Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elden maaş verme bankacılık sistemiyle değil çalışan kişi sayısıyla ilgili. Halen işveren eğer belli bir sayının altına kişiye maaş ödemesi yapıyorsa elden verebilir. Öyle s..e s..e bankaya yatıracak gibi iddialı laflarla gelmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayet et ne kaybedebilirsin ki üç kuruş kaybedersin en fazla.Adam gibi hakkının yenmediği bir iş bul yazık vaktine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Elden maaş verme bankacılık sistemiyle değil çalışan kişi sayısıyla ilgili. Halen işveren eğer belli bir sayının altına kişiye maaş ödemesi yapıyorsa elden verebilir. Öyle s..e s..e bankaya yatıracak gibi iddialı laflarla gelmeyin.

peki asgari ücretten düşük maaş aldığımı nasıl kanıtlayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.hız

Yazik la adama bak.3 yildir ekmegini yedigi adami sikayet edip zarara sokturma pesinde.

Babasının hayrına mı verdi 3 sene maaşı? O elemanın sırtından ne kadar zenginleşti patron ondan haber versin.

Jude siz şikayetinizi yapın asgari ücretten düşük çalıştırmadığını ispatlaması gereken patronun kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilsultan -- 8 Şubat 2016; 19:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilsultan

quote:

Yazik la adama bak.3 yildir ekmegini yedigi adami sikayet edip zarara sokturma pesinde.

Babasının hayrına mı verdi 3 sene maaşı? O elemanın sırtından ne kadar zenginleşti patron ondan haber versin.

Jude siz şikayetinizi yapın asgari ücretten düşük çalıştırmadığını ispatlaması gereken patronun kendisi.

sabah arıycam alo 170 i bide aile tanıdığımız avkat buldum ona danışıcam yarın bakalım.
  • quote:

quote:

oldu adam sermaye yatırmış organizasyonu yapmış parayı işçiye versin :D bütün işçilermi patronunu koparma peşinde anlamıyorumki
  • Aldigin maasi, fazla mesaiyi vs hertur alacagini tanikla ispat edebilirsin. Bir avukata danisirsan daha detayli yardimci olur boyle konulari isinin uzmani olmayanlara danismanin faydasi yok.

• Gnardal G kullanıcısına yanıt
    Asgari ücreti bile vermeyen adamın sermayeyi nerden bulduğuda muammadır benim için. Keşke ülkemizdede vergi kanunları amerikadaki kadar sert olsa ben o zaman görürüm sizin gibi emek hırsızı ve nerden geldiği belli olmayan sermaye sahiplerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gnardal

quote:

quote:

oldu adam sermaye yatırmış organizasyonu yapmış parayı işçiye versin :D bütün işçilermi patronunu koparma peşinde anlamıyorumki

adamın ne kazandığı umrumda değil hak ettiğim parayı istemekte mi suç kardeşim, memnun değilse çıkarsın. çıkarmadığına göre memnun o zaman karşılığını verecek yada sonucuna katlanacak

• Senin ispat etmeni gerektiren birşey yok,Sen ihbarını et.Gerçi ihbarla flan uğraşmana gerek yok,ihbar edersin şirket ceza yer para sana gelmez- devlete kalır dava açmak en mantıklısı.
    Patron diretiyorsa, aç davanı iş mahkemesine. Güzel bi dilekçe yazdır,avukat tutmana gerek yok para kaptırma avukata.
    Geriye dönük tüm alacaklarını,fazla mesailerini,bayramlarda çalıştıysan vermediği ücretini hepsini tek tek hesapla.önce tespitli iste 100 tl dava değeri aç harcı az öde,sonra ıslah et gerçek miktar üzerinden hesap yap bildir mahkemeye.
    İşçi-işveren alacağında 350-400 tl mahkeme masrafı olur bu bilirkişi raporlarına göre artar.
    Bir haksızlık varsa bilirkişi mutlaka raporuna onu işler.
    Tazminatınla beraber paranı toptan alırsın, mahkemenin iş durumuna göre 5-12 ay arasında dava karara bağlanır.
    1 sene de yargıtay kararı dersen 1 bucuk senede sonuclandırırsın ama mutlaka kazanırsın.Daha bugün 45bin tl aldı adamın birisi patron sömürmüş.Temyize verecekmiş avukat dosyayı,e temyizden onama gelecek gelince paranın yasal faizide tekrar işleyecek.

Dipnot :İşçi-işveren alacak davalarının %90'ını işçiler kazanır.

• quote:

Asgari ücreti bile vermeyen adamın sermayeyi nerden bulduğuda muammadır benim için. Keşke ülkemizdede vergi kanunları amerikadaki kadar sert olsa ben o zaman görürüm sizin gibi emek hırsızı ve nerden geldiği belli olmayan sermaye sahiplerini.

kıskanma ne olur çalış seninde olur geç bu muamma ayaklarını bütün patronlarınmı sermayesinin nerden geldiği belli değil ezbere konuşuyosunuz
  • maaş bordrosunu kesinlikle imzalama işine git.Niye imzalamıyorsun dediklerinde maaş 1300 olması lazım de.
    Ayrıca benim bildiğim maaşını bankadan alması için çalıştığı iş yerini belli bir çalışanı olması lazım tam emin değilim ama.
  • Ben şirket kursam bu şekilde kimse çalışmaz. Millet ne kadar şanslı patron be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gnardal

quote:

kıskanma ne olur çalış seninde olur geç bu muamma ayaklarını bütün patronlarınmı sermayesinin nerden geldiği belli değil ezbere konuşuyosunuz

Hayır güzel kardeşim senin gibilerinki belli değil diyorum. Demagoji yaparak asgari ücreti dahi vermeyen kanı bozukları savunma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Subsie

Senin ispat etmeni gerektiren birşey yok,Sen ihbarını et.Gerçi ihbarla flan uğraşmana gerek yok,ihbar edersin şirket ceza yer para sana gelmez- devlete kalır dava açmak en mantıklısı.
    Patron diretiyorsa, aç davanı iş mahkemesine. Güzel bi dilekçe yazdır,avukat tutmana gerek yok para kaptırma avukata.
    Geriye dönük tüm alacaklarını,fazla mesailerini,bayramlarda çalıştıysan vermediği ücretini hepsini tek tek hesapla.önce tespitli iste 100 tl dava değeri aç harcı az öde,sonra ıslah et gerçek miktar üzerinden hesap yap bildir mahkemeye.
    İşçi-işveren alacağında 350-400 tl mahkeme masrafı olur bu bilirkişi raporlarına göre artar.
    Bir haksızlık varsa bilirkişi mutlaka raporuna onu işler.
    Tazminatınla beraber paranı toptan alırsın, mahkemenin iş durumuna göre 5-12 ay arasında dava karara bağlanır.
    1 sene de yargıtay kararı dersen 1 bucuk senede sonuclandırırsın ama mutlaka kazanırsın.Daha bugün 45bin tl aldı adamın birisi patron sömürmüş.Temyize verecekmiş avukat dosyayı,e temyizden onama gelecek gelince paranın yasal faizide tekrar işleyecek.

Dipnot :İşçi-işveren alacak davalarının %90'ını işçiler kazanır.

yani alo 170 i aramamın bana bi, faydası olmaz diyorsunuz. tazminat için dava açmam gerekli iş mahkemesine. peki o süreçte işe gitmem şartmı yoksa işden ayrılabilirmiyim. hatta yarın işe gitmeyip direk dava açabilirmiyim. tanıdık avkat buldum yarı arayıp danışıcam. yalnız 2 seneye yakın sürer diyorsunuz buda uzun bi süğre zaten 3 sene çalıştım. tahmini alacağım tazminat 3 4 bini geçmez. bide nasıl ispat edicm o va. para bankaya yatmıyor çünkü. işyerindende destek bulamam zaten 2 tane eleman var elki biri gelip beni savunur çırak olan arkadaş oda etkiliolurmu bilmem. usta patron lehine konuşur öyle bi durumda

• Yorum harika

• Önüne bordroyu getirince sakın imzalama. Eğer imzalarsan, şikayet için gelirlerse imzalamışsın derler. Bu yüzden de haklı durumdayken haksız duruma düşersin. Bir şeye imza atmayın sakın. Ama şikayet et kesin. Patronlarda zaten hiç ama hiç para olmaz. Adamın altında son model araba olur ''orta halliyiz ya'' diye söylenirler ama işçiye gelince paramız yok vs derler. Şikayet et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Türk

iş mahkemesinde birçok dava kazanmış adamım sana yardımcı olacağım

1100 verdiğini ispatlayabilir misin? bankaya mı yatırdı. elden mi verdi. birde sigortan yatıyor mu?

okudum kardeşim anasını belleyeceksin işverenin cesaretin varmı korkak değil misin?
    şu adımları izle.

iş yerinden 1 gün izin al. hastayım doktora gidicem falan de. sonra sgk il müdürlüğüne dilekçe yaz. dilekçeyi verirken şube müdürü ile konuş. hızlı bir şekilde baskın yapsınlar. rica minnet et. fazla çalışamıcam ne zamana gelirsiniz de.

sonra bimere gir şikayet et. adresi isimleri ver.

sonra işe git bişey olmamış gibi çalışmaya devam et. hiç gitmemezlik etme. sen oradayken tahmini 15 gün içerisinde 3-4 tane takım elbiseli arkadaş gelecek. anasını bellicekler o dakkikadan sonra. herkesin ifadesini alıcak. senide bir köeye çekecekler.
    ne zamandır çalışıyon ne kadar veriyor faln falan.

sonra tutanakları tutup gidecekler. ondan sonra patronla kavga etmeye hazırlan. eğer kavga etmek istemiyorsan. memurlar yanında iken istifa etmek istiyorum de. bi tutanak orada tutsunlar. memıurlarla beraber çık git. anansının a....... gibi arkandan mal gibi baksın kalsın.

bir müddet sonra ceza yiyecek patron. pirimlerini ve kalan paranı yatırma süresi verilecek. yatırmazsa. iş mahkemesine gideceksin..

orada da devam ederim sana yardımcı olmaya..

şimdi söyle bu söylediklerimi yapabilecek misin?
    acıma o senin babanın oğlu değil. o sana düşlük ücret verirken acımıyor. dışarıda bir sürü iş. hemde 1300+ mesai
    allah bilir mesai ücreti de vermiyordur o sana. haftada da 45 saat ten fazla çalışıyor musun?

İyi günler .Bir şey sorabilirmiyim.Siz galiba avukattsınız

Alo 170 e durumu ihbar etsek denetleyemeye gelenler işverene ne diyorlar dükkana geldiklerinde?

Yani hakkınızda şikayet var sizi şu kişi şikayet etti filan mı deniliyor işverene.

Bunu şunun için sordum eğer böyle deniliyorsa bu seferde işverenle kavga etme durumu var ve beni şikayet etmişsin diye işsiz de kalabilir.

Bir de yasal çalışma saati nedir?Bir çok işyeri günde 12 saat çalışacaksın diyor.8 saat diyenide var ama çok nadir.Bunun için nereye ve nasıl bir şikayet yapmamız lazım?

• quote:

Tipe bak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.