Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işi bilen yaşamış bir kardeşimiz.
    saygılar sevgiler sana.

adam birazda kredi çeker bir ev alır artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AynştaynınKayıpÇocuğu

quote:

Orijinalden alıntı: s.hız

Yazik la adama bak.3 yildir ekmegini yedigi adami sikayet edip zarara sokturma pesinde.

şükürcülerde toplanmış adam zaten öylesine alıyor demi parayı

HAHAHAHAHAH

adam gönüllü çalışıyor. iş verende allah razı olsun harçlık veriyor ona.
  • KırmızıElma K kullanıcısına yanıt
    aynen öyle kardeşim. madem işler kötü batıyorsun bizde mi seninle batak.
    ya tek başına çalış işçi çalıştırma, yada sat kapat dükkanı git köyüne otur.
    senin sıkıntına neden ortak olayım. anam mısın babam mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Türk

iş mahkemesinde birçok dava kazanmış adamım sana yardımcı olacağım

1100 verdiğini ispatlayabilir misin? bankaya mı yatırdı. elden mi verdi. birde sigortan yatıyor mu?

okudum kardeşim anasını belleyeceksin işverenin cesaretin varmı korkak değil misin?
    şu adımları izle.

iş yerinden 1 gün izin al. hastayım doktora gidicem falan de. sonra sgk il müdürlüğüne dilekçe yaz. dilekçeyi verirken şube müdürü ile konuş. hızlı bir şekilde baskın yapsınlar. rica minnet et. fazla çalışamıcam ne zamana gelirsiniz de.

sonra bimere gir şikayet et. adresi isimleri ver.

sonra işe git bişey olmamış gibi çalışmaya devam et. hiç gitmemezlik etme. sen oradayken tahmini 15 gün içerisinde 3-4 tane takım elbiseli arkadaş gelecek. anasını bellicekler o dakkikadan sonra. herkesin ifadesini alıcak. senide bir köeye çekecekler.
    ne zamandır çalışıyon ne kadar veriyor faln falan.

sonra tutanakları tutup gidecekler. ondan sonra patronla kavga etmeye hazırlan. eğer kavga etmek istemiyorsan. memurlar yanında iken istifa etmek istiyorum de. bi tutanak orada tutsunlar. memıurlarla beraber çık git. anansının a....... gibi arkandan mal gibi baksın kalsın.

bir müddet sonra ceza yiyecek patron. pirimlerini ve kalan paranı yatırma süresi verilecek. yatırmazsa. iş mahkemesine gideceksin..

orada da devam ederim sana yardımcı olmaya..

şimdi söyle bu söylediklerimi yapabilecek misin?
    acıma o senin babanın oğlu değil. o sana düşlük ücret verirken acımıyor. dışarıda bir sürü iş. hemde 1300+ mesai
    allah bilir mesai ücreti de vermiyordur o sana. haftada da 45 saat ten fazla çalışıyor musun?

İyi günler .Bir şey sorabilirmiyim.Siz galiba avukattsınız

Alo 170 e durumu ihbar etsek denetleyemeye gelenler işverene ne diyorlar dükkana geldiklerinde?

Yani hakkınızda şikayet var sizi şu kişi şikayet etti filan mı deniliyor işverene.

Bunu şunun için sordum eğer böyle deniliyorsa bu seferde işverenle kavga etme durumu var ve beni şikayet etmişsin diye işsiz de kalabilir.

Bir de yasal çalışma saati nedir?Bir çok işyeri günde 12 saat çalışacaksın diyor.8 saat diyenide var ama çok nadir.Bunun için nereye ve nasıl bir şikayet yapmamız lazım?

ya sen de bişeyler biliyosun ama yani bazı şeyleri de bilmeden sıkıp durma kardeşim.
    her işveren maaşı bankaya yatırmak zorunda değil.
    çalışan sayısı 10dan az yerlerde böyle bir zorunluluk yok.

8 Kasım 2008 tarih ve 27058 Sayılı Resmi Gazete’de (ÜCRET, PRİM, İKRAMİYE VE BU NİTELİKTEKİ HER TÜRLÜ İSTİHKAKIN BANKALAR ARACILIĞIYLA ÖDENMESİNE DAİR YÖNETMELİK) aşağıdaki ibareye yer verilmiştir:

İş Kanununa tabi olarak çalışan işçiye yapılan ödemeler
    MADDE 10 – (1) İşyerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 10 olması hâlinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlüdürler.
    Zorunluluk hâli
    MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında banka aracılığıyla ödeme yapması gereken işverenler, işveren vekilleri veya üçüncü kişiler, işyerlerinin bulunduğu mahalde banka şubesi bulunmaması ya da çalışanlara banka aracılığıyla ödeme yapılmasına imkân bulunmaması hâlinde ödemeler, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubeleri aracılığıyla yapılır.

Yanlış alıntı yaptınız galiba benim mesajı
    Benim soruma farklı bir cevap vermişsiniz

size cvp vereyim yanlış alıntılama olmuş kusura bakmayın.

170i arayınca kim geliyor neler oluyor bilmiyorum açıkcası hiö tecrübe etmedim.
    Diyelim ki 170 geldi.İşvereniniz bunun için sizi işten çıkartabilir, işveren çalışanını gözünün üstünde kaşı var diye de çıkartabilir.Tabi böyle bir durumda ihbar ve varsa kıdem tazminatınızı vermek zorunda.
    Ha bunun dışında işe geri iade davası vs açabilirsiniz,bu işin bir başka boyutu.
    Ama hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız önce güzelce işvereniniz ile görüşün, olumlu cevap alamıyorsanız 170yi arayın,kimsede hakkınızı bırakmayın.

Çalışma saatlerine gelince durum şöyle.
    İş kanununa göre haftalık çalışma süresi 45 saattir.
    Kimi firma günde 8 saat çalışma uygular(sabah 8 öğlen 4 mesela),yarım saat yemek molası verir, 6 gün çalışırsın
    7,5 saatten 6 gün 45 saat yapar.Üzerisi mesaidir.Kimisi günde 10 saat çalışma yapar(sabah 8 akşam 6 gibi), 1 saat mola verir,günde saat çalışma yaparsın,cumartesileri olmaz, 5x9 45 saat yapar.

Haftalık 45 saatin üstü mesaidir,fazla çalışmadır her zaman.İşveren fazla ücret vermek zorundadır.

HA DİYEBİLİRSİN,günde 12 saat çalışıyoruz.O da mümkün ama haftada kaç saat çalıştığın önemli totalde.Tabi günlük maksimum çalışma sınırı da var.
    bir çalışan bir gün içinde maksimum 11 saat çalışabilir.buna yemek molalar vs dahil değildir.

• bu ülkede korkmayacaksın arkadaş. memurlar geliyor şu kişi şu iddaları var şikayet etmiş diyor. korkmucan. o senin hakkını yerken korkmuyor, sende korkmucan. alttan alcan. büyük olasılıkla ya küfür edecek ya kavga. polisi arıcan memurları şahit yazdırcan. bide hapis cezası yicek. yani kazık hertürlü iş verene doğru sivriliyor. :D

yasal çalışma haftalık 45 saattir. 45 saati geçerse aldığın saatlik ücretin üzerine %50 zam biner. mesela benim akrabam doktor. haftada 2 gün 24 saat nöbet tutuyor. 5 gün yatıyor. haftalık 3 saat mesai alıyor. bitti gitti.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    aynennnnnnn biladerim.

avukatlar para tuzağı. bunlara o bilgiler vahiy yolula mı geliyor. onlarda açıp okuyor.
    benim avukatım yoktu 2 dava kazandım. kendi kendime.
    temyizlerde onandı
  • X kare kullanıcısına yanıt
    değil ama ona yakın
  • quote:

Yazik la adama bak.3 yildir ekmegini yedigi adami sikayet edip zarara sokturma pesinde.

Troll olduğunu varsayiyorum yoksa şuan aklımdan bin turlu kufur geçiyor ettim say sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

Sizin gibiler böyle muameleye müstehak ancak olan konu sahibi gibi hakkını arayan bilinçli vatandaşlara oluyor. Sizin gibi haksızlıkları normalleştirmeye çalışanlara değil. Size ne verseler kabul edersiniz zaten, karın tokluğuna yaşayın.

O arkadaş tam tersine bence böyle bir durum yaşamadığı için hayatında böyle konuşabiliyor.
  • Ya böyle konular insanı bilgilendiriyor iyi de ya konuyu açan arkadaşı patronu bu konuyu açtığını öğrenip delil olarak kullanmaya kalkmasın haklı iken haksız konuma düşürecek bir lafını yakalasa burada işini bitirmeye kalkar.. Ha arkadaş işi bırakmış olsa idi bu konuyu açan arkadaş daha rahat yazabilirdi çünkü bağı kalmamış olacaktı iş yeri ile ve bu konu güzel açılmış fakat bu konuyu açan arkadaş sonuna kadar hakkını kullandı ve istediklerini de aldı diyelim patron 1 yıl zora girecek altından bir şekilde belki kalkacakta sonra şu tehlikelerle karşı karşıya kalmaz mı konuyu açan arkadaş mesela işçiyi işçi tanır patronu patron tanır yani patronun işverenin işverenlerle tanışıklığı vardır ve her iş veren de ne kadar kar yapabilirsem o kadar iyidir mantığı her zaman vardır neden çünkü iş veren sahibi bu mantıkta ilerliyor.. Gelelim bu arkadaşın patronu tanıdığı bütün grafik tasarım firmalarına şu kişiye dikkat edin bana bunları bunları yaptı diye telefon mesaj ne yolla olursa bilgilendirirse bir daha bu arkadaşın iş bulması zora girmez mi bu konu da ne düşünüyorsunuz gelecekte konuyu açan arkadaşı ne gibi sıkıntılar bekliyor sizce??

Benim tanıdığım biri fırıncı yani patronunu verdi sgk ya sonra bir sürü para mara hakkını aldı ama kendisi iş aramaya gelince patron tanıdığı bütün fırıncılara kişiyi ifşa etti ve işçinin yaptıkları fırıncı işçiler arasında konuşuldu patronlar da o kişiyi öğrenmiş oldu zaten o şehir de adı çıktı sgk ya şikayet eden çalışanın ondan sonra iş bulma da zorluk yaşadı aylarca aldığı tazminatları da işe girene kadar yedi bitirdi.. Ve bu çalışan ev bakan insan idi çok büyük zorluklarla yüzleşebiliyor insan o yüzden işçi ile iş veren karşı karşıya gelmemeli devlet burada arayı bulmalı denetimler sıkı yapılmıyor artı naylon fatura işi çok dönüyor devlet daha özen göstermeli bu konu da yoksa insanlar yani çalışanlar bilinçleniyor bu konu da ve internette okuduğu şeyleri uygulamak istiyor haklı olarak ama iş verenler de boş gezmez parası var avukat mavukat sonuna kadar kozunu kullanmak ister..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 9 Şubat 2016; 2:52:40 >

• Düşünen Türk kullanıcısına yanıt
    24 saatlik üyesin maşallah iş hukuku profesörü kesildin başımıza.

Aksi bi durum yoksa 10 dan az çalışanı olan isyeri elden ödeme yapabilir. Cahil adam her şeye googledan ulaşabileceğine ve ulaştığının doğru olduğuna inanırmış.

Demiyor ki ama her iş veren bankadan öderse memleketteki kobiler nasıl dönecek, daha burada mantığı kuramıyor gelmiş laf salatalığı yapıyor.

Anlamadığın şeylere karışma, adam burada haklıyken saçma sapan bi şey yapacak senin yönlendirmenle elindekini de kaybedecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • V.Vasquez V kullanıcısına yanıt
    Bana daha çok "şükürcü" tayfadan gibi geldi. Şükredelim tabi de, hakkımıza sahip çıkmayı da bilelim.
    LOL
    Yanlış yönlendiren gördüm de bu kadarı ender geliyor, kıymetini bilelim.
    Eğer sayı 10 dan az ise ve etrafında banka yoksa demiyor çok bilmiş.
    Eğer çalışan sayısı 10 dan fazla ise ve muhitte banka yoksa ptt ile yatıracaksın diyor.

İster iş kanuna, ister ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her türlü istihkakın bankalar aracılığıyla ödenmesine dair yönetmeliğe ya da canının istediği kanuna, yönetmeliğe bak senin iddianla paralel bi şey yok.

Anlamadığıniz ise karışmayın ya. Hastahaneye gidiyorsun teyze doktorunun değil komşusunun kızının tvde dinledigi saklabanin dediklerine uymuş yoğun bakıma düşmüş. Mahkemelere gidiyorsun ikinci duruşmaya kalmayacak davalar kahvede duyduklarıyla arzu halciyle iş görmeye çalışan adamların eline ayigina dolaşmış.

Hayır geyik bi mesele olsa hep birlikte trolluk yapalım falan da insanların emeği söz konusu. Adam gelecek yarin arama motorundan saçma sapan yazdıklarınızı görecek elindekinden olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

1-Sukurcu oldugumu iddaa etmedim.
    2-oylesine aliyor da demedim.
    Biryerinizden uydurup kucuk beyninizle bana laf sokmaya calismayin. Su an ne is yapilsa elemanlara verilen bu paralarla is yapilmiyor para kazanilmiyor. Halkimiz tabiki daha iyi paralar kazanmali ama durum ortada. Isveren iyi para kazansa keske de daha fazla verse. Burda da devletin etkisi devreye giriyor. Kalkinma hamlesini gerceklestiremedikleri icin isveren ve isci bu halde.

Isveren kicini sevirip yan gelip yatacagina biraz daha elini tasin altina soksun.Ayak islerini yapmayi kendine yediremiyor mu ?

ANKARA ostimde bilenler bilir gorunen koy kilavuz istemez ! Oradaki isletmeler dert yanar isler kesat,vergi cok aliyor devlet soyuyor keske kazansakta versek ulan kapinin onunde duran son model mercedesi nasil aliyon,yurutuyon,parasini veriyon ? Elemana gelince 100 lira cok oluyor.

Cok yanlış yoldasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jude Law

edit: Patron maaşı verdi 1300 yapmıycağını biliyodum ama 1100 de resmen hakaret oldu. sigortalıyım yarın işe gitmemeyi ve şikayet etmeyi planlıyorum. Bide yemek parasıyla beraber asgari ücrete denk geliyo demezmi bizde salağız

iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorum bu ay 1.300 tl olacak asgari ücret fakat patron o kadar veremem diyor. maaşı bankayada yatırmıyor elden veriyor. şubattan itibaren asgari ücretin altına çalışmayı düşünmüyorum yani 1300 ze 1300 isteyeceğim. bankaya yatırmadığı için bunu nasıl ispat edebilirim nereye şikayet edebilirim yaptırımları nelerdir. maaş günü 1300 altında alırsam ertesi gün işe gitmeyip şikayet edebilirmiyim ve nasıl ispatlarım. ayrıca her ayın 7 sinde elden veiyor maaşları.

Sikayet et zaten az bir miktar para almissin

• Merhaba,

Öncelikle arkadaşların dediği gibi 10 kişiden az çalıştırılan şirketlerde maaşlar elden verilebilir ama elden verirken yanında bordro'yu da vermek zorundadır.

Sizde o bordroda almanız gereken tutarı görüpte hala 1100 TL yi alıp, bordroya imza atıyorsanız burada suç birazda sizde var.

Maaş bankadan yatmadığı için aldığın rakamı ispatlamakta güç, Ancak bir kaç çalışanla beraber sanırım şikayet ederseniz etkili olabilir diye düşünüyorum.

Yada kasadan çıkan paraları kontrol ettirilir, kasa tediye tahsilat makbuzları kontrol edilir. Bu şekilde bir şeyler bulunabilir...
  • Maaş almadığını şikayet et. Ne olsa o kanıtlayamaz

Edit1.

Aynı olayı ben yaşadım. Zam istedim. Olmadı. Bende işten ayrılacağımı ve 15 günlük normal ayrılma sürecini başlattık beraber. Bu 15 günlük zamanda çalıştığın yerden izinsiz bir şekilde işten çıkıp iş aramaya gidebilirsin diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky41 -- 9 Şubat 2016; 9:07:24 >
  • maaşın bankaya yatıp yatmadığından emin olmadan imza atmıyorum. hatta imzalarımı mümkün mertebe geciktirip 3-4 tanesini aynı anda önüme getiriyorlar öyle imzalıyorum. örneğin bankaya bir miktar maaş yatıp geri kalan maaşınızı elden alıyorsanız zaten bir vergi kaçırma olayı vardır. ama sizde tamamen elden alma olayı var. böyle bir şeyin artık mümkünatı yok. banka hesabına yatırmak zorunda. maaş belgelenmelidir. siz bordroya imza atsanız bile mahkemede maaşın banka üzerinden gönderildiğini belgelemek zorunda işveren.

alo 170'teki arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaktır. Çok aman aman bilgili değiller fakat sürecin gidişatı için arayıp bilgilendirme yapılması gerekiyor. dilekçe yazılmalı. Sanırım internet üzerinden bile yazılabiliyor. aynen yukarıdaki arkadaşın anlattığı gibi 2 hafta içinde müfettiş arkadaşlar baskını gerçekleştirirler. İstanbul, Ankara gibi bir yerdeyseniz 3-4 gün içinde geliyorlar.

siz istifa yazıp imzalayıp işverene verseniz bile baskı altında imzaladığınızı belirterek iş akdinizin fesh edildiğini belirtebilirsiniz. istifa yazdım işverene verdim tazminatımı alamayacağım diye bir olay yok. her zaman iş mahkemeleri işçiden yanadır bunu unutmayın. istifanızı verirken her zaman tavsiye edilen iş akdimi fesh ediyorum yazmanız istifa ediyorum yazmayın. fesh ediyorum şeklinde yazarsanız haklı bir neden sunarak çıktığınızı belirtebilirsiniz sonrasında.

ayrıca maaşınızı 20 gün içinde almayıp (banka hesabı ile bir ispatı da yok) işi bırakırsanız işçinin haklı nedenle feshine girer. tazminat, yıllık izin fazla mesai gibi ücretlerinizi alma hakkına sahipsiniz.

internette birçok yargıtay kararı örneği bulunmakta. inceleyin. bu konuda hakkınızı aramak içinde tereddüt etmeyin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.