Şimdi Ara

M4A89GTD PRO/USB3 & 890GPA-UD3H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistemim için düşündüğüm anakartlar bunlar 890 cipsetli bu iki anakart arasında kaldım , kullanan ve performansını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim ,

Asus : M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart

Gigabyte : 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C) Anakart

• Asus olanı kullanıyorum şu verceğim linki inceleyin kart hakkında detaylı bilgiye ulaşırsınız http://forum.donanimhaber.com/m_39128873/tm.htm

tek eksiği pci slotlarının dar ve birbirine yakın konumlandırılmasından dolayı kullanışsız olması.. ekran kartları fazla yer kapladığı için pci slotlarının üstüne biniyo sorun yaratıyo gerçi bu şuan hemen hemen bütün anakartlarda sıkıntı

Gigabyte n üretimine bakın oda aynı resimine bakınca anlaşılıyo pci slotları onda da birbirine yakın ve yeni nesil çift slot yer kaplayan ekran kartı takıldığında sıkıntı çıkarır diğer pci slotların üstünü kapatarak..

Bu durum dışında asusun un kartını tavsiye ederim asusa özel harika özellikler var kolay overclock kaliteli malzeme çok basit bi yöntemle çekirdek açma özelliği ve asusa özel bir çok yazılım kolay bios güncelleme gibi pekçok artıları var 3yıl garanti de cabası...

Gigabyte nda modeli de illaki güzeldir oda çok güzel anakartlar üreten ve bu alanda asus ile beraber öncü marka

• gigabyte kartta pci slot kapatma sorunu yaşanmaz(crossfire yapmayacaksanız tabi.Tek ekran kartı için) gigabyte kartda ekran kartı 16x için üstteki slota takılıyor cunku asusda durum ters ve bir switch kart ile hallediliyor.Eğer digital tv kartı,ses kartı vb pci slot kullanacak ekstra bir kart almayı veya kullanmayı düşünüyorsanız gigabyte kartı alın yok sadece ekran kartı takarım ben derseniz asus biraz daha serin çalışan bir kart.Yazılım desteğide biraz daha iyidir.Sıradan bir kullanıcıyım cok kurcalayamam ve baskada kart takmam diyene asus yok ben kurcalarım orasını burasını biosun,sağlam oyun pc si yaparım ses kartı falanda alırım,tv kartı mv kartı takarım falan diyenede gigabyte.Geri kalan tüm özelliklerde zaten iki kart aynı.
  • M4A89GTD PRO/USB3 Anakartı üzerindeki mini anahtar sayesinde ekstra herhangi bir işlem yapmadan 4. çekirdeği sorunsuz açıbiliyorsun,
    2.7 GHZ olan standart hız 3.2GHz yükselmekte, mini anahtar olmasa bile sistemi kurduktan sonra açılış ekranında sayı olarak 4 tuşuna basıldığında 4 çekirdek aktif edildi ibaresi görünecektir. bu anakart yüksek voltajtan dolayı gerçekleşen anakart yanmalarına karşı yeni sistem kullanmakta. Ayrıca Epu teknolojisini kullanarak büyük ölçüde enerji tassarrufunu elde etmekte, bu teknoloji anakart üzerinde bulunan işlemci, fan, vga, hard disk, ram gibi bileşenleri tamamını kontrol ederek anlık güç yönetimi uygulamakta.
  • asus almanı tavsiye ederim vermişken 30 tl daha ver gigabyte yerine asus al daha fazla giriş-çıkış portları konumlandırılmış üzerinde şu an için kullanmayacaksan da ilerde kullanacağın e-sata fw 1394 bağlantıları gigabyteta yok mesela
  • Sistem güncelleme yapmayı düşünüyorum.Birşeyi merak ediyorum.Bu anakartlarda Sata 3,Usb 3 özellikleri varmış.Biizm eski donanımızda olan Sky Star 2 kartı,flash bellek ve usb çıkışını kullandığımız kamera ve yazıcılarda uyum sorunu yaşarmıyız.Sabit disk seçiminde dikkat etmemiz gereken birşey var mı?
  • arkadaşlar pc toplayacağız. aslında Gigabyte 790XT-USB3 anakart ve athlon x4 630 işlemci düşünüyordum ama 890 çipsetli anakartların çıkacak olan yeni işlemcileri destekleyeceği söyleniyor. almışken 890 çipsetli almak dahamı mantıklı? şunuda belirteyim crossfire ile işimiz olmayacak. ama usb3 ve sata3 olsun isterim. yada önerebileceğiniz daha uygun fiyatlı bir anakartta olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GA-MA785GT-UD3H ? -MA790x-ds4?
    14 yıl önce açıldı
    GA-990XA-UD3 R5
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AMD KULLANACAKSAN ASUS ANA KART AL
    BEN GIGABYTE ANA KART ALDIM TOSBA GİBİ ÇALIŞTI
    AKIL VERENDE OLMAMIŞTI ALDIĞIMDA AMA ÇEVREDEKİ ARKADAŞLAR AMD KULLANACAKSAN ASUS KULLAN DİYORLAR
    VE BENDE ÖĞLE YAPTIM BUNA BİRDE ATİ EKRAN KARTI TAKARSAN DAHA UYUMLU ÇALIŞIR
    500 - 650V POWERSUPPLY ALMAYIDA UNUTMA
  • Gigabyte da asus da oldukça kaliteli anakartlardır. Hangisini alırsan olur.

Asus un overclock için daha iyi yazılımlara sahip oldugu söyleniyor ve asusda e-sata girişi de var.

Ben gigabyte 890gpa - phenom ii x4 955 ve sapphire toxic 5850 yi birlikte kullanıyorum. Bütün oyunları 1920x1080 sorunsuz oynayabiliyorum. Crysis warhead da sadece aliasing i biraz düşürüyorum, onun dışında sorun yok.

890 ile 790 serisi arasında performans farkı yok, sadece 890 daa sata3 geliyor ve biraz daha geliştirilmiş bir cipset. Almışken 890 ı almak daha yerinde olur. Anakartlarda usb3 için nec in cipi kullanılıyor. Gigabyte da 6 sata3 ve 2 sata2 var.
  • aslında benim merak ettiğim phenom 3 işlemci çıkacakmış sanırım. onları destekleyip desteklemediği. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
    Eğer iki anakartta desteklemiyorsa Gigabyte MA785GT-UD3H modelini almayı düşünüyorum. çünkü crosffire ile işimiz olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FEaStRIaN -- 14 Haziran 2010; 20:42:15 >
  • iki markayı da alabilirsin. sonuçta asus ve gigabyte ikisi de anakart konusunda kendini kanıtlamış markalar. ama 30-40 tl fazla verip de asusta alabileceğin birçok önemli özellik var. M4A89GTD modelini şiddetle düşünebilirsin. asusun protect 3.0 ismini verdiği teknolojiye sahip bu anakart. detayına girecek olursam;
    - Asus EPU (Energy Processing Unit) cipseti ile anlık otomatik güç yönetimi sağlaması yani ihtiyaca göre gücü ayarlaması, işlemci, ekran kartı, ram, hard disk, fan, chipset bunları ihtiyaca göre kontrol altına alması. Bu teknoloji gigabyte ta da var ama yalnızca işlemciyi kontrol edebiliyor. diğer donanımlar çalışmaya devam ediyor. ilk artısı bu
    -Anti surge teknolojisi ile voltaj dalgalanmalarından doğabilecek yanmalara karşı korumalı tasarıma sahip olması. yani yanmazlık garantisi vermesi. asus dışında hiçbir marka yanmazlık garantisi vermiyor.
    -Core unlocker çekirdek açma teknolojisi ile işlemcinin yapım aşamasında firma tarafından kapatılan çekirdekleri açması. bunu her iki marka da yapıyor. yalnız gigabyte sadece 2 çekirdek kapatılmışsa o 2 çekirdeği açıyor. yani işlemci normalde 2 çekirdekli iken bu teknoloji ile 4 çekirdekli oluyor. ama işlemcide 1 çekirdek kapatılmışsa gigabyte o 1 çekirdeği açamıyor ve 2 çekirdekli kullanmaya devam ediyorsun. asus ise ister 1, ister 2 çekirdek kapatılmış olsun bu çekirdekleri açarak işlemcinin 3 ya da 4 çekirdekli olmasını sağlıyor. yani tek çekirdek kapalı ise asusta bu çekirdek boşa gitmiyor.
    iki markanın anakartları da senin sistemin için ideal olabilir. ama saydığım artılarının ışığı altında asus tercih etmek çok daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seruka -- 15 Haziran 2010; 0:44:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.