içinden cıkarıp o hale getiriyoruz bazen

• Dün akşam yükledim Eweat yazılımını.

Yazdığın gibi ses kalitesinde artış var galiba.Özellikle cihazdan alınan sesin şiddeti arttırılmış gibi geldi bana.

KODI versiyonu yükseltilmiş ve 16.0 Jarvis sürümü yüklenmiş yazılıma.Ama KODI'deki performans düşüklüğünü hissetmedim , çünkü uzun süreli KODI kullanan birisi değilim ben.

Oynatma performansını da beğendim ama kumandayı seri kullandığımda cihazda donmalar yaşadım.Böyle bir durumda cihaz yaklaşık 10-12 sn tepki vermedi , sonra normale döndü. Birkaç kez karşılaştım bu olayla.

Yani uzaktan kumandayı çok seri kullandığınızda , mesela klasörlerde veya filmlerde hızlıca kaydırma yaptığınızda cihaz belli bir süre tepki vermeyebiliyor.Bunu gözlemledim akşam.

Neyse bu akşam olmaz ama müsait bir akşam Eweat'in film oynatma performansına bir kez daha bakacağım ve ardından Qintexworld firmasına ait Q95 yazılımını birkez daha yükleyip tekrar gözlemleyeceğim.Çünkü bu Qintex Q95 yazılımının performasını da oldukça beğenmiştim ben.Ama Türkçe desteği olmadığı için mecburen kaldırmak zorunda kalmıştım.

http://www.qintexworld.com/showgoods/889.html

Hatta fırsatın olursa seninde Qintex Q95 yazılımını yükleyip denemeni isterim.Performansını oldukça iyi buldum ben.Şu an kullandığımız M195'ten kesinlikle daha iyi , ona eminim.Link aşağıda , indir ve bir dene bence.

http://www.qintexworld.com/down/7_4.html

Ama işin kötü tarafı ; ne Qintex Q95'e ait ne de Eweat EW902'ye ait yazılımda Türkçe karakter desteği yok maalesef.Biz de mecburen M195 diye bilinen Türkçe karakter destekli yazılımı kullanmak zorunda kalıyoruz.

İşte bu yüzden şansımı arttırma anlamında göndereceğim maili her iki firmaya da göndereceğim ve her iki firmadanda modif isteyeceğim.Bakarsın birisi kulak verir de yazılımı modif eder.

İşte M195'te kullandığımız Türkçe karakter destekli yazılıma ve Türkçe karakter desteği olmayan Eweat yazılımına ait ekran görüntüleri....

M195'in Ayarlar bölümündeki Text Encoding seçeneklerinin görüntüsü...
     M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme

M195'in Dahili Medya Oynatıcısındaki Subtitle menüsünün görüntüsü...

Eweat'in Ayarlar bölümündeki Text Encoding seçeneklerinin görüntüsü...

Eweat'in Dahili Medya Oynatıcısındaki Subtitle menüsünün görüntüsü...

Bu da Türkçe karakter desteği olmayan Eweat'teki sıkıntılı bir altyazıya ait ekran görüntüsü....

Selamlar
     M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Mayıs 2016; 14:42:51 >

• Çok tesekkürler.
    Fw yi deneyeceğim. Donmayı bende farkettim.
    Fakat 40 gb lık film ile taptığım oynatma performansı çok farklıydı.
    Eweat ile akıcı oynatırken, m195 ile takılıyordu. Duruyordu film.

Söykediğin fwyi deneyecem bu gece

Bence dene.

Çünkü kullandığım Türkçe destekli M195'e kıyasla , Qintex Q95'in yazılımında video dosyalarını denerken daha seri ve stabil olduğunu hisssettim ben.

Geneli hakkında bir kıyaslama yapmadım zaten ama bana daha hızlı ve stabil geldi Qintex Q95'in yazılımı.

Birde sen kıyasla bakalım.

Nasılsa kaybedecek birşeyimiz yok...
  • resimleri kırparak ve değiştirerek, firmalara gönderdim.isteğimi belirttim.

q95 FWyi kurdum. fakat bahsettiğin takılmalar var bunda.
    Eweatteki tarz takılmalar. açmayan videoyu açıyor fakat açmayacakmış gibi kasıyor başta.
    Ve menülerden kopuyor dolaşırken.
    şimdi tekrar aynısını kuruyorum. bakalım kurulumdan kaynaklı mı diye kuruyorum.

Sonuç:

M-195 en iyi en hızlı Türkçe FW HDD okuma performansı zayıf. Çok büyük boyutlu filmlerde filmde takılmalar yapıyor. belki bir ayarı vardır çözmeye çalışacağım.
    Eweat: Çok iyi video performansı. Fakat menülerde kasma mevcut.
  • Hadi Ustalar ha gayret çözelim şu Türkçe karakter meselesini birde şu kendi playerinde afiş gòrebilmeyi

• Arkadaşlar, ben bu konuda Eweat ile yazışmaktan Çinli müşteri temsilcisiyle arkadaş oldum. Sonra o ayrıldı, bütün diyalog bitti. Eweat odun gibi bir firma, Türkçe altyazı desteğinin ne demek olduğunu bildiğinden bile şüpheliyim çünkü bir çok kez güncellemelerinin açıklamasında farklı diller eklendiğini söylediler ama bir fark olmadı. Boşuna kendinizi yormayın, Realtek 1295'i bekleyin ama Eweat olmasın. Bence bu sorunda Realtek'in de payı büyük. Üreticilere yeterince destek vermiyor.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.