Şimdi Ara

Doğanın Altın Damlası: Ham Muğla Çam Balı🍯 (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Pistevo35 , Pistevo35 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil2 iOS
5 sn
1.354
Cevap
126
Favori
73.091
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bu acıyı unutmadan, daha bilinçli ve dayanışma içinde bir toplum olma yolunda birlikte ilerlemeliyiz. Deprem gerçeğini göz ardı etmeden, güvenli yarınlar için sorumluluk almalı, dayanışmayı sürdürmeliyiz.

Muğlak Natural olarak, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.

Unutmadık, unutmayacağız…

Saygılarımızla,

Muğlak Natural
  • Merhabalar. Bundan yaklaşık altı ay önce 3 kilo bal aldım kendilerinden. Başka ballarım olduğu için açıp kısa zamanda tüketme ve deneme imkanım olmadı. Bunun bir kilosunu kayınvalideme vermiştim. Birisini açıp kullandım hatta biraz da kendime göre test ettim diyebilirim. Öncelikle burada yazacaklarım hiç bir bilimsel ve kimyasal teste tabi tutmadan sadece kendi fikrimi beyan etmek olacak. Ama imkanım olsaydı kesinlikle bal testine göndermek isterdim. Nedeni ise ben bu balın gerçek bal olmadığını düşünüyorum. Tadı yediğim ballar gibi değil sanki içinde farklı bir esans var gibi. Balın bir kısmını iş yerinde yiyeyim diye hava almayan bir kap içinde iş yerime götürdüm. Hatta unuttum sanırım kapalı olarak iki ay civarı kaldı. Açıp yemek istediğimde tadında ve kokusunda ciddi bir bozulma hissettim sanki ekşimişti ve yemeden attım. Evde bulunan balımızdan ailecek yarım kilo civarı tükettik ama dediğim gibi değişik bir esansı ve tadı var çok da memnun kalmadık. Sonra balı soğukta bırakıp donar mı diye bekledim. Hem buzdolabında hem de balkonda Kütahya soğuk olur. Fakat bal şekerlenme yada kremleşme şeklinde kesinlikle donma yapmıyor. Macun şeklinde yoğun bir kıvam alıyor ama donmuyor. Satıcı Berkan bey kusura bakmasın amacım kesinlikle karalamak ve iftira atmak değil. Bu benim objektif olarak değerlendirmem. Sadece kişisel deneyimlerim doğrultusunda yazdım bunları. Ayrıca aldığım balları geri göndermek ya da telafi istemek gibi bir düşüncem de yok. Elinde bal olan arkadaşlar küçük bir miktar balı ayırıp hava almayan bir kap içinde bir ay gibi bir süre bekletip tadına bakabilirler mi? Ayrıca soğukta kristalleşme yada kremsi bir donma oluyor mu yazarlarsa sevinirim selamlar.

Doğanın Altın Damlası: Ham Muğla Çam Balı🍯

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limonlusoda -- 17 Şubat 2025; 13:0:29 >

• limonlusoda L kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Mesajınıza sırasıyla yanıt vermek gerekirse:

1. Forumda onlarca referansımız bulunuyor; ancak ilk kez böyle bir geri bildirim aldık. Siparişi gönderdikten iki gün sonra tüm müşterilerimizle iletişime geçerek(istisnalar olabilir) ürün ve hizmet memnuniyetlerini sorar, ardından "objektif yorumlarını" burada paylaşmalarını rica ederiz. Böylece herhangi bir sorun varsa, tüm telafileri fazlasıyla sağlarız. Siparişinizi teslim alır almaz benzer bir yorumda bulunsaydınız ve bizden kaynaklı bir sorun yaşanmış olsaydı, gereken tüm telafileri seve seve yapardık. Ancak üzerinden 6 ay geçmiş. Eğer uygun saklama koşullarına dikkat edilmemişse (yüksek ısıya veya doğrudan güneş ışığına maruz bırakıldıysa) ya da sıvı teması olmuşsa, bal doğal olarak reaksiyon gösterebilir.

2. "Tadı yediğim ballar gibi değil, sanki içinde farklı bir esans var gibi" yorumunuza istinaden sormak isteriz: Daha önce hiç çam balı tükettiniz mi? Kıyas yapabilmek için önceden çam balı deneyimlemiş olmanız önemli.

Ayrıca, bu kıyası hangi ölçütlere göre yaptığınız da belirleyicidir. Onlarca farklı bal çeşidi vardır ve her biri kendine özgü tat, renk, koku, doku, akışkanlık ve özelliklere sahiptir. Yani daha önce tükettiğiniz ballarla birebir aynı olmasını beklemek doğru bir karşılaştırma olmayabilir.

3. Ballarımız, gerekli test ve kontrollerden geçerek sofralarınıza ulaşmaktadır. Balın doğallığından ve saflığından şüpheniz olmasın. Son test sonuçlarımız şu şekildedir:

Prolin: 492,24
    Diastaz Sayısı: 10,12
    Elektriksel İletkenlik: 1298
    Nem Oranı: 16,48

Dilerseniz, bağımsız bir laboratuvarda kendiniz de test yaptırabilirsiniz. Eğer farklı bir sonuç alırsanız, tüm masraflarınızı karşılamaya hazırız.

4. Google’da “çam balı donar mı/kristalleşir mi?” şeklinde bir arama yaparsanız, sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Hatta sizin ve diğer forum üyelerimiz için ben de buraya yazayım:

"Yıllarca kalitesini bozmayan bir yapıya sahiptir. Donma ve şekerlenme yapmayan çam balı, uzun yıllar boyunca muhafaza edilebilir. Bu nedenle çam balı donar mı diye bir endişeniz olmasın. Çünkü hakiki çam balı donma yapmaz."

Ek bir bilgi olarak, çam balı salgı balı olduğu için çiçek balları gibi kristalleşme yapmaz ya da çok daha geç yapar. Bu durum, içine karışan ve bal ormanlarında bulunan diğer bitki, çiçek ve meyve özlerinin miktarıyla ilgilidir.

Farklı bir sorunuz, sorununuz veya talebiniz olursa, dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Seve seve yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bal tatında günler dileriz🧸

• berkan0zmen kullanıcısına yanıt

Mesajımda üstüne basarak vurguladığım gibi, hiç bir beklenti içinde değilim. Ayrıca tüm yazdıklarım kişisel ve objektif yorumlarımdır. Ballarım geldikten sonra kapalı bir dolap içinde açılmadan oda sıcaklığında muhafaza ettim. Hatta diğer bir kiloluk bal gönderdiğiniz şekilde pat pat içinde duruyor. Yaşım elli çocukluğumdan beri balı severek tükeden bir insanım. Özellikle çocukluğumda babam esnaf olduğu için Milas tarafından bir amca gelir Üç kiloluk beşer kiloluk tenekeler içinde senelik balımızı alırdık. O balların tadını tabi ki şuan bulamıyorum. Bir çok farklı balcıdan ve marketlerden bal alıp tadlarını karşılaştıran bir insanım. Elbette ki esanları ve tadları farklı olan bal çeşitleri mevcut. Ama dediğim gibi sizin balınızı beğenmedim. Dediğim gibi bu kişisel fikrim. Hem tad olarak hem de ekşimesini baz alarak. Hakiki bal dolap içinde kesinlikle bozulmaz. Ayrıca yazıyla test sonucu paylaşmanızı etik bulmuyorum. Bununla ilgili bir belge varsa ortaya koymanız daha etik olacaktır diye düşünüyorum.

Amacım polemik yaratmak değil fikir beyan etmek daha da yazmayacağım. Yorumumu sildirmezseniz memnun olurum selamlar.

Biz müşterilerimizden her zaman objektif geri bildirimlerini paylaşmalarını rica ediyoruz. Lezzet beğenisi tamamen damak zevkine bağlı bir konu olduğundan, her görüşe saygı duyuyoruz. Ancak bilinmelidir ki bal, doğası gereği bozulmayan tek gıdadır. Yalnızca dış etkenler veya muhafaza koşullarına bağlı olarak fiziksel değişimler gösterebilir. Geçmiş müşteri geri bildirimlerini incelediğimizde, benzer bir duruma rastlamadık. Sipariş tarih ve cep telefonu numaranızı bizimle paylaşırsanız, ilgili dönemdeki kayıtları (siparişinizin verildiği ay ve +-1 ay aralığında) tekrar kontrol edebiliriz.

Ürünümüzün test ve analizleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kimya Bölümü'nde doktora yapan bir arkadaşımız tarafından gerçekleştirildi. Ancak resmi belge düzenleme süreci maliyetli olduğu için, sınırlı stoklarımızı göz önünde bulundurarak ücretli bir analiz yaptırmadık. Bu ek maliyetin fiyatlara yansıtılmasını istemedik.

Ayrıca, burada kimseye zorla bir yorum yazdırmadığımız gibi, yazılan herhangi bir mesajın silinmesini de talep etmedik. Hem bir üretici hem de bir tüketici olarak böyle bir yaklaşımı etik bulmadığımızı belirtmek isteriz.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: limonlusoda

Merhabalar... İlk defa alıyorum. Sipariş no : 538530209 ile üç kilo aldım. Umarım çocukluğumda Muğla'dan Kütahya'ya babama bal getiren amcanın balındaki lezzeti alabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar...

Teşekkür ederiz. Gerekli kontrolleri yaparak en kısa sürede dönüş sağlayacağız. İyi günler dileriz.
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.