Şimdi Ara

M2ts Uzantılı Videoyu nasıl İşlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bende Sony-SR11E Var Ve Videoları full hd 1920x1080 çözünürlükte m2ts uzantılı Olarak Kaydediyor.Ve Ben Bu Videoyu İşlemek İstiyorum.Ama Adobe Premier Pro 2.0 Desteklemiyor.Ben Bu Sorunu nasıl Çözebilirim.Yada Adobe Premier CS3 Bu Video Uzantısını Destekliyor Mu Bilmiyorum.Aradım Bu Dosyayı Kaliteli Şekilde Yani Kalitesini Bozmadan Çeviren Proğramda Yok.
    Derdime Derman Olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: erkanari

Arkadaşlar Bende Sony-SR11E Var Ve Videoları full hd 1920x1080 çözünürlükte m2ts uzantılı Olarak Kaydediyor.Ve Ben Bu Videoyu İşlemek İstiyorum.Ama Adobe Premier Pro 2.0 Desteklemiyor.Ben Bu Sorunu nasıl Çözebilirim.Yada Adobe Premier CS3 Bu Video Uzantısını Destekliyor Mu Bilmiyorum.Aradım Bu Dosyayı Kaliteli Şekilde Yani Kalitesini Bozmadan Çeviren Proğramda Yok.
    Derdime Derman Olursanız çok sevinirim.

ayni sorundan ben de muzdaribim
    m2ts seklindeki ham veriyi baska formatlara keliteyi dusurmeden nasil isleyebiliriz?
  • :)))))
    bu "kelite" lafına çok güldüm ha!
    Hakkaten ha, hayatta bir "kalite" denen şey var bir de "kelite":))
    Saol dostum! Sayende hoş bir kelime öğrenmiş oldum:))

İmkan bulursanız Vegas 8.0c de bir deneyin!
    Ya da bana uygun bir link verin, orginal kaydın olduğu, ben size deneyeyim!
  • m2ts mi mts mi? alla alla kafayı sıyıracağım.. bendeki sr11 mts kaydediyordu.. hatta panasonic sd9 1920x1080 23,97fps oda mts.. elime ne aldıysam mts ..var bunda bir iş..
  • Kameradan Sen Direk Kes Yapıştır Yöntemi İle Atıyorsan mts Olarak Alıyor.Ama Bunu Genelde İzlerken donmalar Yaşıyorsun.Ama kameranın yazılımını yükleyip o yazılımla aktarırsan daha sağlıklı oluyor ve m2ts uzantılı aktarıyor....
  • eks/yapıştır şeklinde atıyorum dediğin gibi..bunu hiç denemedim..yazılım cd lerini hiç açmamıştım.. .. bu işi oldukça kolaylaştırır..
    Bilgi için teşekkürler!
  • bu konuda 6 aydır devam sancılı sürecte bırakın işlemeyi oynatacak doğru düzgün bir player bulmak zor ...kendi yazılımını boşverdik diyelim ...pc nizde hd oynatma konusunda becerikli olsun...bi nero nun hd plugin i var oynatma konusunda başarılı -oda beni satın al al da la diyor--bide powerdvd oynatıoyrdu oynatmaz oldu...bunları işleme konusunda becerikli bi program için henuz zaman erken gibi ...dvd ye cevirip işlersin ama o zaman ne mantığı var hd kaydetmenin ...yapsa yapsa sony nin vegas programı yapar herhalde ilkönce diye bekliyorum ...ben henuz bulamadım bulursanız haber edin belki çıkmıştır bile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .m2ts Video Uzantısını Açmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • video kameraların çekmiş olduğu yüksek çözünürlüklü M2ts uzantılı görüntülere ilişkin dosyaları işlemenin pratik metodlarından bir tanesi Ulead Video Studio programının 11 plus sürümünü kullanmak. Bu şekilde montajlanan görüntüler başak formatlara convert edilebileceği gibi uzantıyı değiştirmeden yine M2ts olarak 8.5 GB.lik DVD medyası üzerine yazılıp arşivlenebilir ve AVCDH formatını destekleyen herhangi bir Blu-Ray cihazdan da izlenebilir.
  • BU sadece Ulead Video Studio 11 plus sürümünde Geçerli herhalde Çünkü ben 10 da Denedim Desteklemedi.Ben Genelde Adobe Premier Pro 2.0 Kullanıyorum.Ben Birde Adobe Premier CS3 De deneyecem.O Belki destekler.Sonradan Çıktı Çünkü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

bu konuda 6 aydır devam sancılı sürecte bırakın işlemeyi oynatacak doğru düzgün bir player bulmak zor ...kendi yazılımını boşverdik diyelim ...pc nizde hd oynatma konusunda becerikli olsun...bi nero nun hd plugin i var oynatma konusunda başarılı -oda beni satın al al da la diyor--bide powerdvd oynatıoyrdu oynatmaz oldu...bunları işleme konusunda becerikli bi program için henuz zaman erken gibi ...dvd ye cevirip işlersin ama o zaman ne mantığı var hd kaydetmenin ...yapsa yapsa sony nin vegas programı yapar herhalde ilkönce diye bekliyorum ...ben henuz bulamadım bulursanız haber edin belki çıkmıştır bile...

malesef durum bu ..
    ben canon ve sony e bu durumu yazdım. hikayeden teyyare cevaplar geldi
    yani inanın 1 -2 saatim bu meretleri render etmek yada de-interlace etmekle geçiyor tek çözüm şu 1080i almamak 1080p almak progressive scan kayıt yapan aletde de-interlace gerekmez..
    sony nin pro 8 i render işinde süper ama adam içine de-interlace (pull down) için seçenek koymamış..

• "Subject: RE: Interlace artifact HDV to SD
    Reply by: johnmeyer
    Date: 8/13/2008 8:57:15 AM

Right-click on the HDV media and check properties. Look at the field order and make sure it is UPPER field first.

Then, when rendering to DVD Widescreen, make sure the field order is LOWER field first.

Also, follow the suggestions in the previous two posts.

Finally, what playback device are you using for your external LCD TV? I would print the DV 60i back to tape, and then playback from my camcorder. Try that with a short section and see if you get good results."

Konuyla ilgisi var mı tam bilemiyorum!!

Aslında sony nin forumunda bu johnmeyer in yazdıklarını aratıp bulsan... okul gibi...
    De-interlace diye arama yaptım, bi sürü bişi çıktı!
  • Vegas pro 8'in help kısmında ise bunu buldum! İşe yarar mı bilmem!

Check for interlacing:

a. In the Project Properties dialog, choose a NTSC DV 24p template from the Template drop-down list.

b. Choose the Best (Full) setting in the Video Preview window to show full frames.

c. Step though the clip and look for interlace lines in moving objects or backgrounds.

d. If you see interlace lines, repeat from step 3 and choose a different offset value.

e. When no interlace lines appear, the offset is set correctly
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigturco

video kameraların çekmiş olduğu yüksek çözünürlüklü M2ts uzantılı görüntülere ilişkin dosyaları işlemenin pratik metodlarından bir tanesi Ulead Video Studio programının 11 plus sürümünü kullanmak. Bu şekilde montajlanan görüntüler başak formatlara convert edilebileceği gibi uzantıyı değiştirmeden yine M2ts olarak 8.5 GB.lik DVD medyası üzerine yazılıp arşivlenebilir ve AVCDH formatını destekleyen herhangi bir Blu-Ray cihazdan da izlenebilir.

'''Ulead Video Studio programının 11 plus '''
    kamera ile gelen sanırım 11 ..yani bunu nasıl 11 plus yaptın? bilgi verebilirimisin? yani plus ile 11 arasında ne fark mevcut?
  • quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

'''Ulead Video Studio programının 11 plus '''
    kamera ile gelen sanırım 11 ..yani bunu nasıl 11 plus yaptın? bilgi verebilirimisin? yani plus ile 11 arasında ne fark mevcut?

Açık pazardan olsa gerek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

:)))))
    bu "kelite" lafına çok güldüm ha!
    Hakkaten ha, hayatta bir "kalite" denen şey var bir de "kelite":))
    Saol dostum! Sayende hoş bir kelime öğrenmiş oldum:))

İmkan bulursanız Vegas 8.0c de bir deneyin!
    Ya da bana uygun bir link verin, orginal kaydın olduğu, ben size deneyeyim!

Pardon ya " e " yerine "a" yazmaliydim
    anladin sen onu
  • Ulead HDV render seçenekleri...

• Nodar Baba...
    Bunu pc ye yükledim kameranın seri numarası istedi girdim orjinal aletle gelen cd si.. yani bunu 11 plus nasıl yapabiliriz?..www.ulead.com dan tabiki...

Birde plus verisonu 1920x1080 i destekliyor sanırım. 11 desteklemiyor olabilir mi?
    Dosyalar MTS yani ben sony vegas pro da direk pc den alıyor işliyordum
    Bu sanki sony vegas pro dan daha kolay gibi geldi . ne nerde bulmak zor geldi
    Sormak istediğim şu RAW format 1440x1080 29,97 fps Dosya=0000.MTS Formatı=AVCHD
    VE dosyalar Hard diskte....

Bunu nasıl drag&drop yapacağız yada dosya ekle diyeceğiz .. PROJECT SETTİNG DEĞERLERİNİ NEREYE GİRECEĞİZ...nerden bulamadım bir türlü...render kısmını belirtmişsin çok sağol.. O kısmı anladım.. yani ayrıca bunda de-interlace yapılabilirmi? sony vegas pro 8 de yoktu.. bildiğin gibi 1080i formatında yatay satır 1080p progressive olamdığından 24p çekimelrini de-interlace etmeden de olmıyor...

• project setting den kastım şu: dosyayı bir yerden browse etmeden önce aşağıdaki link gerçi sony vegas pro 8 için ama:
    Yazıılıma bak sana şöyle birşey yüklüyorum demek gibii..umarım anlatabilmişimidir..birde browse u nasıl edeceğiz diyelim dosyalar notbook ta D: de ordan almak için tabi ki..Teşekkürler

http://eugenia.gnomefiles.org/images/hdv.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 18 Eylül 2008; 14:21:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

Nodar Baba...
    Bunu pc ye yükledim kameranın seri numarası istedi girdim orjinal aletle gelen cd si.. yani bunu 11 plus nasıl yapabiliriz?..www.ulead.com dan tabiki...

Birde plus verisonu 1920x1080 i destekliyor sanırım. 11 desteklemiyor olabilir mi?
    Dosyalar MTS yani ben sony vegas pro da direk pc den alıyor işliyordum
    Bu sanki sony vegas pro dan daha kolay gibi geldi . ne nerde bulmak zor geldi
    Sormak istediğim şu RAW format 1440x1080 29,97 fps Dosya=0000.MTS Formatı=AVCHD
    VE dosyalar Hard diskte....

Bunu nasıl drag&drop yapacağız yada dosya ekle diyeceğiz .. PROJECT SETTİNG DEĞERLERİNİ NEREYE GİRECEĞİZ...nerden bulamadım bir türlü...render kısmını belirtmişsin çok sağol.. O kısmı anladım.. yani ayrıca bunda de-interlace yapılabilirmi? sony vegas pro 8 de yoktu.. bildiğin gibi 1080i formatında yatay satır 1080p progressive olamdığından 24p çekimelrini de-interlace etmeden de olmıyor...

-Plus sürümü promosyon cd'sinde yer almayan ücretli versiyonu..
    -Proje ayarları için File\Project Properties\edit yoluyla import dosyanın özeliklerini belirtebilirsiniz.

• Teşekkürler.. bilgi için .. ulead 11 le idare edelim şimdilik..
    Direk MTS olarak RAW datayı import seçeneğinden içeri atıp , edit ettikten sonra render edebilirim. yukarıyada render AVCHD yi nasıl seçeceğimizi eklemişsiniz
    sony den daha kolay ve daha zahmetsiz gibi. geldi..ilk izlenimim bu yöncen 1 saat sonra kullanacağım bakalım nasıl render edecek 6 aydır nedense hiç kullanmadım..Tekrardan teşekkürler Nodar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.