Şimdi Ara

M8 VE TURKCELL(İNTERNET SORUNU OLANLAR,RİCA EDİYORUM İYİ KOTU TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
3
Favori
10.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben uzun süredir sorunun peşindeyim.

Kesinlikle işe yaramadığını bildiğim çözüm önerileri:

• Sim kartı güncelleme: İki kere değiştirdim. 4G sim kartı diye bir şey henüz yok, çünkü LTE henüz gelmedi. UMTS var, eskiden sade GSM vardı. UMTS uyumlu herhangi bir kart HSPA+ hızına kadar desetekliyor. Son 3-4 yıl içinde satılan kartların tümü de UMTS uyumlu.
      Sorun yeni kartla çözülüyor saçmalığına inanmayın. Bu sorun yeni kartla çözülmüyor. Ha, kendi kestiğiniz kart hatalıdır, sorun çıkarıyordur, o düzelir belki, ama o da başka bir mesele.
    • Android versiyonu güncelleme. 4.4.2 ve 4.4.3'te sorun yoktu. 4.4.4 ile başladı data sorunları. HTC son anda şapkadan tavşan çıkartmazsa 5.x'de de devam edeceğini neredeyse garanti edebilirim. Ancak geriye dönebilirseniz sorun düzelebilir. Bunda da radyo firmware'i uyumsuzluk çıkarabilir.

Fast Dormancy dediğimiz pil süresi ve performans protokol iyileştirici özellik Türkcell'de HTC telefonlarla uyumlu değil. Artık neyi farklı yaptılarsa.
    Fast Dormancy açık olduğu sürece HTC lerde bu sorun görülüyor.

Sorunun tek çözümü ya root edip Fast Dormancy yi kapatmak, ya da geçici çözüm olarak internet kullanırken hotspot'u aktifleştirmek.

Ben şahsen süresi dolana kadar Türkcell'de kalıp sonrasında Vodafone'a geçeceğim. HTC'den vazgeçemem.

• O zaman hat degistirmekten baska cozum yolu yok diyorsunuz yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falcon Punch kullanıcısına yanıt
    Data hattım için aldığım Turkcell Sim Kart'ının üzerinde 4G uyumlu şeklinde ibare vardı. LTE gelmediği için 4G uyumlu sim kart dağıtmamaları çok mantıklı değil. Sonuçta bu sene içinde gelecek, o yüzden yeni sim kartları 4G uyumlu basıyorlar.
    fastdormancyı kapamıştım işe yaramıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: engosen2580

evet bende kapattim ama kesintiler devam etti malesef
  • çok can sıkıcı yani bu durumdan kalıcı şekilde kurtulmak lazım 4g deneyimlerinizi bekliyoruz Merakla

• quote:

Orijinalden alıntı: engosen2580

Tam olarak ne yaptınız?
  • 4g simkarttada kesilmeler devam ediyormus
    Ana konuda paylasildi

Venom rom kullaniyordum zaten tweak olarak ayari vardi insertcoin romdada vardi :)onuda gectim root explorer yada esfile explorerla. buid.drop dosyasinda fastdormancyi 1ken 0 yapiyordun yanlis hatirlamiyorsam sirf bu yuzden sattim suan g3 kullaniyorum kopmak soz konusudeil htc ile turkcell arasindaki uyumsuzluk yuzunden diyip sattim m8imi baz istasyonundanda kaynaklaniyor bence msla uskudarda surekki koparken eminonu fatih civarinda hic kopmuyor sanirim eski baz istasyonlari yuku tasiyamiyor ama o zaman g3 te niye sorun yok yada baska bisey var nebilym yaa cozemedim insallah htc himada olmaz ama bence olcaktir cunku desrie 816 da varmis bi arkads bahsetti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engosen2580 -- 27 Ocak 2015; 12:34:42 >
  • Root Explorer ya da Es file explorer ile system klasörüne girip ardındanda build.prop dosyasını metin olarak aç daha sonra ro.ril.fast.dormancy.rule=0 satırını ekle dosyaya fast dormancy kapanacaktır. Bu satırı eklemeden önce dosyanın içine bir bak belki vardır bu satır varsa 1 olan değeri 0 yapacaksın

bunu yaptim ben ama aksam kesinti yasadim yine
  • Ya arkadaşlar birbirimizi en iyi biz anlarız herhalde. Bir yerden sonra can sıkmaya başlıyor bu 3g. Telefonu satıp s4 mü alayım diye düşünmüyor da değilim. Sorun turkcell mi htc mi kafa gidip geliyor habire. Eğer öyleyse diğer telefon markalarının çoğundan niye sıkıntı yok...
  • O zaman artık tek çaremiz güncel sürümü bekleyip görmek, olmadı hattımızı taşıyacağız başka çaresi yok, anlamadığım olay bir çok turkcell kullanıcısıda böyle sorunla karşılaşmamış ya biz şanssızız yada kullanan arkadaşlar interneti fazla kullanmayıp sorunun farkında değil..
  • 5.0 OTA güncellemesi az önce çıktı.

Ben işyerindeyim kablosuz yok, ancak akşama güncellemeyi yapabileceğim. Şimdiden deneyen var mı?
  • Merhaba. 5.0 versiyonu indirdim.2-3 saat oldu. sadece 2g/3g modunda deneme fırsatım oldu. Her ne kadar yeterli sure olmasada su ana kadar olan izlenimimi paylaşmak istedim. Oncekine oranl sanki daha bil stabil gibi geldi bana .Takılmalar oluyor fakat 5-10 sn. gecmeden normale donuyor. Ama biliyorsunuz bu sorunun ne zaman ne şekilde orataya çıkacagı belli olmaz. Simdilik idare eder diyebiliyorum
  • 5.0 de de sorun devam ediyor arkadaslar ben sanirim kredi cekip turkcell ile olan birlikteligimi sonlandiracagim biraz zarar ederim ama adam gibi telefon kullanirim. Garip olan turkcell sorunun farkinda bile degilmis gibi hareket ediyor. Hotspot resmen şarjı içiyor buna çözüm bulamaz bunlar. Bu sorun yalnizca htcler de de yok cogu telefonda bu sorun yasaniyor arkadaslar

• Mesut Hocam umarim konuyla ilgilenir
     M8 VE TURKCELL(İNTERNET SORUNU OLANLAR,RİCA EDİYORUM İYİ KOTU TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM)

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

Mesut Hocam umarim konuyla ilgilenir
     M8 VE TURKCELL(İNTERNET SORUNU OLANLAR,RİCA EDİYORUM İYİ KOTU TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM)

Mesutta ilginc yani:)

• Ben de az önce lollipop yükledim. Sorun aynen devam ediyor.

Root yoluna gideceğim. Zaten bahane arıyordum :)

• Ben veri dolasimini aktif ettim pek kopma olmadi tek tuk saniyelik kopmalar yasadim yine

• Dün saat 15 gibi yeni güncellemeyi yükledim,su saate kadar hep mobil veri açıktı eski bağlantı sorunundan eser yok, cok nadir uzun sure kullanımdan sonra 1-2 sanıye kopma olup duzelıyor oda şebeke çekim gücünden olduğunu düşünüyorum bende problem düzeldi gibi inşallah böyle devam eder..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.