Şimdi Ara

m.2 ssd mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bilgisayarımda daha önce normal SSD kullanıyordum sata 3. halende kullanamya devam ediyorum ve herhangi bir problem yaşamıyorum.

Ancak problem m.2 SSD ile başladı. 512 GB samsung 950 pro taktım ve Windows 10 kurdum. (Orijinal.)

Çeşitli mavi ekranlar alıyorum. Onun yerine SATA 3 SSD'mi takıyorum, bir problem yok sistemi içinden silmediğim için test amaçlı olarak. Enteresan biçimde M.2 SSD'de internet falanda yavaş böyle ama asıl sorun çeşitli mavi ekranlar.

Minidump dosyalarım:

https://drive.google.com/file/d/0B-pfL6SSUm2_cG5sSWN6ckllUzg/view

-----

Tekrar format falan atabilirim ama düzeleceğini düşünmüyorum temiz bir kurulum yaptım.
    BIOS en günceli.
    Anakartım ASUS Maximus VIII Ranger.
    Umarım donanımsal bir sorunum yoktur.

• Yardimci olabilecek var mi
  • Arkadasim yuklerken intelin driverlarini gosteriyor musun? belki driver istiyor olabilir ilk yukleme ekraninda. Direk goruyor olsa bile surucu farkı varsa sıkıntı yaşayabilirsin.
  • Yuklerken dediginiz? Direkt olarak tanidi bilgisayar format attim bende uzerine windows kurdum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows driver yuklemen gerekebilir. WDM çalışmıyor olabilir anakarttaki kontrolcu
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Windows driver yuklemen gerekebilir. WDM çalışmıyor olabilir anakarttaki kontrolcu

Nasil yapacagim peki butun driverlari tanimli gozukuyor tanimlanmamis va birsey yok

• Corticera kullanıcısına yanıt
    Sorunu buldum ve çözdüm inşallah.

Yongalar ile ilgili bir çakışmanın önüne geçebilmek adına tüm M2 ve sata Expres ve Sata3 yuvalarını aynı anda kullanamıyormuşsun.
    M.2 yuvasına SSD taktığın zaman 2 adet SATA Express (SATA Express ve M2 yuvalarının aynı anda kullanımı ile ilgili bir bilgi paylaşılmamış) ve 6 adet SATA 3 yuvasından 4 adet SATA3 yuvasını SSD veya HDD olmayacak şekilde kullanımı gerekiyormuş, yani M2 ve SATA Express yuvalarına SSD veya HDD taktığında 6 adet Sata3 yuvasından sadece 2 adetini kullanabiliyorsun ancak 4 adet boşta kalıyor yani öyle olması gerekiyormuş, büyük ihtimal ile seninde sorunun bundan kaynaklanıyor.
    Tavsiyem ilk önce eğer yapmadıysan, sistem kararlılığı için yayımlanan 3007 versiyon bios yükle sonra sadece M2 yuvasına SSD takarak sıfırdan Windows kurulumu yap, ki zaten Sata3 6GBit/s yuvasındaki SSD ile 4 veya 5 dakika sürüyor sende M2 32 GBit/s olduğundan daha hızlı sürer diye düşünüyorum, gerçİ USB3.1 bile kullansan, USB3.1 10GB/S sınırına takılacaktır ama yinede en fazla 5 dakika sürer, neyse konumuza dönelim, sadece M2 SSD kullanarak bir format at ve test et bakalım sonuç ne olacak, büyük ihtimal ile düzelmiş olacaktır, daha sonra ilk baştaki Sata3 6Gb/s yuvasına br adet HDD takarak sistem kararlılığna bakarsın.
    Olumlu veya olumsuz sonuçları paylaşırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Kingston m.2 ssd
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada eksik sürücüleri bulma ve kurma konusunda öyle abuk sabuk programlara gerek yok, sadece Snail Driver yeterli olur.
    Snail Driver yükle ve bak bakalım eksik hangi sürücüleri bulacak.

http://snailsuite.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Sorunu buldum ve çözdüm inşallah.

Yongalar ile ilgili bir çakışmanın önüne geçebilmek adına tüm M2 ve sata Expres ve Sata3 yuvalarını aynı anda kullanamıyormuşsun.
    M.2 yuvasına SSD taktığın zaman 2 adet SATA Express (SATA Express ve M2 yuvalarının aynı anda kullanımı ile ilgili bir bilgi paylaşılmamış) ve 6 adet SATA 3 yuvasından 4 adet SATA3 yuvasını SSD veya HDD olmayacak şekilde kullanımı gerekiyormuş, yani M2 ve SATA Express yuvalarına SSD veya HDD taktığında 6 adet Sata3 yuvasından sadece 2 adetini kullanabiliyorsun ancak 4 adet boşta kalıyor yani öyle olması gerekiyormuş, büyük ihtimal ile seninde sorunun bundan kaynaklanıyor.
    Tavsiyem ilk önce eğer yapmadıysan, sistem kararlılığı için yayımlanan 3007 versiyon bios yükle sonra sadece M2 yuvasına SSD takarak sıfırdan Windows kurulumu yap, ki zaten Sata3 6GBit/s yuvasındaki SSD ile 4 veya 5 dakika sürüyor sende M2 32 GBit/s olduğundan daha hızlı sürer diye düşünüyorum, gerçİ USB3.1 bile kullansan, USB3.1 10GB/S sınırına takılacaktır ama yinede en fazla 5 dakika sürer, neyse konumuza dönelim, sadece M2 SSD kullanarak bir format at ve test et bakalım sonuç ne olacak, büyük ihtimal ile düzelmiş olacaktır, daha sonra ilk baştaki Sata3 6Gb/s yuvasına br adet HDD takarak sistem kararlılığna bakarsın.
    Olumlu veya olumsuz sonuçları paylaşırsın.

Hemen deneyecegim hocam. Peki ssd kullaniyorum m2 takiliyken bir sorun olmuyor bu normal mi?

• Corticera kullanıcısına yanıt
    M2 ve Sata3 6Gb/s yuvasina SSD takinca sorun olmamasi gerekiyor zaten, ki anladigim kadari ile ilk iki Sata3 yuvasi kullanilmasi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.