Şimdi Ara

Muğla Süzme ve Petek Balı🍯 • Stoklarla Sınırlıdır! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
121
Favori
66.585
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muğla Süzme ve Petek Balı🍯 • Stoklarla Sınırlıdır!

Siparişlerinizin tamamının gönderimi sağlanmış olup, takip bilgileri özel mesaj yoluyla paylaşılmış ve toplam sipariş tutarlarının %5'i, LÖSEV'e bağışlanmıştır.

Bizleri tercih ettiğiniz ve destekleriniz için teşekkür eder; iyi akşamlar dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 1 Şubat 2024; 23:21:22 >
  • Analiz raporu yok, vergi yok ona rağmen en kaliteli bal olan Balparmak ve Anavarza’dan daha pahalı. Çok iyi fırsatmış.

• Coca-Cola kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Mesajınız için teşekkürler.

Maalesef analiz yaptırma gibi bir imkan ve fırsatımız olmadı. Biz, küçük üreticiyiz ve maddiyatının altından kalkmamız mümkün gözükmüyor. Müşterilerimiz genellikle sabit ve çevremizdendir. Şu an memlekette değilim, her zaman söylediğimiz gibi, Muğla'da olduğumuz süreçte yerinde ziyaret etmek isteyen herkese, kapımız sonuna kadar açıktır. Hem sohbet-muhabbet hem çay çorba ikramı için.

- Üretim ve toptan satışı şu an için dayım yapmaktadır. 1 Ocak 2021 tarihinde 7256 sayılı kanunla vergi muafiyeti mevcuttur. Çalışanı bulunan şahıslar ve firmaların gelir vergisi oranı %2, çalışanı bulunmayanların ise %4’tür. Aile hakkımıza düşen kadarının(sadece arı hakkı ve az bir miktar alıyoruz) vergisi, tarafımızca ödenmiştir. Bunun yanında toplam sipariş tutarlarının %5'i, vakıf ve derneklere müşterilerimiz vasıtasıyla bağışlanmakta ve indirim olarak uygulanmaktadır.

Bir de üretici olmaktan ziyade, tüketici olarak X veya Y markası için şöyle bir şey söyleyebilirim(belirtmiş olduğunuz marka ve firmalar ile ilgili yorum yapmak istemiyorum, kısa araştırmalarla "en kaliteli" ibaresini hak edip etmediğini görebilirsiniz ki birçok müşterimiz bunlar ve benzerleri "market ballarını" tüketmekten kaçınmaktadır):

Bal analizinde dikkat edilmesi gereken hususlar; asitlik, yabancı maddelerin varlığı, nem oranı, invert şeker miktarı, diastaz aktivitesi, hidroksimetil furfurol (HMF) seviyesi ve ticari glikoz tespitidir.

Şimdi X firması balı, analize edecek Y kuruluşuna bu değerlerin olması gerektiği veya daha iyisi değere sahip olabilecek bir kavanoz bal gönderdi diyelim(analiz için 500 gr. bal yeterli). Bu sonuçta istenilen değerde veya daha iyisinde çıktı, analiz raporunu aldı ve yayınladı. Dedi ki biz bu analizleri yaptırdık, sonuçlarımız böyle. Bize, size veya bir başkasına analiz yapılan balın aynısının gönderileceğinin garantisini kim verebilir? Yani analiz edilen bal ile gönderilen bal farklıysa, organik değilse, kim, nereden ve ne şekilde bilebilir? Tamamen X firmasının veya Y satıcısının insafına kalmış durumdayız ki bal ve arının doğasına aykırı olarak her bal, aynı analiz sonuçlarını vermez, veremez. Ama ben balı beğenmezseniz, memnun kalmazsanız, herhangi bir sorun sıkıntı oluşursa - ki ihtimal vermiyoruz - her türlü iade kabul edebiliriz. Yediğiniz helali hoş olur, ücretinizi kuruşu kuruşuna geri alırsınız. Yemediğimiz, yiyemediğimiz veya yiyemeyeceğimiz hiçbir şeyin satışını yapmıyoruz, yapmayız. Ürünlerimiz, geçmiş müşterilerimizin-forum üyelerimizin yorumlarında da görebileceğiniz gibi, memnuniyet garantilidir.

Bir geri bildirimi izninizle paylaşmak istiyoruz(sanırım daha iyi bir analiz olamaz):
    ⬇️
    Muğla Süzme ve Petek Balı🍯 • Stoklarla Sınırlıdır!

Bal gibi tatlı günler dileriz🍯

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 2 Şubat 2024; 21:39:41 >

bizde bir süre balparmak tükettik ama bu satıcıdan 4 defa alışveriş yaptım ve hiçbir sorun yaşamadım hocam. herkesin şahsi tercihi tabi kimse bir şey diyemez.

özellikle balparmak ballarıyla ilgili son birkaç haftadır ciddi şikayetler var, şikayet vara yazmışlar

Muğla Süzme ve Petek Balı🍯 • Stoklarla Sınırlıdır!www.sikayetvar.com
    Balparmak - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/balparmak

özellikle şunun gibi küf benzeri şeyler olduğuna dair şikayetler artmış durumda

Muğla Süzme ve Petek Balı🍯 • Stoklarla Sınırlıdır!www.sikayetvar.com
    Balparmak Kavanoz İçinde Küf Benzeri Oluşum
    https://www.sikayetvar.com/balparmak/balparmak-kavanoz-icinde-kuf-benzeri-olusum-video

Bolu balı olduğu için olabir mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mesajınız için teşekkür ederiz.

Bolu balı derken neyi ima etmeye çalıştığınızı anlayamadık, biraz daha detaylandırır mısınız?
  • berkan0zmen kullanıcısına yanıt

Başka konuda ilk mesajlarda balların Bolu ilinden gönderildiği yazıyordu yanlış mı hatırlıyorum

Gönderimi Bolu/Gerede'den yapıyoruz çünkü eşimin görev yeri burası. Balımız Hakiki Muğla Çam Balıdır. Çam balının üretimi basra böceğinin salgısından yapıldığı için Bolu'da çam balı üretimi yok denecek kadar azdır. Coğrafi özellik ve iklim sebebiyle kızılçam bulunmamaktadır(Bolu bölgesinde çam ağacı cinsleri sarıçam ve karaçamdır).

Eşim daha önce benim kendi forum hesabımdan(fatma0zmen) açmış olduğum konuda mesajınızı yanıtlamış ancak sizden bir geri dönüş alamamıştı, belki bildirim gelmedi veya siz fark etmediniz. Biz yine sözümüzün arkasındayız, mesajınıza verdiğimiz yanıt aşağıdaki ekran görüntüsünde mevcuttur.

WhatsApp'ten iletişime geçmek için lütfen tıklayınız: https://serilink.net/sJNd

Sevgilerle,

Fatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 2 Şubat 2024; 23:50:1 >

Benim o konuya yazdığım mesajı kim neden sildi anlamış değilim ben yazın yerkesikten hakiki Muğla çam balı diye sattıkları balı şekerden yiyemedik bir hafta sonra iade etmeye gittiğimde bana bal satan kişinin verdiği cevap dur bekle ballar karışmış olabilir sana Bolu balı vermiş olabilirim hemen eve gidip Muğla balı getireyim dedi ben kabul etmedim verdim balını aldım paramı

Madem benim geri dönüş yapmadığımı biliryorsunuz benim o yazdığım mesajında bulun bir daha diyorum ne Muğla balı alırım ne de tanıdıklarıma aldırtırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz907 -- 2 Şubat 2024; 23:56:40 >
    Mesajınız silinmiş değil, mevcut duruyor, hareketler dökümünden ulaşabilirsiniz(konumuz diğer sıcak fırsatlara taşındığı için, konunun silinmesi için başlık değiştirdik)

Paylaşmış olduğunuz mesajın linki: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157558149

Şimdi bir kişinin yapmış olduğu terbiyesizlikten dolayı bizleri ve Muğla'daki diğer bal üreticileri kötülemeniz doğru değil. Bizimle bir alakası olmamasına rağmen, sırf tabularınızı yıkmak adına sizler için yapılabilecek her şeyi yaptık ve yine söylüyoruz; balı alırsınız, yersiniz, beğenmezseniz veya farklı bir durum yaşanırsa(bunlara ihtimal dahi vermiyoruz), karşı ödemeli kargo ile iade edersiniz. Ben ödemiş olduğunuz ücretin tamamını kuruşu kuruşuna iade edeceğim. Yediğiniz kadarı da bizden helali hoş olacak.

Daha sizler için ne veya neler yapabiliriz, inanın bilmiyoruz.

Teklifimiz daima geçerlidir. İyi akşamlar dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 3 Şubat 2024; 0:35:2 >

Genel olarak benim memleketim olan ilde, özelde ilçemizde ve köyümüzde çok eskilerden beridir bal üretimi veya arıcılık yapılır. Hatta başka illerden arıcılar kamyonlarla gelirler. Kendim de şahsi olarak kendime yetecek kadar bir süre arılarım oldu. Kendimi bildim bileli köyden veya ilçeden ballardan tüketirim. Sizden aldığım balı da kullandım ve balınızın, hakiki, katkısız ve kaliteli bir bal olduğu kanaatine vardım. Tabi Türkiye de daha kaliteli ballar da var ama onların fiyatları daha pahalı. Örnek verecek olursam 10 sene veya daha fazla önce aldığım bir balın kilosu 150 TL idi.

Yani balınızın kalitesi fiyatına göre gayet normal.

• Try it T kullanıcısına yanıt
    Mesajınız için teşekkür ederiz. Sizlerin yorumu bizler için çok değerli. İzninizle kısa bir genel bilgilendirme yapmak istiyorum.

29 Temmuz 2021 yılında gerçekleşen ve başlangıcı Marmaris olan büyük Muğla yangını, arıcılıkta ve iklimde olumsuzluklara yol açmış ve birçok bal ormanı yok olmuştur. Bu süreçte maalesef bizlerinde birçok kovanı-arısı telef olmuştur. Hatta dayımın(+25 yıldır arıcılıkla uğraşır) büyük tutkusu ve tek geçim kaynağı olan arıcılığı bırakma noktasına gelmiş, psikolojik anlamda ve büyük oranda etkilenmiştir.

Bu süreçten sonra mesken olarak kullandığımız alanların çoğunluğu, kullanılamaz hale geldi. Bu durum da dayımı Muğla ve yöresinde(gerekli resmi izinler doğrultusunda) bazen sabit bazen de konar göçer şekilde arıcılık faaliyetlerine devam etmesine sebebiyet verdi.

Arının, basra salgısını çam ağacı üzerinden alarak kendinden kattığı enzimlerle işleyip, kovana getirmesi ve peteklerde suyunu uçurarak olgunlaştırması sonucu çam balı elde edilir. Arılar yangından doğal olarak etkilendiği için, çam balımızın +%95'i salgı iken, bu oran yaklaşık %10'luk bir düşüş yaşamış ve arıların ormanda bulunan diğer; bitki, meyve ve çiçek özütlerini çam balına karıştırmasına sebebiyet vermiştir(doğal olarak arı şartlandırılamadığı ve sadece salgıdan üretim yapmaya şartlandırılamayacağı için).
    Bu karışımda çam balının tadını kısmen yumuşatmış ve rengine hafifte olsa bir açıklık getirmiştir. Yaşanılan durum, herhangi bir olumsuz durum teşkil etmemekle beraber, aksine günlük kullanım ve tüketim için olumlu bir gelişmeye sebebiyet vermiştir.

Açıklama, sizler gibi baldan anlayan forum üyelerimiz-müşterilerimiz için değil; market balı tüketimine yoğunlaşmış ya da hangi şartlarda veya nasıl üretildiği bilinmeyen sözde yerli üretim ve üreticiden bal alıp tüketenler içindir. Ürünlerimizde şeker veya başka katkı maddesi(koruyucu, renklendirici ve aroma verici) bulunmaz, doğal ve %100 organiktir.

Balı bizden alıp almamanız mühim değildir. Bizlerin tavsiyesi, market ballarını tüketmemeniz ve bizi veya işi bilen eş-dost tavsiyesiyle alınan balları tüketmenizdir.

Market ballarının büyük bir çoğunluğu maalesef bal değil, kimyasaldır. Yapay aroma ve kokuların yanında, renklendiricileri de içermektedir.
    Bir deyimle "çakallık" olarak nitelendirilebilecek sözde yerli üreticiler de, arıya şeker vermekte olup; ellerindeki kısıtlı imkanlarla bala çam terebentin yağı ile aroma vermeye ve gıda boyasıyla rengini koyulaştırmaya çalışmaktadır.

Ek ve önemli bir bilgi olarak da;

Hakiki çam balı düşük glikoz ve früktoz içeriğine sahiptir. Bu sebeple de daha uzun süre kristalize olmadan saklanabilmektedir. Donma ve şekerlenme yapmaz ve uzun yıllar boyunca muhafaza edilebilir.

İyi geceler dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 3 Şubat 2024; 1:42:5 >

• dört defa buradan sipariş verdik, tüm ürünlerini denedik(bal,polen,tahin,zeytinyağı) ve hepsinden memnun kaldık.

özellikle ilgi alaka ve kargolama beş yıldızlık. bal ve polen için ekstra bir şey söylemeye gerek yok zaten, sayfalarca yorum var, alın aldırın. tahin ve zeytinyağı stokları bitmiş. önce kendimiz denemelik bir kavanoz aldık, sonra eş dost akrabaya derken müdavimleri olduk. bağış yapmaları da çok hoş bir davranış. umarım hayatta her şey istediğiniz gibi olur. hayırlı bereketli satışlarınız olsun.

• DHgunner kullanıcısına yanıt
    Geri bildiriminiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Ürünlerimizi sağlıklı ve mutlu günlerde tüketmenizi diliyoruz.

Başka siparişlerde görüşmek dileğiyle;

Bal gibi tatlı günler dileriz🍯
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.