Şimdi Ara

M8 VE TURKCELL(İNTERNET SORUNU OLANLAR,RİCA EDİYORUM İYİ KOTU TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
3
Favori
10.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim iPhone varken hiç böyle bir sorun yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu root baya teferruatlı iş hiç bulaşmamak en iyisi gibi geliyor bana.
  • Herkese selam,

HTC One M8 Ağustosta Turkcell'den aldım.Telefonda konuşma dakikalarıyla beraber 15 gb kurumsal data kullanıyorum.Adsl vs vs kullanmadığım için telefonu modem olarak kullanmayı tercih ediyorum.Bugüne dek telefonun hotspot veya usb den mobil veri paylaşımında en ufak bir hız kaybı veya kopma yaşadığımı hatırlamıyorum.Telefonun bu durumunu bu 6 ay içerisinde iki farklı dizüstü bilgisayarımla değişik şehirlerde test etme imkanı bulabildim.Iphone 4 den geçiş yaptığım ve iphone ile her seferinde bağlantı/tanıma/görmeme sorunları yaşadığım için HTC benim için çok kullanışlı oldu.

3g kopma konusuna gelirsek, ilk ay kullanımımda bunu farketmedim ancak bir gariplik vardı çünkü whatsapp mesajları ve exchange mailler anında bildirim olarak gelmiyordu.Genelde ya 3-5 dk geç veya toplu mesajlar halinde bildirimler geliyordu.Bunu ilk defa bir android telefon kullandığım için işletim sistemi farkı olarak yorumlamıştım.Sim kartımı eski kesik iphone 4 simimi yine kestirip kullanmaktaydım.Ancak zaman geçince sıkıntılar artmaya başladı.Twitter , facebook ve chrome bağlanırken H altındaki oklardan biri birden kayboluyordu ve mobil veri aç/kapa yapmadan veri alamıyordum,bir iki kere ekranı kaydırınca resimler vs takılıp kalıyordu.Bu konuda yabancı kaynaklı bir sürü site gezdim forum okudum ama çözüm bulana rastlamadım.Bir yerde gördüm sim kart değiştirin yazıyordu onu da yaptım 1,5 ay önce ancak sonuç alamadım.

En son dün gece yatarken twitterda gezinirken 7 kez mobil veri aç/kapa yapınca kontak attı ve sabah yeniden forumlara daldım ve bu sayfayı buldum.Bir arkadaş hotspot yazmış onu denedim ve çalıştığını görünce çok mutu oldum.En azından bağlantım stabil şekilde devam etti.Derken tesadüf bir videoya denk geldim youtube da ve hotspot açıkken şunu yaptım :

Ayarlar -> Mobil veri -> Şebeke modu -> GSM/WCDMA otomatik (3ncü sıradaki seçenek, önceden 4ncü sıradaki son seçenek işaretliydi)

Bunu yapınca mobil veri kapanıp tekrar açıldı.Hotspot kapandı ancak bağlantım sıkıntısız devam etti.Şu an twitter facebook chrome her app de bağlantımı dakika başı deniyorum rüya gibi bağlantım hiç kopmuyor.Nasıl mutluyum anlatamam ama bu mutluluğun bi süre sonra tekrar sıkıntıya dönüşeceği kaygılarım da yok değil.

Ancak şu an kesintisiz ne zaman kilit ekranından ana ekranı açsam mobil veri iki ok birden coşkulu şekilde yanıyor.Bu durum sabah 1000 dan şu an saat 1330 a kadar sorunsuz devam etti.Belki deneyen olursa sonuç alabilir.Umarım problem yaşamadan bu şekilde devam ederim çünkü bu sorun haricinde telefonumu seviyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakaka

Herkese selam,

HTC One M8 Ağustosta Turkcell'den aldım.Telefonda konuşma dakikalarıyla beraber 15 gb kurumsal data kullanıyorum.Adsl vs vs kullanmadığım için telefonu modem olarak kullanmayı tercih ediyorum.Bugüne dek telefonun hotspot veya usb den mobil veri paylaşımında en ufak bir hız kaybı veya kopma yaşadığımı hatırlamıyorum.Telefonun bu durumunu bu 6 ay içerisinde iki farklı dizüstü bilgisayarımla değişik şehirlerde test etme imkanı bulabildim.Iphone 4 den geçiş yaptığım ve iphone ile her seferinde bağlantı/tanıma/görmeme sorunları yaşadığım için HTC benim için çok kullanışlı oldu.

3g kopma konusuna gelirsek, ilk ay kullanımımda bunu farketmedim ancak bir gariplik vardı çünkü whatsapp mesajları ve exchange mailler anında bildirim olarak gelmiyordu.Genelde ya 3-5 dk geç veya toplu mesajlar halinde bildirimler geliyordu.Bunu ilk defa bir android telefon kullandığım için işletim sistemi farkı olarak yorumlamıştım.Sim kartımı eski kesik iphone 4 simimi yine kestirip kullanmaktaydım.Ancak zaman geçince sıkıntılar artmaya başladı.Twitter , facebook ve chrome bağlanırken H altındaki oklardan biri birden kayboluyordu ve mobil veri aç/kapa yapmadan veri alamıyordum,bir iki kere ekranı kaydırınca resimler vs takılıp kalıyordu.Bu konuda yabancı kaynaklı bir sürü site gezdim forum okudum ama çözüm bulana rastlamadım.Bir yerde gördüm sim kart değiştirin yazıyordu onu da yaptım 1,5 ay önce ancak sonuç alamadım.

En son dün gece yatarken twitterda gezinirken 7 kez mobil veri aç/kapa yapınca kontak attı ve sabah yeniden forumlara daldım ve bu sayfayı buldum.Bir arkadaş hotspot yazmış onu denedim ve çalıştığını görünce çok mutu oldum.En azından bağlantım stabil şekilde devam etti.Derken tesadüf bir videoya denk geldim youtube da ve hotspot açıkken şunu yaptım :

Ayarlar -> Mobil veri -> Şebeke modu -> GSM/WCDMA otomatik (3ncü sıradaki seçenek, önceden 4ncü sıradaki son seçenek işaretliydi)

Bunu yapınca mobil veri kapanıp tekrar açıldı.Hotspot kapandı ancak bağlantım sıkıntısız devam etti.Şu an twitter facebook chrome her app de bağlantımı dakika başı deniyorum rüya gibi bağlantım hiç kopmuyor.Nasıl mutluyum anlatamam ama bu mutluluğun bi süre sonra tekrar sıkıntıya dönüşeceği kaygılarım da yok değil.

Ancak şu an kesintisiz ne zaman kilit ekranından ana ekranı açsam mobil veri iki ok birden coşkulu şekilde yanıyor.Bu durum sabah 1000 dan şu an saat 1330 a kadar sorunsuz devam etti.Belki deneyen olursa sonuç alabilir.Umarım problem yaşamadan bu şekilde devam ederim çünkü bu sorun haricinde telefonumu seviyorum.

hocam her sekilde kopuyor..kopacak..koptu:)

• Ben operator degistirme karari aldim. Kredi icin basvuruyorum bankaya eger olursa vodafone'a gececegim.

• Hala net çözüm bulamadık çok deli sorular var nasıl olacak bu iş bilemiyorum ayrıca çok çözüm denedim hiçbirinde sonuç alamadım napcaz bilemiyorum

• merhabalar.aynı durumdan bende muzdaribim.2 hafta oldu telefonu alalı her şey güzel hoş ama fb da haber kaynağı fotoğraflar vs yüklemiyor.tarayıcıda da aynı sorun mobil veriyi kapatıp açmak zorunda kalıyorum düzeliyor ama 5 dk geçmiyor yine aynı sorun.turkcell den nano sime çevirdim hattımı.apn ayarlarını yaptım şu an şebeke modu 2g/3g/4g otomatikte.umarım kısa zamanda çözeriz durumu gerçekten çok kötü m8 kullanan hattı avea olan bir arkadaşımla konuştum böyle bir sorun olmadığını söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winstonwolfe -- 6 Şubat 2015; 3:06:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakaka

Herkese selam,

benim izlediğim yolu denemediniz mi acaba ?? ben 2 gündür hiç problem yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakaka -- 6 Şubat 2015; 9:46:14 >

• sakaka S kullanıcısına yanıt
    hocam bu çözüm değil farkında değilsiniz bence. Sorun bununla çözülmüyor ne yazık ki.
  • turkcell sorunu cihazda buldu böyle saçma bir operatör görmedim.
  • Dün m8 aldım takas yoluyla buradaki sorunları görüp almadan önce denedim bi sıkıntı yok 6.5mbit çıkıyor speedtest lg g3 dede öyleydi mevki antalya

• quote:

Orijinalden alıntı: raidon

Dün m8 aldım takas yoluyla buradaki sorunları görüp almadan önce denedim bi sıkıntı yok 6.5mbit çıkıyor speedtest lg g3 dede öyleydi mevki antalya

Kullandiginiz internet turbo ozellikte degil o nedenle kopma yasamiyorsunuz.Turbo internette kopma yasaniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

quote:

Orijinalden alıntı: raidon

Dün m8 aldım takas yoluyla buradaki sorunları görüp almadan önce denedim bi sıkıntı yok 6.5mbit çıkıyor speedtest lg g3 dede öyleydi mevki antalya

Kullandiginiz internet turbo ozellikte degil o nedenle kopma yasamiyorsunuz.Turbo internette kopma yasaniyor.

O zaman kalsın benim internet bu şekilde problem çıkacaksa bide turbo internete nasıl geçerim ilerde sorun çözülürse
  • raidon R kullanıcısına yanıt
    Sanmiyorum hocam turkcell bu kafayla giderse cozulmez 4g de cozulebilir belki.

• Durumlar nasıl beyler bi sonuç bi ışık var mı?

• mironshoxbek kullanıcısına yanıt
    kopuyor koptu kopacak

• Arkadaslar Merhaba
    Bende takas ile htc M8 kullaniyorum, telefonum SOFF unlocked, suan Android Revulation HD 34 5.0.1 custom rom yuklu ve Fast Dormaciy suan "0" da...

Kopmalar cok nadir ben kavacikta turkcell ile 4G mArkta 5-6 mb hiz aliyorum ama Merterde 15-16 Mb arasi hiz almaktayim bu arada Normal turkcell ile baglantim turbo degil..

Burda bi kac arkadasimada ayni 4g mark indirip farkli telefonlarda testvyapiyorum Turkecell her farkli telefonda berbat durumda yanyana note 3 ile ayni degerleri sagliyor ama avea ve vodafone 2 kati hzi vermekte

Sonuc olarak suan turkcell de ve bizim makinada sorun var belli zamanlarda kopuyor dogru ama baska telefonlarda bubsekikde...

Ben suan bu makidana inanilmaz darladim ilk firsatta satip daha buyuk ekranli ve uygun fiyatli Huawei mate 7 almayi dusunuyorum, bu makina hakkinda bilgisi olan varsa yorumlarsa cok sevinirim

Umarim HTC yeni bir firmware ile bunu cozer yoksa bu guzel nakina hakikaten cöp olacak...

• millet çok saçma ama benim telefon düzelmiş gözüküyor.

Dün yemedim içmedim, twitterdan hem turkcell e hem htc e giydirdim. Turkcell teknik servise götürün diye geciştirdi. ama htc bir kac cevap yazdı. (@umutsuzbtuzmani )

Telefonu safe mode da acıp oyle kullanmamı söylediler, safe mode iken de kesinti oluyor mu diye kontrol etmemi istediler. Safe mode a aldım ve bir saat kadar öyle kullandım. Safe mode iken de kesintiler oldu.
    Sonra telefonu yeniden normal actım ve kullanmaya başladım. Bu sabahtan beri hiç kesinti yasamadım. Kullanmaya devam edip yeniden yorum yazarım ancak şimdilik hersey yolunda.

Kapama tusuna basın. Power off kısmına uzun basın, bir uyarı cıkacak kabul edin. telefon yeniden baslayıp safe mode da acılacak. Sol altta safe mode diye yazar. Siz de bir deneyin.
  • konuyu takip ediyorum da çok ilginç gerçekten,sinir bozucu bir olay...peki turbo internet yerine normal kullansanız,çok çok hız farkı varmı ki..? eger turbo internetten kaynaklanıyorsa sorun tabii..? ben şimdiye kadar hiç turbo internet kullanmadım ama kullandıgım internet hızından da şikayetçi degilim..bende turkcell kullanıyorum...hani turkcell ile sözleşmesi olanlar için hat degiştirmek sorun olacak,bu turbo internet bu kadar vazgeçilmez mi yaa..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyekisyah

millet çok saçma ama benim telefon düzelmiş gözüküyor.

Dün yemedim içmedim, twitterdan hem turkcell e hem htc e giydirdim. Turkcell teknik servise götürün diye geciştirdi. ama htc bir kac cevap yazdı. (@umutsuzbtuzmani )

Telefonu safe mode da acıp oyle kullanmamı söylediler, safe mode iken de kesinti oluyor mu diye kontrol etmemi istediler. Safe mode a aldım ve bir saat kadar öyle kullandım. Safe mode iken de kesintiler oldu.
    Sonra telefonu yeniden normal actım ve kullanmaya başladım. Bu sabahtan beri hiç kesinti yasamadım. Kullanmaya devam edip yeniden yorum yazarım ancak şimdilik hersey yolunda.

Kapama tusuna basın. Power off kısmına uzun basın, bir uyarı cıkacak kabul edin. telefon yeniden baslayıp safe mode da acılacak. Sol altta safe mode diye yazar. Siz de bir deneyin.

aksam deneyimlerini aktarirdan seviniriz

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.