Şimdi Ara

Maaşı Aldım Patron 1.100 TL Verdi Şimdi ne yapmalıyım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
11
Favori
11.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşletme sahibiyiz malesef kusura bakma ama enayi işçi çok. Kusura bakma genelleme yapmadım. Herşey belgeli olacak kardeşim,belge yoksa kucaktasın demektir.
    Yada o adam vergi kaçıyıyor demektir. Biz enayimiyiz basit dükkan bile girmeden sigorta yapıyor vs vs hakkını koru aklına başına al kulağına küpe olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.hız

1-Sukurcu oldugumu iddaa etmedim.
    2-oylesine aliyor da demedim.
    Biryerinizden uydurup kucuk beyninizle bana laf sokmaya calismayin. Su an ne is yapilsa elemanlara verilen bu paralarla is yapilmiyor para kazanilmiyor. Halkimiz tabiki daha iyi paralar kazanmali ama durum ortada. Isveren iyi para kazansa keske de daha fazla verse. Burda da devletin etkisi devreye giriyor. Kalkinma hamlesini gerceklestiremedikleri icin isveren ve isci bu halde.

küçük beyin mi
    normal zam 150 lira 150 lirasınıda devlet veriyor zaten bu kısmıda idrak edemiyorsan küçük beyinli olduğumuzu düşünmen normal

• maaş günü geldi bakalım. bu akşam maaş alcaz. 1300 verceğini sanmıyorum. vermezse ne yapmalıyım hala kafam karışık
  • Patron gibi Patron

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic tereddut etmeden alo 170ten basvurunu olustur. Asgari ucretin altinda bildirimde bulunabilmesi icin eksik gun bildirmesi demek olur. Bu da emeklilik hakkindan calmak demektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maaşı aldım 1100 verdi çıkmayı plalıyorum şikayet edip. asggari ücret 1300 ken salak gibi 1100 e çalışılmaz
  • İşe gitmediğin günler var mı? Hafızanı zorla belki de kesinti yapmıştır.
  • İşten çıkma şikayetini yap gerekli yerlerden destek al boşuna tazminatın yanmasın. Eksik para verildiğini kanıtlarsan iş sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkın var bu durumda tazminatını da alabilirsin.

İşe gitmemezlik yapma ama bu sürede yoksa bu sefer onlar haklı duruma düşer seni işten çıkarırlar ya da istifa dilekçene başka nedenler belirtip verme.

Belirli sürede bir ik yöneticisinin yanında çalışmıştım çok çakallar hepsi, şirkete zarar gelmeceyecek şekilde işçiyi kandırıp istifayı değiştirtmeye bile zorluyorlar.

• Jude Law kullanıcısına yanıt
    şikayet et ama başka bir iş bulana kadar çıkma
  • Ne işle meşgulsün dostum?
    iş mahkemesinde birçok dava kazanmış adamım sana yardımcı olacağım

1100 verdiğini ispatlayabilir misin? bankaya mı yatırdı. elden mi verdi. birde sigortan yatıyor mu?

okudum kardeşim anasını belleyeceksin işverenin cesaretin varmı korkak değil misin?
    şu adımları izle.

iş yerinden 1 gün izin al. hastayım doktora gidicem falan de. sonra sgk il müdürlüğüne dilekçe yaz. dilekçeyi verirken şube müdürü ile konuş. hızlı bir şekilde baskın yapsınlar. rica minnet et. fazla çalışamıcam ne zamana gelirsiniz de.

sonra bimere gir şikayet et. adresi isimleri ver.

sonra işe git bişey olmamış gibi çalışmaya devam et. hiç gitmemezlik etme. sen oradayken tahmini 15 gün içerisinde 3-4 tane takım elbiseli arkadaş gelecek. anasını bellicekler o dakkikadan sonra. herkesin ifadesini alıcak. senide bir köeye çekecekler.
    ne zamandır çalışıyon ne kadar veriyor faln falan.

sonra tutanakları tutup gidecekler. ondan sonra patronla kavga etmeye hazırlan. eğer kavga etmek istemiyorsan. memurlar yanında iken istifa etmek istiyorum de. bi tutanak orada tutsunlar. memıurlarla beraber çık git. anansının a....... gibi arkandan mal gibi baksın kalsın.

bir müddet sonra ceza yiyecek patron. pirimlerini ve kalan paranı yatırma süresi verilecek. yatırmazsa. iş mahkemesine gideceksin..

orada da devam ederim sana yardımcı olmaya..

şimdi söyle bu söylediklerimi yapabilecek misin?
    acıma o senin babanın oğlu değil. o sana düşlük ücret verirken acımıyor. dışarıda bir sürü iş. hemde 1300+ mesai
    allah bilir mesai ücreti de vermiyordur o sana. haftada da 45 saat ten fazla çalışıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünen Türk -- 8 Şubat 2016; 17:45:26 >

• Sen şikayet edeceksin, o da legal olarak ne verdiğini belgeyle ispatlayacak.
    1300 tl diye bir bordro imzalamadıysan bırak o düşünsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Türk

1100 verdiğini ispatlayabilir misin? bankaya mı yatırdı. elden mi verdi. birde sigortan yatıyor mu?

sigortam yatıyor parayı elden verdi
  • quote:

elden verdi. her ayın 15 20 si gibide bi kağıt getirip imzalatıyo maaş bordrosu.1100 verdiğini nasıl ispatlayabilirim bende bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jude Law -- 8 Şubat 2016; 17:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jacques

Ne işle meşgulsün dostum?

grafik tasarım işlerini yapıyorum bir şirketin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

İşten çıkma şikayetini yap gerekli yerlerden destek al boşuna tazminatın yanmasın. Eksik para verildiğini kanıtlarsan iş sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkın var bu durumda tazminatını da alabilirsin.

İşe gitmemezlik yapma ama bu sürede yoksa bu sefer onlar haklı duruma düşer seni işten çıkarırlar ya da istifa dilekçene başka nedenler belirtip verme.

Belirli sürede bir ik yöneticisinin yanında çalışmıştım çok çakallar hepsi, şirkete zarar gelmeceyecek şekilde işçiyi kandırıp istifayı değiştirtmeye bile zorluyorlar.

yalnız şikayet ettiğimi öğrendiğinde işe devam ediyor olursam ortam baya huzursuz olur çünkü patronla yanyanayız sürekli. bana bi bordro vermiyor parayıda elden veriyor. sadece her ayın 20 si gibi bordro imzalatıp alıyo maaşı aldığımı gösteren

• haaa birde 170 i ara şikayet et şimdi. onu yazmayı unutmuşum.

iş kanunu ve ceza kanunu iyi bilirim. sor sorabildiğince.

ayrıca imzaladığın belgenin bir kopyasını da sana vermek zorunda demeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünen Türk -- 9 Şubat 2016; 1:57:35 >
    imzaladığın şeyde neler yazıyor hiç okudun mu.

buraya yazar mısın?
  • quote:

imzaladığın şeyde neler yazıyor hiç okudun mu.

buraya yazar mısın?

imzalattığı kağıt bu ayın sonuna doğru imzalatıyor.

• 1100 dende olursun demedi deme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.