Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi gözün aydın mı diyelim yoksa erken mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Malı görmeden birşey demeyelim bence...

Ama bu adamlar hakikaten terbiyesiz.

Yahu arkadaş aylardır neler yazdım bir bilsen , bir okusan.Cevaplarda hep aynı terane , " Bizden haber bekleyin " ...

Öyle bir ciddiyetsizlik var ki firmada ; Freaktab'ın sitesine yazmasam ürünün gönderildiğinden haberim olmayacak , haber veren yok.

Mesela bu sabah maillerimi tekrar kontrol ettim ve " Ürününüz kargoya verildi " diye gönderilen bir mesaj hâlâ yok ne hikmetse.

Fakat bugün baktığımda ; ürünün İstanbul'a geldiğini ve gümrük işlemlerinde beklediğini gördüm.Sanırım 1 hafta içinde elimde olur.

Sonuç itibarı ile alışverişte sıkıntısız bir firma olabilir Geekbuying ama garanti kapsamında bana hiç güven vermedi.Gerçi belkide alışveriş yaptığımız Çin firmalarının hepsi böyledir bilemiyorum ama yine de 4,5-5 ay'da bir ürünle ilgili sıkıntıyı çözemiyorsan yuh artık.

Günümüze dönersek ; cihaz nasıl bir durumda ve üzerinde hangi yazılımda gelecek bilemiyorum ama göndermeden önce " M195 sdk9_0618 " diye bir yazılımla kullanıyorduk diye hatırlıyorum.

Sanırım en iyi performansı bu yazılımla almıştık değil mi ?

Ama işin kötü tarafı ; bu üründeki altyazı ayarlarının kaydedilemiyor olmasının hâlâ çözülememiş olması.Bu saatten sonra da yeni bir yazılım gelir mi M195'e bilinmez.

Neyse hele bir gelsin bakalım şu cihazda , ondan sonra bakalım önümüze...

• Beyler bu cihazı nereden satın alabiliriz.2.el olarak da satan olursa talibim.Bu media player görüntü kalitesine yakın tavsiye edebileceğiniz başka bir model varmı(ekonomik)
  • Sebebini bilemiyorum ama M195 serisi ürünler ( daha doğru bir ifadeyle 60$ civarında fiyata sahip fason ürünler ) piyasadan çekilmiş gibi bir hava var sanki.

Önceden bu ürünlerde kullanılan Realtek 1195 chipsetini sorguladığımızda sitelerde satılan bir sürü fason ürün görebiliyorken , şimdi sadece Eweat EW902 , Mele X1000 gibi belli başlı markalara ulaşabiliyoruz.

Dolayısıyla sahip olma anlamında 2 seçeneğiniz mevcut.

Ya 2.el bir M-195 bulup onu satın alacaksınız yada aşağıdaki linkteki Eweat EW902'yi tercih edeceksiniz.

Eğer ki 89,99 $ gibi bir rakamlara çıkabiliyorsanız Aliexpress'teki 89,99'$lık Eweat EW902 gönül rahatlığı ile alınabilir.

http://www.aliexpress.com/item/Eweat-EW902-Android4-4-Realtek-RTD1195-HD-3D-Media-Player-1G-8G-HDMI-IN-HDMI-OUT/32218175904.html?spm=2114.30010308.3.1.OZpBDq&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201602_3_10017_9982_10005_10006_10034_10021_507_10022_10020_10018_10019,searchweb201603_8&btsid=e1cef98d-0765-4da0-85a4-a39ee7abcf49

Ayrıca Eweat EW902'ye fason olarak üretilen M195'lerin yazılımını bile yükleyebiliyorsunuz , böyle bir avantajı var Eweat'in.

Mesela şu an için bahsettiğimiz M195 diye bahsedilen yazılım , Eweat EW902'nin yazılımından daha iyi geliyor bize ve Eweat EW902'lere onu yükleyip kullanıyoruz cihazlarımızda.

Ama yarın Eweat EW902 için daha oturaklı bir yazılım çıkartır firma , indirir onu yükleriz.No problem...

Bilginize....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Nisan 2016; 15:30:12 >

• KeVhO nickli arkadasla anlaştım.M-195 i alıyorum.
  • Yarın cihazı teslim ediyorum. Hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun...
  • Eweat 902'nin görüntüsü iyidir ama kendi oynatıcısı ile.Yani işin içine MxPlayer , KODI gibi harici medya oynatıcı uygulamalar girerse görüntü kalitesi düşüyor. alıntı-Papirus

Bu playera program filan mı atılıyor android ile mxplayer gibi

Bende full hd projeksiyon ve led tv var.Bu m-195 ile izleyeceğim.

Görüntü kalitesi için hangi yazılımı kurmak daha iyi
  • Bizler cihazın kendi medya oynatıcısını daha başarılı bulan kimseleriz ve onu kullanıyoruz.

Ama MX Player veya Archos gibi alternatif uygulamaları da yükleyip deneyebilirsin.Hangisini beğenirsen de onunla devam edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sonunda şükür kavuşturana diyelim.

Geekbuying'e 3 Kasım 2015'te göndermişim brick olan M195'i.Ve tam 155 gün sonra cihaz yuvaya geri döndü.

Bu 155 günün yaklaşık 26 günü kargolarda geçmiş.Bu da demekltir ki Geekbuying firması , 131 günde ( yaklaşık 4 ay 'da ) anca geri gönderebilmiş cihazı.

Ama ürünü onlara gördermemi kendileri istemelerine rağmen , yaklaşık 4 ay boyunca bir müşteriyi nasıl oyaladıklarını , bir kurtarma yazılımını nasıl yükletemediklerini Freaktab forumda yazacağım ve rezil edeceğim tabii ki.

Neyse konuya dönersek ; brick olan cihazım kurtarılmış ve çalışır vaziyette geldi.Ve açıp birkaç video da deneme yaptım , sorun yok ve cihaz çalışıyor.Sonrasında da önceden yaptığım gibi üzerinde gelen yazılımı pas geçip Türkçe karakter destekli " M195_sdk9.0618 " diye bilinen yazılımını yükledim.

Çünkü Türkçe altyazı desteği için maalesef ( altyazı ayarları kaydedilemiyor olsa bile ) hâlâ bu yazılımı kullanmaya mecburuz , başka alternatifimiz yok.

Eweat firmasının 7 Aralık 2015'te çıkardığı yazılımda ayarlar kaydediliyor diye söylenmesine rağmen Türkçe karakter desteğinin olmaması bizi Eweat EW902 yazılımından uzak tutuyor mecburen.Kala kala da bu M195 yazılıma kalıyoruz haliyle.

Yalnız korkum şu : Sitelerde M195 olarak tabir edilen Realtek RTD1195 chipsetli cihazların eskisi gibi kolay bulunmadığını görüyorum.Sitelere baktığımda sadece Eweat EW902 , MeLE X1000 ve Qintex X95 diye cihazlar göze çarpıyor.Belkide üretimini sonlandırıyorlar.Bilemiyorum ama var birşeyler.

http://www.aliexpress.com/af/mele-X1000.html?ltype=wholesale&d=y&origin=n&isViewCP=y&catId=0&initiative_id=SB_20160407230901&SearchText=mele+X1000

http://www.aliexpress.com/store/product/Eweat-EW902-Android4-4-Realtek-1195-HD-3D-Media-Player-1G-8G-HDMI-IN-HDMI-OUT/1851562_32395520040.html

http://www.geekbuying.com/item/EW902-Realtek-RTD1195-Dual-Core-Android-4-4-Mini-TV-BOX-HDMI-HDD-Player-1G-8G-WIFI-Bluetooth-4K-3D-HDMI-IN-USB3-0-1000M-Ethernet-SATA---Black-337417.html

Cihazların böyle az olması da yazılım konusunda ister istemez şüpheye düşürüyor beni.

Mesela Eweat firması ; EW902 modeli için 7 Aralık 2015'ten beri yazılım çıkarmıyor.

MeLE X1000'in yazılımını ise bizim M195'lere uyduramıyoruz. ( ki uydursak bile adamlar yazılım konusunda pek umut vadetmiyor zaten.Aylardır onlarda da tık yok ve forumlarında kullanıcılar verip veriştiriyor firmaya )

Sitelerde bulabildiğimiz aynı chipsetli üçüncü ürün olan Qintex Q95'in üreticisine baktığımda da " QINTEXWORLD " diye bir firmaya ulaştım.

http://www.qintexworld.com/showgoods/889.html

Ürün Eweat EW902 ile aynı gözüken bir ürün ve sitesindeki download bölümüne baktığımda " QINTEX Q95 OTA 20151021.zip " diye bir yazılımlarının olduğunu gördüm.Ama yazılımının eski tarihli olması pek umut vadetmiyor bende.Belkide bu cihaza has bir yazılım bile değildir ve M195'lerin geneline yüklenebilen bir yazılımdır , bilemiyorum.

Ama her ne kadar umudum olmasa da bu yazılımı da indirip denemek istiyorum.En azından içimde ukte kalmasın.

Nasılsa dinsizin hakkından imansız gelir demişler...

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Nisan 2016; 10:54:06 >

• Evet ,

Eve gelir gelmez ilk işim Qintex firmasına ait yukarıda bahsettiğim yazılımı indirip yüklemek oldu.Yazılım yüklemede hiçbir sorun yaşamadım ve cihazı bu sefer brick etmedim çok şükür.

Ama tahminimde yanılmadım ve yüklediğim yazılım Eweat EW902'ye ait arayüzle karşıma çıkan klasik bir M195 yazılımı oldu.Ve Türkçe altyazı desteği yok maalesef.

Aklıma gelen şu : Bu firmayı keşfettik ya , bir mail yazacağım Qintex firmasına ve " Sizin bu cihazı forumlarda tanıtabilirim ve Türkiye'de popüler hale getirmek için elimden geleni yaparım.Ama sizinde Türkçe karakterleri yazılıma yüklemeniz ve bu ayarları kaydedilir hale getirmeniz lazım " diyeceğim.

Bakarsınız Qintex firması da olumlu bir cevap verir ve kalıcı bir ayar yaptırırız yazılımda.Gerçi bu kolay bir şey değil ve pek umutlu olmamak lazım ama nasılsa kaybedecek birşeyimiz yok.O yüzden denemekte fayda var.

Diğer bir nokta ; cihazın internet performansını merak ediyordum ve bu yüzden Ethernet kablosunu taktım az önce cihaza. Bu esnada , Notebook'ta yüklü Utorrent uygulamasında 2.4 MB/sn ile dosya indiriyorum , forumda bu mesajı yazıyorum ve cihazda açık Youtube üzerinden de video klibi seyrediyorum.

Ama şunu da belirtmem lazım , üzerinde gelen mevcut tarayıcı ile açtığım Star TV ve ATV'nin kendi web sitelerindeki dizi bölümlerini açmadı cihaz ve hata verdi.Uygulamada bir uyumsuzluk olabilir , bilginiz olsun...

Toparlarsak ; şu an için kullanılabilecek Türkçe destekli tek yazılım " M195_sdk9.0618 " olan yazılım.O yüzden merak edipte Qintex firmasına ait bu yazılımı yüklemeyin.

Bilginize...

• Takip..
  • Beyler M-195 2.el olarak aldım.Fabrikadan gelen yazılım yüklü.Yalnız kendi oynatıcısında film klasörlerinde film resmi göstermiyor.Film resimlerin görünmesi için bir şey yapılabilirmi veya güncel yazılımda görünüyormu?
    Altyazı suan benim için önemli değil çünkü turkçe dublaj ekliyorum.Yeni yazılım yuklemek çok farkediyor mu?
    Bu mesaja eklenen görseller:

• M195'in kendi yazılımında yada ona uyan hiçbir yazılımda afişleme özelliğini göremedim.Sadece CloudHD Player diye muadil bir ürünün ekran görüntülerinde afişleme olduğunu görmüş ve inceleme adına bu cihazın yazılımını indirerek bendeki M195'e yüklemeye kalkmıştım.

Ve cihazım brick olmuş , Çin'e geri gönderip 5,5 ay beklemek zorunda kalmıştım...

1 Eylül 2015 tarihli mesajımda bahsetmiştim bu konudan.Aşağıdaki linkte okuyabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_106519223/mpage_7/tm.htm

Dolayısıyla böyle bir özellik varsa da biz görebilmiş değiliz.Ama ekran görüntüsüne baktığımda sanki her bir film klasörü içine afişle ilgili resim dosyaları manuel olarak atılırsa gösteriyormuş gibi bir kanı oluştu bence.

Ya da yapılacak tek şey , cihazın dahili medya oynatıcısının KODI üzerinden açılmasını sağlamak için KODI'nin dosyasına müdahale etmek.Ama bunun için dahili medya oynatıcısının tam adını-uzantsını v.s bilmek gerekiyor.Özetle uğraşıp bakmak lazım zaman bulunduğunda.

• M 195 i cep telefon ile bağlayabilme özelliği varmıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ,

Yaklaşık 15-20 gün önce satıştan çektiğim Zidoo X9'u tekrar satılığa çıkartıyorum.

Çünkü önceliği X6Pro'ya vermem şart oldu.Neden derseniz 3 tane cihaz oldu evde.Ve 3 farklı cihazı kullanmak zaman açısından zorluyor beni.

Mesela en basitinden 2TB'lık HDD'i Zidoo X6Pro'ya takıp filmleri orada taratmam ve onun yazılım eksikliklerine eğilmek lazım artık.Filmleri de şimdilik mecburen ZDMC'de seyredeceğim.Çünkü X6Pro'daki dahili medya oynatıcının stabilite sorunları çözülmüş ama altyazı sıkıntıları devam ediyor.

Böyle yapmazsam ve X9'dan vazgeçmezsem arada Zidoo X6Pro'ya yazılım yükle , yazılımın hatalarını görmeye çalış , film ve dizi arşivini ise X9'da seyret olmayacak. Tüm bunun yanında da M-195'e de göz at bazen ve gerekirse firmasına mesaj yaz v.s. bu da işin diğer tarafı.

Sonuç itibarı ile Zidoo X9 cihazım satılıktır arkadaşlar.

Kutusu , kablosu v.s herşeyi tamdır , kumandası naylonlu olarak kullanılmıştır ve gerek cihaz gerekse kumandası kozmetik açısından sorunsuzdur. Üzerinde v1.0.42 olarak son yazılım yüklüdür.

Geekbuyinbg'teki satış fiyatı 119$. Ben 300 TL istiyorum. Alan arkadaş içinde kargoyu ben karşılayacağım.

Selamlar...

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    papirus hocam peki bu cihaz 4 tb harici 2.5" hdd çalıştırır mı,görür mü?

not:m 195 ten bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 16 Nisan 2016; 18:54:50 >
  • Onu bilmiyorum , çünkü deneme şansım olmadı.

Bende 2 TB'lık bir HDD takılı sorun yok ama 4 TB için birşey diyemem.Takıp kullanan bir arkadaş bilgi verebilir bu konuda...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bendede 2 tb lık hdd ler var ama dolmak üzere yeni bir hdd almak niyetindeyim almışken 4 tb lık alsammı diye düşünüyorum bunu deneyen bir arkadaş varsa bilgilendirse iyi olurdu..
  • m-195 in kendi oynatıcısından altyazıyı siyah banda taşıyabiliyormuyuz? (son yazılım yüklü)

Samsung tvlerde olan screen mirroring gibi programla telefon ile media playerı birbirine bağlama özelliği filan varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.