Arkadaşlar Öncelikle mac adresi nedir ne işe yarar internetten konu hakkında birçok araştırma yaptım ama anlamadım bunu bana kısaca açıklayabilecek olan varmı???
Ayrıca şu an 40 makinenin olduğu bir internet kafede çalışıyorum bu makinelerin mac adreslerini nasıl bulurum bunun bir komutu mu var dos için yoksa programı mevcutmu...
Alakanız için teşekkürler
Saygılar KGK
MAC adresi her AĞ DONANIMININ sadece kendisinde bulunan bir nevi kimlik numarasıdır. Dünyada bu MAC adresinin tekrarı bulunmamaktadır. Çoğu yerde Fiziksel Adres olarakta geçer.
Ağ bağlantılarınızdan > Yerel ağ bağlantısını açın.
Açılan pencerenin Destek sekmesine ve oradan Ayrıntılar düğmesine basın. Açılan yeni pencerenin en üstünde Fiziksel Adresiniz yazacaktır.
başlat çalıştır cmd ipconfig /all orada tüm ethernetlere ait fiziksel adresleri yani mac adrresleri yazar.
Çok saolun arkadaşlar peki bu mac adresini ne gibi yerlerde kullanabilirim.... ayrıca ilk sorudada sorduğum gibi ağımdaki diğer makinelerin mac adreslerini nasıl bulabilirim...... Şimdi wireshark diye bir program indirdim bu o işe yarıyormus ama kullanmasını bi türlü bulamadım....
Alakanız için teşekkürler...
Saygılar KGK
Her bilgisayarda tek tek bakarak öğrenebilirsin.
Böyle yapmadan da mutlaka öğreniliyordur ama nasıl olduğunu bilmiyorum. Zaten bilgisayarlarımız diğer bilgisayarların MAC adreslerini bilmese aralarında iletişim olmaz. Giden gelen her veri paketinin içinde mutlaka Göndericinin ve alıcının IP adresi ve Mac adresi vardır.
Ama bunu size gösteren yazılımı bilmiyorum. Ne yapacaksınız ki öğrenip.
merak
geçen öyle bi konuşmada mac adresi geçti de bende meraktan soruyorum şimdi... Ama hakkaten çok büyük bir merak var içimde öğrenmezsem ölürüm
Saygılarımla KGK
arkadasim cafede cafe kontrol programi kullaniyorsan zaten MAC adresleme işlevi aktiftir. server clientlerle iletişim kurarken MAC adres bilgileri de kullanir zaten.
kablosuz modem kullaniyorsan ve airties ise durum kısmına gelip en altta bakarsan o an kimler bagli modeme ve hangi mac'den görürsün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme