Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eryphore

quote:

Orijinalden alıntı: Jude Law

quote:

Orijinalden alıntı: Eryphore

adam sizle belirli bir ücrete anlaşmış. sizin düşük ücreti kabul etmeniz patronu hırsız yapmıyor beyler. patronlar olmasa aç kalacaksınız hala patronlara sallıyorsunuz. işçiler bir şey yapabilse sovyetler birliği batmazdı. servet düşmanlığı yapmanın alemi yok.

tamam o zaman anlatır belirli bir ücrete anlaştığını memurlara . sorun kalmaz

benim 1100 tl yi savunduğum gibi bir algı yaratmaya çalışıyorsun da 1100 ü hakediyorsun demedim ben arkadaşa. burada patronun aldığı bmw için patron hırsızlık yapıyor diyenlere benim sözüm. adam riski almış emeğini koymuş şirketini geliştirmiş kendine bmw de alır mazotunu da koyar benzinini de. patron çalışman için kafana silah dayamıyor kardeş beğenmiyorsan çalışma.

kardeşim asgari ücret zaten belirli olan ücret. daha düşük veremez veriyorsa derdini anlatır dediğim gibi yetkililere. isterse lomborghini alsın beni aldığım para enterese eder. hakkını aramakta suç oldu. asgari ücret veremiyorsa eleman çalıştırmıycak kendi yapıcak işini yapabiliyosa parasını veremediği elemanıda çıkartıcak oda tazminat ve işsizlik maaşı alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jude Law -- 9 Şubat 2016; 16:19:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: s.hız

Yazik la adama bak.3 yildir ekmegini yedigi adami sikayet edip zarara sokturma pesinde.

Neyin kafası bu? Adam babasının hayrına mı veriyordu o parayı? Bu adam nasıl emeğiyle kazanıyorsa o adamda hakettiği maaşı vermek zorunda aksi durumda suç işlemiş olur işlenmiş bir suçunda şikayet edilmesi gerekir.Hangi mantıkla yaşıyorsunuz neye göre bu yazıları yazıyorsunuz hayret ediyorum Allah akıl fikir versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilsultan

quote:

Orijinalden alıntı: Gnardal

quote:

Orijinalden alıntı: kizilsultan

Asgari ücreti bile vermeyen adamın sermayeyi nerden bulduğuda muammadır benim için. Keşke ülkemizdede vergi kanunları amerikadaki kadar sert olsa ben o zaman görürüm sizin gibi emek hırsızı ve nerden geldiği belli olmayan sermaye sahiplerini.

kıskanma ne olur çalış seninde olur geç bu muamma ayaklarını bütün patronlarınmı sermayesinin nerden geldiği belli değil ezbere konuşuyosunuz

Hayır güzel kardeşim senin gibilerinki belli değil diyorum. Demagoji yaparak asgari ücreti dahi vermeyen kanı bozukları savunma.

ilerde bi iş sahibi olursan kesin kar ortağı yaparsın işçilerini :D

• Pichie Rich kullanıcısına yanıt
    arkadasım konudaki diğer yorumlarımı da oku lütfen.
  • quote:

Diğer yorumlarını okumama falan gerek yok bu yaptığın yorum tek başına skandal zaten resmen şikayet etme diyorsun eğer cidden bunu kast ettiysen hangi düşünce yapısıyla bunu yapmasını bekliyorsun yada işvereni mi haklı buluyorsun merak ediyorum.
  • Yazik kul hakki yiyen iscisinden 50 100 calip son model arabalara binen kendini adam sanan patron yaratiklara. Kardesim almadigin paranin makbuzunu neden imzalarsin ya. Mesela kendimi ornek gosteriyim 1800 maas aliom bu ay 1450 bankaya kalani elden verdi makbuzumu imzaladim 350 tllik fotokopisinide aldim birde bankaya yatan elden verilen vs die bir kagit gelio onunda fotokopisini aliyorum her ay ilerde kovulursak garantim olsun die.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğin baba parası ile hava atan veletler yok şikayet etme yazmış, acıma işverene hakkın olanı bırakma.

biz maaşı brütten alıyoruz vergiler bize giriyor diye söyleniyoruz, daha millet asgari ücreti alamıyor.
  • Pichie Rich kullanıcısına yanıt
    kardesim ben adamın tazminat olayını bilmiyordum ondan once yazılmıs bir yorum
  • quote:

önce patronu savunmussun sonrada konuyu açan arkadaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 9 Şubat 2016; 17:31:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.hız kullanıcısına yanıt
    çok bilgili kardeşim, adam zaten asgari ücreti almaya çalışıyor, durumun farkında mısın?

• Elden maaş verilir mi yuhh her türlü haklısın işçi kardeş

• İş vereninizle bu konuyu konuştunuz mu?
  • Şikayet edersen ispatlama durumu iş verenine düşer. İşverenin 1300 TL verdim şeklinde bir ispat sunamazsa iş mahkemesi sizi haklı bulur ve tazminat hakkınız doğar. Ayrıca cumartesi günü çalıştığını haftada 45 saatten fazla çalıştığınızı da ekleyin tazminatınıza faydası dokunur.
  • Bizde işveren olduk zamanında ama hiç kimsenin hakkını gasp etmedik. Cahil okumamış arsa tarla parasıyla iş kurmuş sonradan görmeler genelde işçi hakkını gasp ediyor nedense. Sosyolojik olarak incelenmeli...
  • Yau şuan bekar çocuksuz sap birine asgari ücret eline geçiyo kesin bilgisi olan varmı.herkes bişey dio

• Hocam sağlam temiz bir dayak atın.Sonrada başka iş arayın kendinize bu serefsizle uğraşılmaz.Ben bile acayip sinirlendim.

• Eğer işçi sayısı 10dan fazlaysa bankadan ödemek zorunlu.Ayrıca maaşını TAM ödemek zorunda patron.Diyelim 3000 tl kazanıyorsun,1500 banka 1500 elden veriyorsa bile şikayet ettiğin zaman patronunu mahvederler.Bizim iş yerinde asgari ücret 950 lirayken 1100 civarı veriyorduk tamamı bankadan olmak üzere,sigortalar tam şekilde.Şuan 1300 maaş veriliyor yine tam,bankadan.Çok şükür kimsenin hakkı bizde kalmaz.Her maaş tam gününde yatar.

Buradaki patron düşmanları da ilginç açıkcası.Adama azıcık para kazanıcak bir yer versen çalıştır burayı desen dünyadaki en büyük kapitalist olacak,burada gelmiş asıp kesiyor Eğer patronun maaşını veriyorsa tam olarak,sana insan gibi davranıyorsa,yemeyeceği yemeği senin önüne koymuyorsa,gününde maaş yatırıyorsa adamın bindiği araba seni niye geriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Eğer işçi sayısı 10dan fazlaysa bankadan ödemek zorunlu.Ayrıca maaşını TAM ödemek zorunda patron.Diyelim 3000 tl kazanıyorsun,1500 banka 1500 elden veriyorsa bile şikayet ettiğin zaman patronunu mahvederler.Bizim iş yerinde asgari ücret 950 lirayken 1100 civarı veriyorduk tamamı bankadan olmak üzere,sigortalar tam şekilde.Şuan 1300 maaş veriliyor yine tam,bankadan.Çok şükür kimsenin hakkı bizde kalmaz.Her maaş tam gününde yatar.

Buradaki patron düşmanları da ilginç açıkcası.Adama azıcık para kazanıcak bir yer versen çalıştır burayı desen dünyadaki en büyük kapitalist olacak,burada gelmiş asıp kesiyor Eğer patronun maaşını veriyorsa tam olarak,sana insan gibi davranıyorsa,yemeyeceği yemeği senin önüne koymuyorsa,gününde maaş yatırıyorsa adamın bindiği araba seni niye geriyor?

maaşı eksik veriyor sorun orda zaten. annemle şimdi konuştum avkat çalışma bakanlığına şikayet edeceksin demiş. teftişden öncede arayıp söylüyolarmış patrona gelicez diye önceden. geldikten sonrada sorular soruyorlarmış. 2 tane şahit lazımmış zaten 4 kişiyiz. diğerleri de mecbur patronun istediği gibi konuşacak. çalışma bakanlığına şikayet etsem pek bi sonuç alamam bu durumda

• Düşünen Türk kullanıcısına yanıt
    kardeş bu gazete söyleminden öteye gitmiyor. adamsan buraya kanun numarasını bendini fıkrasını koyarsın. kaynak olarak zaman gazetesini vermen onun yasal olduğunu ıspatlamaz.
    evlenenlerin kyk kredisi siliniyor diye tonla haber sitesinin haberi var açtım aradım kyk yı bize öyle bir yazı gelmedi dedi ama gazetelere göre var. gidip gazete küpürüne mi inanacam yoksa kyk nın mevzuatına mı bakacam ?

uyduruk haberleri kaynak gösterip sıvışamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byc

İş vereninizle bu konuyu konuştunuz mu?

yok çünkü diyeceği laf belli işine gelirse diycek. gelmiyosa çık der ama çıkartmaz asla. banka işlem ücreti olarak 10 tl kestiğinde bile arayıp 1 saat dil döküp kavga ediyor tazminat vermemek için neler yapar kalpten gider şerefsizim öyle bi karar çıksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jude Law -- 9 Şubat 2016; 19:15:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.