ACER Nitro5 laptop kullanıyorum. 2 adet m2 nvme uyumlu hdd slotu var. Bu portlardan birin8 çoklayici vb. Bir aparat ile çoklamam mümkün mü? 2den fazla hdd takabilmek için. Not ; Nitro5 benim kullandığım modelde sata portu yok. Sadece 2 tane hdd girişi var. Mümkünse dahili bir çözümle çoğaltma yapmak istiyorum. |
M2 Nvme çoklama.
-
-
Şu tip birşey mi?
www.evaletim.comAlfais 4496 M.2 Nvme Pci-e X4 X8 X16 To Sata 3 5 Port Adaptor Riser Çoklayıcı Kart - Evaletimhttps://www.evaletim.com/urun/alfais-4496-m-2-nvme-pci-e-x4-x8-x16-to-sata-3-5-port-adaptor-riser-coklayici-kart -
Aynen bunun gibi aslında m2 nvme port çoğatsa daha iyi olur. ama nasıl ergonomik olur onu bilemiyorum laptop için?
-
NVMe denen şey... PCIe (hat) kullanır.
M.2 NVMe x4 PCIe yani 4 hat PCIe kullanır.
Çoklayıcı olmamakla birlikte... x16 PCIe yuvaya takılan HBA/RAID adaptör kartlar var, ama onlar da M.2 NVMe değil U.2, U.3 için var.
Örneğin bir x16 kart, 4 tane x4 destekleyebilir gibi görünse de 8 yahut 16 tane x4 U.2, U.3 desteği olanlar var. Nasıl? Tüm diskler sürekli aynı anda veri transferi yapmıyor. Ama karışık bir yeniden sinyal zamanlayıcı yapılara sahip o kartlar.
Bunun x4 M.2 NVMe için olanı var mıdır, bilmiyorum ama... ben denetçi (çip) veya kart üreticisi olsaydım, yapmazdım. Değmez M.2'yi çoklamaya.
Ancak birebir, kartın tüm PCIe hatlarını kullanan PCIe-to-M.2 NVMe kartlar mevcut. x16 kart, 4 tane x4 M.2 gibi.
Ek:
Ouv hele laptop için. Mümkün değil. Yer yok, yeterli güç yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 20 Eylül 2024; 23:24:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X