Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AL İŞTE BİR CAHİL DAHA

kardeşim 2. madde de ne diyor. eğer sayın 10 dan az ise ve etrafında banka yoksa diyor. bu şöyle birşey.

van'nın bir köyünde iş yerim var. ama dağın başında. ben gittim buraya delilik yaptım ve şirket kurdum. yazılım yazıyorum o dağda. :D çalışan sayım ise 5.

adam ne diyor kanunda. eğer öyle ekstrem bir durum varsa(etrafta banka yok veya ben bankaya gidip hesap açacak durumda değilim) daha bahane üretme diyor. ya parasını en yakın postahaneye yatır gitsin kimliği ile alsın diyor veya telgrafla yolla diyor(bunu hiç görmedim kapına kadar para mı getiriyor postacı acaba)

yani eninde sonunda .ike .ike o para kayıt altına girecek. resmiyete dökülecek. aksi halde kimin kime ne kadar ödeme yaptığı nasıl ispatlanacak. diyellim işveren yanına 10 tane yalancı şahit alacak ve sana bodro imzalatacak ve "PARAM YOK İFLAS EDİCEM GELCEK AY VEREYİM"diyecek aylarca çalıştıracak. bu adam mahkemeye gidince nasıl ispat edecek. şahitlr gelecek HAKİM BEY PARASINI ALDI BU ARKADAŞ BİZ 10 NUMUZ GÖRDÜK. PATRON HAKLIDIR HAAA.... diyecek. sende yediğin kazığın acısıyla kıçını tuta tuta eve geleceksin.
    okuma yazmayı ya çok yanlış öğrenmişsin yada çok cahilsin.

• s.hız kullanıcısına yanıt
    Başlığı açan arkadaşın patronun aracının BMW OLDUĞUNU BİLDİĞİM GİBİ BUNU DA İDDA EDİYORUM.

İŞVEREN LEHİNE KONUŞAN BU KİŞİ %90 İHTİMALLE VELET. BABASININ BİR DÜKKANI VAR. BABASI İŞÇİLERİ ÖPÜYOR BU DA BABASININ HARAM PARADAN KENDİNE İPHONE 6 ALIYOR.

TİTAN SAADET ZİNCİRİ. MİNİ VERSİYON
  • 1340 TL yattı bana.
  • Jude Law kullanıcısına yanıt
    patron eline kırbacı almış beygir gibi kırbaçlıyor bunları.
    adam cumartesileri çalışıyor mesai mi diyor. dünyadan haberi yok.
  • Peekay kullanıcısına yanıt
    helal olsun sana kardeşim. ama ben bu arkadaşa yardım etmekten vazgeçtim gibi. adamla 1 saat ilgilendim. adam daha 170i aramaya korkuyor.
    vallahi bende bir dükkan açasım geldi. işçi milleti ne kadar korkak. vur ensesine al ekmeği ağzından.

adam telefon etmeye korkuyor. eminim ki bu patronun karşısına çıkıp imzalamıyorum lan bile diyemez.

BEN DEDİM ZAMANINDA GÜVENLİK POLİS MOLİS HERKES GELMİŞTİ.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Türk

AL İŞTE BİR CAHİL DAHA

kardeşim 2. madde de ne diyor. eğer sayın 10 dan az ise ve etrafında banka yoksa diyor. bu şöyle birşey.

van'nın bir köyünde iş yerim var. ama dağın başında. ben gittim buraya delilik yaptım ve şirket kurdum. yazılım yazıyorum o dağda. :D çalışan sayım ise 5.

adam ne diyor kanunda. eğer öyle ekstrem bir durum varsa(etrafta banka yok veya ben bankaya gidip hesap açacak durumda değilim) daha bahane üretme diyor. ya parasını en yakın postahaneye yatır gitsin kimliği ile alsın diyor veya telgrafla yolla diyor(bunu hiç görmedim kapına kadar para mı getiriyor postacı acaba)

yani eninde sonunda .ike .ike o para kayıt altına girecek. resmiyete dökülecek. aksi halde kimin kime ne kadar ödeme yaptığı nasıl ispatlanacak. diyellim işveren yanına 10 tane yalancı şahit alacak ve sana bodro imzalatacak ve "PARAM YOK İFLAS EDİCEM GELCEK AY VEREYİM"diyecek aylarca çalıştıracak. bu adam mahkemeye gidince nasıl ispat edecek. şahitlr gelecek HAKİM BEY PARASINI ALDI BU ARKADAŞ BİZ 10 NUMUZ GÖRDÜK. PATRON HAKLIDIR HAAA.... diyecek. sende yediğin kazığın acısıyla kıçını tuta tuta eve geleceksin.
    okuma yazmayı ya çok yanlış öğrenmişsin yada çok cahilsin.

Bana cahil diyene bak,hem bilmiyorsun hem de okuma özürlüsün.

Çalışan sayısı 10 dan az ise hiçbir şekilde bankaya yatırma zorunluluğun YOOOOOOK

Eğer çalışan sayın 10dan fazla ise ve işyerinin olduğu yerde banka yoksa ptt ile maaşları teslim etmen gerekiyor.Maddeyi iyi oku, sonra da gelmiş burada ben biliyorum tecrübeliyim diye sıkıyorsun güldürtme iyice kendine.

MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında banka aracılığıyla ödeme yapması gereken işverenler,(BURADA 10DAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNİ KASTEDİYOR) işveren vekilleri veya üçüncü kişiler, işyerlerinin bulunduğu mahalde banka şubesi bulunmaması ya da çalışanlara banka aracılığıyla ödeme yapılmasına imkân bulunmaması hâlinde ödemeler, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubeleri aracılığıyla yapılır.

Hadi git biraz google karıştır,bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirme

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    AHHAHAH BÖYLE ADAMLARIN KAFASINA BAYILIYORUM. TAM SÖMÜRGELİK.

kardeş bizim burada bir taş ocağı var akşama kadar taş kırıcan. 1500 vericem. şükür, allaha hamd olsun, inşallah, bismillah KARNIN doyacak. asgari ücret üstünde
    gel çalış haa ne dersin.

pc başında çok güzel ateş ediyon da ondan şeee ettim
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    şampiyon git bir hukuki nete sor. yoksa çok ağır küfür edicem sana.

ptt para tahsilatı yapar, posta yollar herişey yapar. eeee banka da para tahsilatı yapar. demek ki neymiş para tahsilatı yapan bir resmi kurum kullanılacak.

banka olmaz, postahane olur. ne fark eder. sonuçta giren çıkan belli. ayıqqqqqs

elden verme yazıyor mu.

VE BİR ATA SÖZÜ SİZE: ELDEN ALAN(PARASINI), ARKADAN VERİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünen Türk -- 9 Şubat 2016; 1:49:48 >
  • kizilsultan kullanıcısına yanıt
    KARDEŞ ADAM BMW ye biniyormuş. baksana. çalışan çıraklara sigorta yapmamak için meslek lisesine yazdırmış. çocuklar hayatlarını o meslek için değiştiriyorlar. yarın okul bitince kesin yol verir bunlara. bunlarda intihar eder.
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    tamam baba
    sen kralsınnnnnnnnnn
    sen paşasınnnnnnn

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

iş mahkemesinde birçok dava kazanmış adamım sana yardımcı olacağım

1100 verdiğini ispatlayabilir misin? bankaya mı yatırdı. elden mi verdi. birde sigortan yatıyor mu?

okudum kardeşim anasını belleyeceksin işverenin cesaretin varmı korkak değil misin?
    şu adımları izle.

iş yerinden 1 gün izin al. hastayım doktora gidicem falan de. sonra sgk il müdürlüğüne dilekçe yaz. dilekçeyi verirken şube müdürü ile konuş. hızlı bir şekilde baskın yapsınlar. rica minnet et. fazla çalışamıcam ne zamana gelirsiniz de.

sonra bimere gir şikayet et. adresi isimleri ver.

sonra işe git bişey olmamış gibi çalışmaya devam et. hiç gitmemezlik etme. sen oradayken tahmini 15 gün içerisinde 3-4 tane takım elbiseli arkadaş gelecek. anasını bellicekler o dakkikadan sonra. herkesin ifadesini alıcak. senide bir köeye çekecekler.
    ne zamandır çalışıyon ne kadar veriyor faln falan.

sonra tutanakları tutup gidecekler. ondan sonra patronla kavga etmeye hazırlan. eğer kavga etmek istemiyorsan. memurlar yanında iken istifa etmek istiyorum de. bi tutanak orada tutsunlar. memıurlarla beraber çık git. anansının a....... gibi arkandan mal gibi baksın kalsın.

bir müddet sonra ceza yiyecek patron. pirimlerini ve kalan paranı yatırma süresi verilecek. yatırmazsa. iş mahkemesine gideceksin..

orada da devam ederim sana yardımcı olmaya..

şimdi söyle bu söylediklerimi yapabilecek misin?
    acıma o senin babanın oğlu değil. o sana düşlük ücret verirken acımıyor. dışarıda bir sürü iş. hemde 1300+ mesai
    allah bilir mesai ücreti de vermiyordur o sana. haftada da 45 saat ten fazla çalışıyor musun?

İyi günler .Bir şey sorabilirmiyim.Siz galiba avukattsınız

Alo 170 e durumu ihbar etsek denetleyemeye gelenler işverene ne diyorlar dükkana geldiklerinde?

Yani hakkınızda şikayet var sizi şu kişi şikayet etti filan mı deniliyor işverene.

Bunu şunun için sordum eğer böyle deniliyorsa bu seferde işverenle kavga etme durumu var ve beni şikayet etmişsin diye işsiz de kalabilir.

Bir de yasal çalışma saati nedir?Bir çok işyeri günde 12 saat çalışacaksın diyor.8 saat diyenide var ama çok nadir.Bunun için nereye ve nasıl bir şikayet yapmamız lazım?

ya sen de bişeyler biliyosun ama yani bazı şeyleri de bilmeden sıkıp durma kardeşim.
    her işveren maaşı bankaya yatırmak zorunda değil.
    çalışan sayısı 10dan az yerlerde böyle bir zorunluluk yok.

8 Kasım 2008 tarih ve 27058 Sayılı Resmi Gazete’de (ÜCRET, PRİM, İKRAMİYE VE BU NİTELİKTEKİ HER TÜRLÜ İSTİHKAKIN BANKALAR ARACILIĞIYLA ÖDENMESİNE DAİR YÖNETMELİK) aşağıdaki ibareye yer verilmiştir:

İş Kanununa tabi olarak çalışan işçiye yapılan ödemeler
    MADDE 10 – (1) İşyerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 10 olması hâlinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlüdürler.
    Zorunluluk hâli
    MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında banka aracılığıyla ödeme yapması gereken işverenler, işveren vekilleri veya üçüncü kişiler, işyerlerinin bulunduğu mahalde banka şubesi bulunmaması ya da çalışanlara banka aracılığıyla ödeme yapılmasına imkân bulunmaması hâlinde ödemeler, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubeleri aracılığıyla yapılır.

Yanlış alıntı yaptınız galiba benim mesajı
    Benim soruma farklı bir cevap vermişsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• veee yatmadan önce son mesajım tüm cahillere gelsin

google: maaşı elden almak yasal mı

http://iskanunu.com/80-acikacik/540-maasi-bankaya-yatirmayan-patron-odeme-yapmamis-sayilacak
  • Insan gibi bir soru sordum niye cevap vermiyorsunuz

• quote:

şampiyon git bir hukuki nete sor. yoksa çok ağır küfür edicem sana.

ptt para tahsilatı yapar, posta yollar herişey yapar. eeee banka da para tahsilatı yapar. demek ki neymiş para tahsilatı yapan bir resmi kurum kullanılacak.

elden verme yazıyor mu.

VE BİR ATA SÖZÜ SİZE: ELDEN ALAN(PARASINI) ELLETİR.

http://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=15292

hukuki.net e konu açacağım.eğer benim dediğim doğru ise forumdan benim belirlediğim öğrenci bir kardeşimize bir sene her ay burs verir misin?yok senin dediğin doğru ise ben vereceğim.1 senelik parayı istediğin bir adminin hesabına hemen yarın atıcam
    VAR MISIN
    YOK MUSUN?

Eğer yoksan konudaki tüm mesajlarını silip birdaha böyle konulara yazmayacaksın.Varsan hemen şimdi aylık ödemenin miktarını belirle.

Hala aynı hataya düşüyorsun.10 kişiden fazla ise çalışan doğru haklısın ama 10 kişiden az ise banka ptt vs zorunluluk yok.
    Bak sana ali tezel in yazısının linkini attım.sen doğrusun da o adam mı yanlış?

hadi onu da geçtim,sen senelerdir çalışıyorsun başkasının yanında.ben de senelerdir şirket benim olmasa da işveren temsilciliği yapıyorum ve senelerdir de bu sistem böyledir.10dan az ise elden verilebilir.10dan fazla ise banka mecburi.
    ali tezeli oku öğren biraz.
    hala ısrar ediyorsun iddia konusu üstte bekliyorum
    ama lütfen delikanlı ol kıvırma ok?

• Maaşın banka kanalıyla yatırılması zorunludur. Elden maaş vermekle yasalara aykırı davranıyor patronun.

Burada ilgili kanunlardan bahsediyor.
    http://www.isvesosyalguvenlik.com/ucretlerin-banka-kanali-ile-odenme-zorunlulugu/

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    kuyruk acınızı anladım.
    gidebilirsiniz? işveren temsilcisi, kaymak tabaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünen Türk -- 9 Şubat 2016; 1:39:26 >
  • Gnardal G kullanıcısına yanıt
    kul hakkı yiyen adamın yaptığı sermayenin anasını satarak kazandığını iddaa ederim.
    ve ciğerinin 5 para ettiğinden şüphe duyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

Maaşın banka kanalıyla yatırılması zorunludur. Elden maaş vermekle yasalara aykırı davranıyor patronun.

Burada ilgili kanunlardan bahsediyor.
    http://www.isvesosyalguvenlik.com/ucretlerin-banka-kanali-ile-odenme-zorunlulugu/

ya arkadaşım lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

Bakın aynı sayfada sınırlamalar var

2)Ülke genelinde 10 veya daha fazla çalışanı olması

yazıyor.Lütfen bunu belirtin.Aksi takdirde konu sahibi tamamen yanlış bilgi sahibi oluyor.

• quote:

kuyruk acınızı anladım.
    gidebilirsiniz? işveren temsilcisi, kaymak tabaka.

ya düşünen türk

kaymağı tabakayı falan geç
    iddiaya var mısın onu söyle?

10dan az ise elden verebiliyorsun.iddiaya var mısın yok musun?
    hadi hemen bu gece bitirelim bu işi.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.