Şimdi Ara

m-sata ile 3ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monster bilgisayarıma ssd alıcam.
    gtx770m ve 4700mq 17.3'' ekran özellikli bilgisayarımın trim desteği olduğunu öğrendim.
    3tane m-sata ssd ile trim şeklinde takılabiliyomuş.
    sorum şu: bu 3 ssd takılmasıyla birlikte 1 ssd nin 3 katı performans mı alıcam ?
    (ssd modeli kingston sms200 560mb okuma 520mb yazma) x 3

• raid kurulumu yapılacak. 3 üne aynı anda yazıp okuyacağı için evet. msı ların tanıtım fotolarına bakın. orada bahsediyor
  • 3 SSD kullanmanın hatta 2 tane kullanmanın bile mantığı yok. Tek SSD yeterince hızlı ki o okuma yazma hızları zaten kullanırken göreceğiniz hızlar değil. SSD'nin asıl farkı çok düşük erişim süreleri ki bu da raid ile daha iyileştirilmesi zor süreler. Gelişseler bile hiçbir fark göremezseniz ancak test araçlarında belli olur. Onun için boşuna masraf yapmayın.
    Ancak SSD kesinlikle gerekli bir şey, üst seviye oyuncu PCleri için özellikle yararlı. Hem de genel Windows keyfini de düşük yükleme süreleri ile oldukça arttırıyor.

Sorunuza dönersek performans 3 katına teorik olarak bile çıkmaz yani 1500MB/s vs okuma yazma hızları görmeniz olası değil ama yükselecektir elbette sadece test programlarında. Gerçekte ise fark görmezsiniz. Örneklendirerek anlatmak gerekirse şöyle bir senaryo olabilir Windows açılış süresi bazında kıyaslarsak:
    HDD - 25 saniye
    1xSSD - 12 saniye
    2xSSD - 11 saniye
    3xSSD - 10.5 saniye

Ancak TRIM desteği sıkıntılı. Raid altında TRIM teorik olarak yeni yonga setlerinde var ama çalıştırmak için modlu BIOSlar gerekebiliyor ki onu da laptopa yapmak çok büyük sıkıntı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 10 Ocak 2014; 5:16:28 >

• bilgisayarın açılma süresinden memnunum hdd ile 15sn de açılıyor.
    asıl sorunum solid ve autocad açılması ve oyun loading leri çok canımı sıkıyo.
    konuda aydınlattınız. çok teşekkür ederim.
    trim desteği ssd ömrünü uzatıyor diye duymuştum ama kesin bi bilgim yok.
    peki tavsiye edebiliceğiniz ssd varmı?
    kingston hyperx-samsung840evo-ocz vector hangisini önerirsiniz?
  • Dostum msata deil o ozelligin adi raid bi kere. Ayrica raid tam 2 kat vaadetmesine ragmen dier parcalar bu hizi kullanamadigindan farki hissetmiyorsun. Yerinde olsam bi tane 512gb alir gecerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bencede aynı fikirdeyim :D
  • bilmeden konuşmayın. raid olduğunu zaten biliyorum.
    2 hdd boşluğu var . birisinde 1tb lik hdd var. diğeri 2. hdd veya ssd için boş.
    sadece 1 tane 2.5'' ssd yeri var. ama çok daha ince küçük ssd ler tercih edilerek (m-sata ssd) 3 tane takılıp raid yapılıyo.
    kağıt üzerinde 1650mb lara kadar hızlar var. burda benim merak ettiğim raid li ve normal ssd performansı arasındaki farkın gözle görülebilir olup olmadığı.
    yani 2dk da yüklenicek bir oyun 40-45sn de mi yüklenicek. yada windows 10 değil de 6sn de mi açılıcak. ettiğim bu.
    bir de son olarak bu 3 ssd stabil bir şekilde çalışabilicek mi? ilginiz için teşekkür ederim. iyi geceler. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.