Şimdi Ara

Maaşının 2 katı değerinde Telefon almanın Mantığı nedir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
3
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli buna benzer konular açılıyor ben de sürekli benzer cevaplar veriyorum. Öncelikle bir insanın hobisi ne ise kazandığı parayı ona harcaması çok normal bir durum bence. Fakat konuyu açan arkadaş bunu sırf özendiği için yapan insanları biraz ayıplamış. Bence de çok haksız değil. Sadece arkadaşlarında gördüğü için borca girip telefon alanları pek anlamıyorum. Diğer insanların görüşlerini bu kadar önemseyip hayatınızı onlara göre yönlendirmek çok sağlıklı bir durum değil bence. Bildiğim kadarıyla kişi başına duşen gelirin bizim ülkemizden daha yüksek olduğu ülkelerde insanlar bizim kadar telefon değiştirmiyorlar. Bu işte bir terslik olduğu ortada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bin, ikibin tl lik telefon sadece telefon olmadığını anlamak çok mu zor.

maaşının iki hatta 3 katı değerinde pc alan adamdan maaşının 20-30 katı farkla otomobil alan insandan farkı yoktur bu insanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mojave

Maksat türk milleti kalkınmasın sürekli bankalara kredi kartlarına borcu olsun. yıl 90 dan beri cebimizde artık yastık altı paramız olmuyor 3 kuruş para ile bir ev almaya çalışıyoruz ev de ev olsa kutu desek iyi olur. Yaşantımız çok kötü. Sosyal faliyet yok hobi yok. Çalışmak var. Ülkenin de içine böyle edilir.

Milletin birbirine verecek borç parası bile yok.

Lanet olsun böyle vergi sistemine !!!!!!!!

+ 8'in Yan Yatmış Hali

O telefonlara sahip olanlar yok durumum şöyle kötü böyle kötü devlet bize bağmi .. esnafa borç takıp dolaşıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeDiyemMahmutMuDiyem -- 21 Haziran 2013; 22:38:45 >
  • insanların seçimleri ve yaşantıları ilgilendirmez kimseyi.

şu var, bunu alıp şöyle param yok böyle param yok diye ağlıyorsa o zaman hakeder her şeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

bu konuyu açan 1491085021859 kişisiniz tebrikler...

maaşının bilmem kaç katı araba alınca bir şey yok telefon mu battı ? insanlar arabayı, evi peşin mi alıyorlar ? (elbet alan vardır ama insanlardan kastım herkes manasında yalnızca zenginler değil)

Kardeş sen evi 12 taksitle mi alıyon , maaşın ne senin ? Ev desen 200 -300 milyar , sen ayda o kadar maaş al yine taksitle 1 trilyonluk ev aşırsın insanın gözü doymaz gep bir üstünü ister bazen bu huy yararlı bazen zararlıdır , Sonuş verdiğin ev araba örneğine ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telden yaziyorum kisa kesecegim.Dikkat ettiyseniz genellikle gencler.Yani sorumluluk sahibi olmayan insanlar( kira ,fatura, ev masraflari vs. Vs) Bir yerlerde calisip maasini aldigi gibi boyle seylere yatirabiliyorlar.Durumda bundan kaynakli.

• taksitle vaya bir şekilde telefonu aldın anlarım saygıda duyarım. Ama o telefonun neler yapabildiğini bil öyle mallar varki.... anlatmaya kelimeler yetmez
  • eğer borcu yoksa bakmak ile yükümlü kimsesi yok ise ve aldığı maaş sadece kendine kalıyorsa pekala alınabilir...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MathsMan

quote:

Maksat türk milleti kalkınmasın sürekli bankalara kredi kartlarına borcu olsun. yıl 90 dan beri cebimizde artık yastık altı paramız olmuyor 3 kuruş para ile bir ev almaya çalışıyoruz ev de ev olsa kutu desek iyi olur. Yaşantımız çok kötü. Sosyal faliyet yok hobi yok. Çalışmak var. Ülkenin de içine böyle edilir.

Milletin birbirine verecek borç parası bile yok.

Lanet olsun böyle vergi sistemine !!!!!!!!

Lanet olsan bu aşka lanet olsun bu sevgiye uuu uuuu

yaşın kaç senin ya ne bu laubalilik sen kimsin ? Hayır yani Kimsin sen ? bana böyle cevaplar yazıyorsun.

18 yaşındayım , adımı soracaksan sallıyım alex zaten ha alex ha abdurrahman , fark etmez ee ne labalilik dedin öyle işte ben böyleyim labali , ondan sonra ... Bilmiyorum daha ne öğrenmek istiyorsun .

• maaşının iki katı telefon alırlar sonra açız fakiriz diye bağırır çağırırlar anlamak mümkün değil böylelerini
  • O zaman telefonlar ucuzlasın
  • E adamın kafa gitmiş.En iyisi onda olacak.Özelliklerini bilmese bile...

Ha birde benim derdim iki türlü
    1)kullanmasını bilmeden alıyorlar
    2)açız,devlet bize bakmıyor falan diye kıvranıyorlar.

geçen gtx680 lightningli biri yazmış ya ekmeğe batıracak bir şeyim yok diye.Arkadaşın teki cevabı yapıştırmıştı "Ekran kartını ekmeğe bandırabilirsin."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qsdsds -- 21 Haziran 2013; 22:56:35 >
  • Yıl olmuş 2013 halâ başkasının cebinde ki paranın hesabını yapanlar var.Yahu bunları düşünceğinize gidin kendinize uğraş edinin ne bileyim iş bulun vakit geçirin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 ay taksitle telefon verseler toplamda 10.000 lira ödeyeceksin deseler yine alırlar
  • Bence en onemli sebep;

Disarida baskasinin elinde goruyor S3'u veya iphone'u diyor ki ulan bu adamda bile boyle telefon varsa bende niye olmasin, benim o adamdan asagi kalir bir yanim yok diye dusunuyor ve zorlanacak olsa da imkani varsa cevresindeki kisilerden asagida kalmamak icin gidiyor o da pahali bir telefon aliyor.

Yani beyler en onemli sebep asagilik kompleksi ve cevre baskisi.

Halbu ki kisinin telefon ozellikleriyle degil bireysel vasiflariyla cevresindeki diger kisilerden ustun olmasi gerekiyor. Tabi bu da bizim milletimize zor geliyor. Neden;

Cunku kitap okuycaksin, okul okuycaksin, kursa gideceksin, etkinliklere katilacaksin kisacasi kendini gelistirmek icin cabalayacaksin.

Adam bu kadar ugrasmaktansa 1600 liraya 12 taksitle aliyor cep telefonunu ve asagilik duygusundan kurtuluyor.

Daha zengin cevrelerde bu paralelde kisiler arasindaki yarislar araba, giyim kusam ve aksesuar seklinde gorulebilir. Daha da otesi yali, yat, jet gibi seyler... Boyle genisletilebilir ornekler.

• telefonu bırak, hiç birikmişi olmadığı halde krediyle 20-25bin lik araba alan var. Gösteriş Türkiye'si ne yaparsın! Halkın Yüzde 90'ı aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MathsMan

quote:

Orijinalden alıntı: sroad

bu konuyu açan 1491085021859 kişisiniz tebrikler...

maaşının bilmem kaç katı araba alınca bir şey yok telefon mu battı ? insanlar arabayı, evi peşin mi alıyorlar ? (elbet alan vardır ama insanlardan kastım herkes manasında yalnızca zenginler değil)

Kardeş sen evi 12 taksitle mi alıyon , maaşın ne senin ? Ev desen 200 -300 milyar , sen ayda o kadar maaş al yine taksitle 1 trilyonluk ev aşırsın insanın gözü doymaz gep bir üstünü ister bazen bu huy yararlı bazen zararlıdır , Sonuş verdiğin ev araba örneğine ...

hocam ne demek istediniz tam anlamadım. ayrıca ev 200-300 bin demişsiniz de her yerde o fiyat değil burada 4+1 ler 150-200 e bulunabiliyor. ayrıca taksitle alıp ileriye yatırım yapmak gayet mantıklı. bunu da telefon konusuyla nasıl bağdaştırdın dersen maaşının 2 katı telefon almanın gereksiz olduğunu söyleyen arkadaşa o zaman maaşının üstünde olan hiçbir şeyin alınmaması gerekir diyerek konunun saçma olduğunu söylemek istedim. belki adam o telefonu 5 yıl kullanacak size ne isteyen istediğini alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gordon Freedos

Valla ayni boyle dusunerek galaxy s2 almak yerine gidip, galaxy ace almistim. Sonuc; rezillik. Iyi bir telefon, maasin 2 katindan basliyor (asgari). O nedenle boş konusmaya gerek yok. Teknolojiyi takip eden kisi icin ne yazik ki mantikli bu harcama. Ucuz android telefon alinmaz. Iphone desen o zaten almis basini gitmis.

+katılıyorum düşüncene. Aslında orası da doğru Android'te s3 ten aşşagısı çöp, Takılmadan internete bile girilmiyor. Nokia 5800im bile 256-512 ramli androidlerden daha STABİL çalışıyordu.
    2.el s3 750 2.el ip4 750 tl, bunların altı telefonlar yüzde 100 çöp.
  • kusura bakmada alıp almayacağını sanamı soracak alır kontörsüz kullanır alır kontör yükler v.s
  • işine yarıyorsa alsın kullansın kimse çıkıp bişey diyemez.amaa bu adam alıp sadece alo diyorsa o telefonla,işte orda sıkıntı var.hem o adam israf hemde o telefon israf.bunun gelirle alakası yok
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.