haftasonu bir arkadaşımın 2003 model M3'ünü kullanma şansım oldu. Gerçekten inanılmaz güçlü bir araç. Fiyatlarını araştırmaya başladım, sanırım 2003-2004 model 40.000 - 45.000 € civarında bulunabiliyor.
kullanan arkadaşlara sorum şu; ortalama şehir içi ve ortalama uzun yol yakıt tüketimi ne civarda? opsiyonel ve standart donanımları neler? ve sizin gözlemlediğiniz eksileri, artıları neler?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
m3 kullanmak beceri ister
benzini içebilir nede olsa m3 tam litreyi bilmiyorum motor vergisi yüksek o yüzden almıyorum ben
ama şu satıcılara sinir oluyorum kendi çaplarında fiyat koyuyorlar ya arabalara
mesela 2004 model 3.18ci adam 55-60 milyar istiyo YUH satıcıyıda şöför olarakmı alıyoruz
SIFIR A4 1.8Turbo 66 milyar civarı iken ben 2004 model kullanılmış arabaya 60 milyarı nasıl vereyim
M3 üde ona göre alınız... (şahsi düşüncem bmw forumlarında takıl biraz bulursun bmwteam sitesi vardı ordan ara)
Tüketim kullanım şekliyle alakalı.Ama arabayı zorlayınca bir depoyla anca 300km gidilebildiğini biliyorum.
evet hiç ekonomik görünmüyor gerçektende. sırf zevk için de o kadar para vermenin pek bir anlamı yok gibi
quote:
Orjinalden alıntı: palermo
Arkadaşlar merhaba,
haftasonu bir arkadaşımın 2003 model M3'ünü kullanma şansım oldu. Gerçekten inanılmaz güçlü bir araç. Fiyatlarını araştırmaya başladım, sanırım 2003-2004 model 40.000 - 45.000 € civarında bulunabiliyor.
kullanan arkadaşlara sorum şu; ortalama şehir içi ve ortalama uzun yol yakıt tüketimi ne civarda? opsiyonel ve standart donanımları neler? ve sizin gözlemlediğiniz eksileri, artıları neler?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
2006 model vardı bizde şehir içi 700 ' den aşağı yakmıyordu.Valla ben şuana kadar hiç bir eksiğini göremedim aracın ama az kullandık çok yakması sebebiyle..
Binilmez.Benzini içiyor tabiri bu araba için söylenmiş sanırsam.
400 bg lik bi araca bincek insan yakit tasarrufunu düşünüyorsa yanliş arabaya bakiyor demektir....... www.bmwteam.net buradaki m3 cülerede bir danis istersen..
sevgili maranello,
30.000€ luk bir araçtan bahsediyoruz, tabiki yakıtını da düşüneceğiz. performansına diyecek yok zaten, ama baktığınızda maliyeti kadar benzin maliyeti de beni ilgilendiriyor..
biraz araştırma yaptım ve vazgeçtim, yorum yapan herkese teşekkürler
selamlar saten spor bi araçtan yakıt tasarrufu beklemek saçma olur. E46 yani 2000-2004 modelleri 343hp 3200cc 6 silindir dir. E90 e92 e93 modelleri iste 2007 ve üzeri modelleri 4000cc 420 hp V8 motora sahiptir. Ayrıca E36 yani 1993-1999 model yılı aralarında ise tarih olarak hatırlamıyorum ama 3.0 ve 3.2 motorları olanlar var. biri 281hp diğeri 326 civarlarında. Bende bir BMW kullanıcısı olarak M serilerini çok seviyorum fakat M motora sahip araçları yerinde tutmak herkezin yapa biliceği iş değildir. Eğer almayı düşünüyorsanız bmwteam.net adresinde istediğiniz sorulara cevap bula bilirsiniz. SY
m3 alıcak bir insanın yanında 1 adet benzin istasyonu alman lazım :)
Bir M5 kullanıcısı olarak (günlük aracım olarak kullanıyorum- iş için) oldukça fazla yakığını söyleyebilirim. 5000 cc motor V8 silindir ortalama 20-22 lt/100 km yakmakta. Ama keyfine diyecek yok.
Aylık masrafı (benzin olarak - 97 oktan) 800-1000 TL arası.
Yakıt düşünüp 300 beygir araçlara bakılır mı?Bu araçlar en az 3500 4000cc olacaktır en az 6 silindir olacaktır.Gidip 1.6 2.0 tsi türü araçlarda alabilirsiniz ama hacim her zaman torkdur yerini baska bişey tutmaz
slm arkdslar bnde m3 bincsi olrak sunu blrtmek istrımkı m3 hstlıgı bskdır. neredeyse 1 snedır m3 kullanıorum ve sunu anladımkı dnemye deger. egr vergyı yakıtı dsunuosan ztn hç almyın drım 100 km de 15 lt yakıt tuketıo dogru solyosunz bu rakam cok ama 343 bg lık aractan bahsttıgınzı untmyn. he hem m3 olsun hemde yakıtta cımrı olsun dıosan tak gitsin lpy i ama o heyecanı yasa. gazı da gece alırsın kımse gormez:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme