Merhabalar, Eski bir ana kartım var pcie gen3 desteli Gigabyte x77x-ud5h anakart msata destekli daha önce kullandım ama kapasite olarak 1tb ve üstü ssd yok sata olarak var fakat Samsung pro serisinden olan sata ssd'ler çok pahalı. m.2 sata olanlar uygun. Dönüştürücü ile kullanmak için aşağıda linklerini vereceğim ürünlerle uyumluluk sorunu olmadan kullanabilir miyim? Hız performansı düşüklüğü çok mühim değil sonuç olarak şu ana kadar kullandığım sata 3 den daha hızlı olacaktır. Dönüştürücü www.n11.com Pcıe - M.2 Adaptörü Sata M.2 Ssd Pcıe Adaptörü Nvme/m2 Pcıe Dönüştürücü Ssd M2 - Sata Pcı-e Kart Desteği M-key+b-key Diğer Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/pcie-m2-adaptoru-sata-m2-ssd-pcie-adaptoru-nvmem2-pcie-donusturucu-ssd-m2-sata-pci-e-kart-destegi-m-keyb-key-56703821?magaza=jmsm.2 sata ssd'ler www.n11.com Samsung 990 Pro MZ-V9P1T0BW 1 TB 7450/6900 MB/S M.2 NVMe SSD Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/samsung-990-pro-mz-v9p1t0bw-1-tb-74506900-mbs-m2-nvme-ssd-27477481?magaza=protewww.n11.com Samsung 990 Pro MZ-V9P2T0BW 2 TB 7450/6900 MB/S M.2 NVMe SSD Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/samsung-990-pro-mz-v9p2t0bw-2-tb-74506900-mbs-m2-nvme-ssd-27431728?magaza=elmacik |
M.2 sata Pcie gen3 adaptör uyumluluğu sorusu
-
-
Denemeden konuşmak zor ama...
Anılan teknik özellikleri itibarıyla...
adaptör, M-key M.2 SSD kabul ediyor, yani M.2 NVMe SSD takılıp kullanılabilir.
.
Ya peki... yok mu yurtiçinde satış yapan bir firma? Dark, Teknobiyotik, Teknosa, Eksen, Evaletim falan... Yurtdışı gönderici anlaşılan bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 26 Eylül 2024; 22:51:9 > -
Alma aşamasına gelmediğim için yurt içi mi dışı mı kontrol etmemiştim. Çift slotlu olduğu içi ve aşağıdaki görseli barındırdığı için ürünü favorilere almıştım. İş görecek başka muadillerde olabilir.
Asıl soru bu tip cihazlardan Pcie gen4 olanlar, geriye dönük gen3 için destek sunuyor mu ve ilgili m2 ssd içinde benzer uyum çünkü onun için de pcie gen4 gibi bir şeyler gördüm sanki.
ilgili görsel:
-
Yıllar önce z97 (m2 slotu pcie2 hızındaydı) anakartım için ilgili üründen aliexpressten gen3 destekliydi tabi o zamanlar 13tlye satın almıştım. Pcie slotuna takıp ssdyi tam performansında kullanmıştım Gen3 gen4 muhabbetinde sorun yaşanmaz. Anakart ne sunuyorsa o hızda çalışacaktır.
-
Asıl soru bu tip cihazlardan Pcie gen4 olanlar, geriye dönük gen3 için destek sunuyor mu ve ilgili m2 ssd içinde benzer uyum
Geriye uyumlu olmamaları neredeyse imkansız ve öyle ise de özellikle bir marifet olduğu için belirtirler.
Hatta yuvalar kartlar için... kartlar yuvalar için (değilse özellikle belirtilir, kart min Gen şu ister diye) geriye doğru uyumludur.
Ek:
Son fotoya göre...
M.2 NVMe ise sağ sokete
M.2 SATA B-key ise sol sokete
M.2 SATA B&M-key ise, kart hangisine şart koşmuşsa (ikisi de olabilir) ona
... takacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 27 Eylül 2024; 19:31:6 > -
Ben çentiklerin farklı olduğunu fotoda fark etmemiştim bile. Tamamen uzunluk detayına odaklanmıştım. Çift slot var diye düşünüyordum meğer slotlar farklı tipler içinmiş. Neyse böylece bilgi eksikliğimi anlamış oldum bu konularda biraz araştırma yapayım en iyisi :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X