Şimdi Ara

maaş hesabımin tamami bloke, yardımlariniza ihtiyacım var !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
17.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DEFACTO07

yürütme durdurma kararı cıktı. bankaya ulastı. bloke kalktı zaten, fakat yine vermiyor parayı blokeyi kaldırıyor ama parayı yine vermiyor işte.

Bloke kalkmis olsa sen parayi cekebilirsin zaten. Karar cikmis olsada banka blokeyi kaldirmiyor olarak anliyorum. Bir onceki mesajimda yazdigim gibi e-devlet ten giris yapmayi denediginde yapabiliyormusun oncelikle onu kontrol et bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu okuduklarim normal demokratik bir ulkede olmamasi gerekir. Maastan ne kadar kesilecegi veya alinabilecegi kanunda olmasi gerekir. Kanunda var ise bunada herkezin uymasi gerekir. Turkiye muz cumhuriyeti falan mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Bu okuduklarim normal demokratik bir ulkede olmamasi gerekir. Maastan ne kadar kesilecegi veya alinabilecegi kanunda olmasi gerekir. Kanunda var ise bunada herkezin uymasi gerekir. Turkiye muz cumhuriyeti falan mi?

iyi guzel soyluyorsunuzda su an bankayi kendiniz olarak dusunun.
    adam size 70 bin tl borc takmis ancak sizde bulunan hesaba her ay duzenli para yatiyor..
    ve adam size olan borcunu odemiyor/odemek istemiyor.zaten 2400 tl den 2900 e cikarken bile anladigim bu adam borcu odemek istemediginden yeter ki haciz gelmesin diye herseyi kabul etmis..
    her koyun kendi bacagindan asilir..yerken sorun yok ama oderken banka para almasin..

insanlara ornek olacak seyler bunlar..
    kredi kartinizin limiti sizin cebinizde ki nakit demek degil..
    aylik maasinizin en fazla % 30 u kadarini ozel harcamalariniza ayirin..

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Ben yurt disinda yasadigim için orada olan uygulamalari anlattim. Turkiyede muz cumhuriyeti olmadigindan maasin belli bir miktarin altina bankalarin el koyamiyacagini soyledim. Kapitalizmin merkezi Amerika birlesik devletlerinde dahi borcunu odeyemeyen birisinin butun borçlarini silen bir sistem var. Onemli olan para degil insandir. Her insan hata yapar. Avrupada eger bir kisi borçlarini odeyemecek duruma gelirse devlet borçlunun maasina el koyuyor. Butun borçlarin faizini silip 5 senede bu kisiyi duzluge çikariyor. Devlet yasayacak kadar paranin ustunu borçlulara dagitiyor. Fakat borçlulara dagitilan para yasam parasi yuksek oldugundan ayda 50 euroyu bile geçmez. Bu 50 euroyu borçlulara 5 sene boyunca dagitiliyor. 5 sene sonra borçlu yeni dogmus gibi temizleniyor bir borcuda kalmiyor.
  • postence kullanıcısına yanıt
    Dün alışveriş yapmak istediğinde kasiyer yetersiz bakiye deyince bankaya gittim,haciz dosyası yüzünden maaşımı çekmenin engellendiğini söylediler.Beşten sonra olduğu için net bilgi alamadım.Maaşımın tamamını kullanamıyoruz.Beş parasız kaldım.Onlara bunu yapma hakkını her kim verdiyse benim durumundan beter duruma düşsün inşallah.Başım sağlayacak gibi ağrıyor.İnternette okuduklarımdan anladığım kadarıyla blokeyi kaldırmak kolay değil.Bu arada aklıma geldi:Hem bankada hem telefonla görüştüğüm müşteri temsilcisi ikisi de maaşınızda bloke yok,para hesapta duruyor,sizin kullanmanız engellenmiş dediler.Kimin parasını kimden kaçırıyor bunlar,hangi yasal dayanmakla.Tamam,haciz dosyası olabilir,maaşa haciz koyarsın,bloke etmek neyin nesi Allah aşkına.Çıldıracağım.Bilseydim maaşımın tamamını çekerdim.

• Sen gidip 70 bin TL borç yap sonra ödemiyorum de nasıl bi 'yüzsüzlüktür' bu anlamış değilim. Yerken,çekerken iyi. Sonra banka maaşımı vermiyo.
  • Geçen gun mahkemeye geldi boyle birisi adam 3000 tl maas aliyormus banka maasini direk krediye cekiyormus. Hatta aldigi primleri bile cekiyormus otomatikmen. Derdini her ne kadar anlatmis olsa bile mahkeme karari felan en az 2 3 ayi var. Ciksa da banka uygulamiyor.

Benim anlamadigim 3000 tl maasi olan birisi nasil 3000 tl odemeyi kabul edebilir?

Millet heralde nasi olsa maasimin en fazla 1/4une bloke koyar, hacizde zaten belli basli esyalari haciz edemezler diye rahat takılıyo.

• Ben bir sey anlamadim. Turkiyede kimse kanunlara uymuyor demek ki. Zaten trafikte acikca goruluyor. Insanlar yasamlarindada nasil kanunlari deleriz diye ugrasiyor. Sanki bu bir marifetmis gibi.
    Arkadasin bu maasinin tamaminin bloke olmasi kanunlara aykiri..Bankanin bu kadar kredi vermesi kanunlara aykiri. Bastan asagi kanunsuzluk var.
  • Bu sabah hesabimda 50 tl vardi oglen biseyler yedim, aksam faturami yatirayim dedim 22 tl ye bloke konulmus.. bankami aradim biz burdan goremiyoruz dediler sabah subeye gidin dediler, zaten maas da haciz var bu gece de maas yatacak umarim bloke konulmaz yoksa sabah icra dairesi banka subesi ugras dur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bu isin sakasi mi var sizce? 70 bin az para degil cocuk oyuncagi mi bu? Kac yasina gelmissiniz altina girdiginiz yuku bilmiyor musunuz gercekten?

• banka ilk önce yasal olmayan yapılandırmayı yapmış maaş 2400 tl sen adamın taksitini 2900 tl yap karşılığı 2400 tl bu yapılandırma bir defa yasal değil adam kalan taksit tutarı 500 tl yi nasıl ödeyecek araştırılmışmı gayeleri bloke koymakmış maaşa onu gerçekleştirmişler onların tezide bu sanırım ama bu yapılandırma yasal değil kanunende etik değil bir arkadaş harcama yapma dikaatli harcama yap demiş yani ayağını yorganına göre uzat demiş bu bankalar halen para satmak için boy boy reklamlar yapıyorlar ödeme güçün varmı yokmu araştırıyorlarmı insanları tüketime teşvik ettiyorlar neden çünkü bankalar temerüde düşen kredilerden voleyi vuruyorlar faizi ana para yapıb birde üzerine temerüd faizi ekleyip para kazanıyorlar faize faiz vurmak yasalmı değil ama bunu takan hiç bir banka yok temerüde düşen miktar kadar faiz vurup birde onun vergisini devlete ödemiyorlar birde burdan kazanç elde ediyorlar şu anda üle insanını köle yaptılar bunları geçelim bankaların maaşa bloke koyması yasal değildir bu kanunlarla yargıtay kararları ilede bankaların maaşa bloke koyması sözleşme gereğide olsa geçerli değildir 83.a maddesine göre ise 82 ve 83.maddelerinde yazılı mal ve hakların haciz olunabileceğine dair önceden yapılan anlaşmalar muteber değildir bu yasa kanun gereğidir dikaat çekerim burda yapılacak tek şey kalmış banka müdürü hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açmak gerekir çünkü banka görevini kötüye kullanmıştır bunlar hizmet için vardır sömürü düzeni için yokturlar eğerki BDDK nın mahkemenin vermiş olduğu kararlara uymayan daire amirleri hakkında yeniden suç duyrusunda bulunabilirsin çünkü banka müdürü kanun uygulayacı değildir bddk dan adliye mahkemelerinden yüksek bir makamda değildir alalen kanunu yerine getirmemekle suç işlemektedir. verilen mahkeme kararlarına uymamakdan savcılığa suç duyrusunda bulun ve bulunduğun suç duyrusunun bir nüshasınıda git banka müdürüne ver o o zaman ne yapacağına karar verir şunuda hepimiz bilelim herkes kanun karşısında eşittir kim yasal olmayan yola başvurursa bu devletin savunucuları adalet hukuk vardır herkes kendi kendine kanun değildir kanunsuz işlemde yapamaz saygılar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.