Şimdi Ara

M2 SSD ye windows kurdum fakat anakart görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bugün şirkette patronun bilgisayarına hız gerekiyordu ve ben hallederim deyip M.2 SSD aldım güzelce Windows'u M.2'ye kurdum ama bilgisayar açılırken anakarttan M.2 SSD'yi görmüyor ve direkt BIOS ekranına geçiyor. Adam beni kovmadan yardım edebilecek var mı? İşlemcim 4790K'dır anakart H97M-E.

• Windows u kurduğunu göre görmüş demekki...biostan ilk boot edilecek aygit olarak yeni ssd yi seç
  • cengiz4565 C kullanıcısına yanıt

sorunda burada başlıyor biosda m2 yi hiç bir şekilde görmüyor. Format atarken görüyor ama biosun içine girince yok görmüyor fotoğraflarda var zaten

• Z97 cipsetli anakartar ilk m2 li modeller en fazla 1000mb civarı okuma yazma yaparlar sende güncel m2 ssd aldigin için uyum sorunu olmuş olabilir m2 sata ssd alsaydin işin garanti olurdu
  • Ayrica m2 ssd kullaninca bir tane pci express slotu bloke olur ordan cakisma yapmış olabilir ses kartı yada ekran karti disinda pci express de takılı donanımları söküp dene
  • cengiz4565 C kullanıcısına yanıt

aldığım modelde zaten yavaş bir m2 modeli bir çözüm yolu bulamadım anakartı güncelleyeceğim

• Merhaba.
    Kurulumu uefi modda mı yoksa legacy olarak mı yaptınız?

Kurulum şekline göre biosta uefi/legacy ayarı yapmanız gerekiyor olabilir.
  • Sorun anakart bios sürümünden dolayı oluşuyormuş. Sorunun çözümü bios güncellemesidir.

• Geçmiş olsun, bios güncellemeyi deneyin yazacaktım çözmüşsünüz, geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.