Önümüzdeki hafta bir Mac Book pro 13'' 2.66GHz sipariş vermeyi düşünüyorum. Öğrenci olduğum için bilgisayar için ayırdığım kaynak biraz kısıtlı ve yurt dışında olduğum için de bilgisayarın bazı konfigürasyonla rını değiştirmem mümkün o yüzden iki seçenek arasında kaldım.
1) 500GB HDD (5400 rpm) + 8GB 1066MHz DDR3 SDRAM 2) 256GB SSD hard disk + 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM
Bu arada grafik programlarıyla okadar da haşır neşir olduğumu söyleyemem, fakat alacağim bilgisayarı uzun soluklu olarak kullanmak istiyorum. Arada oyun oynadığım için ve MBP'nun da 256 MB paylaşımlı ekran kartının olduğundan; 8GB ram ile uzun zaman takılmalar olmadan oyun oynayabileceğim i düşünüyorum. Ancak öbür taraftan yapılan testlerde SSD hard disklerin performansların ın HDD lere göre daha yüksek olduğu gözleniyor. Bununda bilgisayarın performansına doğrudan etki edeceği düşüncesindeyim zira 13'' lerde tek bir HDD seçeneği mevcut (5400 rpm).
laptoplarda işlemci ve ekran kartı değişmez ama istediğiniz zmaan bir ssd alıp takabilirsiniz. bir laptop alırken paranızı öncelikli olarak ilerde değiştiremeyeceğiniz parçalara yatırırsanız daha uzun ömürlü olur. harddiski ssd almak yada almamak bilgisayarınızın daha uzun süre kullanılmasını etkilemez. ssd alacağınıza o paraya alabildiğiniz en yüksek seviyeli macbook pro modelini almanızı tavsiye ederim..
macbook pro alacaksanızda 2 inch için core i serili 15'' macbook yerine 13'' almamanız bana göre daha mantıklı olur. bende sizin gibi düşüncelerle 13'' macbook aldım, keşke 15'' alsaydım diyorum uzun süreli kullanımlarda ekran boyutu çok göz yoruyor. ayrıca hybrid ekran kartı seçeneğindende geri kalmanız kullanım ömrünüzüda azaltacaktır.
13" lerde de hybrid ekran kartı var diye biliyorum? hem on board hem haricci değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: adrealx
Herkese merhaba arkadaşlar
Önümüzdeki hafta bir Mac Book pro 13'' 2.66GHz sipariş vermeyi düşünüyorum. Öğrenci olduğum için bilgisayar için ayırdığım kaynak biraz kısıtlı ve yurt dışında olduğum için de bilgisayarın bazı konfigürasyonla rını değiştirmem mümkün o yüzden iki seçenek arasında kaldım.
1) 500GB HDD (5400 rpm) + 8GB 1066MHz DDR3 SDRAM 2) 256GB SSD hard disk + 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM
Bu arada grafik programlarıyla okadar da haşır neşir olduğumu söyleyemem, fakat alacağim bilgisayarı uzun soluklu olarak kullanmak istiyorum. Arada oyun oynadığım için ve MBP'nun da 256 MB paylaşımlı ekran kartının olduğundan; 8GB ram ile uzun zaman takılmalar olmadan oyun oynayabileceğim i düşünüyorum. Ancak öbür taraftan yapılan testlerde SSD hard disklerin performansların ın HDD lere göre daha yüksek olduğu gözleniyor. Bununda bilgisayarın performansına doğrudan etki edeceği düşüncesindeyim zira 13'' lerde tek bir HDD seçeneği mevcut (5400 rpm).
Bu durumda siz olsanız ne yapardınız??
15.4 inc 1650x1080 çözünürlüklü mat ekranlı core i5 li en ucuz modeli al. Sonradan bana çok dua edersin.(çözünürlük çok önemli bişey!)
eğer paran yoksa en basit 13.3 ü al 2.4ghz + 250gb + 4gm ram + nvidia 320m
ekran kartının raminden önce üzerindeki grafik işlem birimi önemlidir sakın unutma!
SSD işini sonra da yapabilirsin biraz daha ucuzlasın ben de alıcam zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: serhanuygur
13" lerde de hybrid ekran kartı var diye biliyorum? hem on board hem haricci değil mi?
malesef yok.. pro diyorlar ama normal macbook tan çok ta fazla bir artısı yok 13 inch in. ayrıca ekran kartı rami de paylaşımlı.. sitesinden alıntıdır:
13 inch:
quote:
Graphics and video support
NVIDIA GeForce 320M graphics processor with 256MB of DDR3 SDRAM shared with main memory5 Dual display and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 2560 by 1600 pixels on an external display, both at millions of colors iSight camera Mini DisplayPort
15 inch:
quote:
Graphics and video support
NVIDIA GeForce GT 330M graphics processor with 256MB of GDDR3 memory on 2.4GHz and 2.53GHz configurations; or 512MB of GDDR3 memory on 2.66GHz configuration Intel HD Graphics with 256MB of DDR3 SDRAM shared with main memory5 Automatic graphics switching Dual display and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 2560 by 1600 pixels on an external display, both at millions of colors iSight camera Mini DisplayPort