Şimdi Ara

mac,e win 7 kurdum boot menüyü bulamiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar macbook a1181 var bende windows 7 yükledim güzel calisiyor ama acilirken 1 dakikadan fazla acilmiyor beyaz bir sayfa cikiyor arkadasin biri biosdan ayarliyacaksin dedi ama biosa giremiyorum f tuslarinin hepsini denedim nereye basip girmam lazim yada bu acilistaki beyaz sayfayi kaldirmak icin ne yapmam lazim arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim cevaplarinizi bekliyorum simdiden tesekkürler

• Maclerde BIOS yok :) onun yerine EFI var zaten onun ayarlarını değiştirme imkanınız yok. Sanırım 1 dakika beklemekten başka çözüm yok gibi.

Belki bi PRAM reset deneyebilirsiniz EFI cache'in ve NVRAM'in temizlenmesi için bi ihtimal işe yarayabilir.

PRAM reset içinhttp://support.apple.com/kb/HT1379
  • quote:

Orijinalden alıntı: Downer1040

Maclerde BIOS yok :) onun yerine EFI var zaten onun ayarlarını değiştirme imkanınız yok. Sanırım 1 dakika beklemekten başka çözüm yok gibi.

Belki bi PRAM reset deneyebilirsiniz EFI cache'in ve NVRAM'in temizlenmesi için bi ihtimal işe yarayabilir.

PRAM reset içinhttp://support.apple.com/kb/HT1379

Tesekkür ederim dostum ama ise yaramadi baska bir önerisi olan varmi
  • Açılırken alt tuşuna basarsan hangi bölümden açacağını soran ekran gelir. Burada tıkladıktan sonra biraz bekliyor ama 1 dk abartı geldi bana.
    PRAM resetin işi çözmesi lazımdı gibi geliyor bana. cmd + alt + p + r tuşlarına power a basar basmaz aynı anda basmanız ve bilgisayar tekrar reset atıncaya kadar çekmemeniz lazım. Bunu doğru yaptığınıza emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Açılırken alt tuşuna basarsan hangi bölümden açacağını soran ekran gelir. Burada tıkladıktan sonra biraz bekliyor ama 1 dk abartı geldi bana.
    PRAM resetin işi çözmesi lazımdı gibi geliyor bana. cmd + alt + p + r tuşlarına power a basar basmaz aynı anda basmanız ve bilgisayar tekrar reset atıncaya kadar çekmemeniz lazım. Bunu doğru yaptığınıza emin misiniz?

dostum video ekliyorum kameram biraz kötü ama hersey görünüyor

http://www.youtube.com/watch?v=TMnfo8_Bw_k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdus03 -- 12 Eylül 2012; 21:09:42 >

• Refit yükleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Refit yükleyin.

Refit indirdim ama pc tanimiyor exe datayi yok nasil kurucam saygilar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanıyorum sorununuz active partition değişmesi. MBR ile EFI karışmış gibi görünüyor.

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php adresinden Gparted Live Cd indirip bir cd ye yazdırın. Daha sonra bu cd ile sistemi boot edip diskinizdeki tüm partitionları görebilir olacaksınız. MacOsx diskinizi boot olarak işaretleyin. Sistemi yeniden başlattığınızda macosx ile sisteminiz yeniden başlayacaktır. Sistem yeniden başladığında Refit yükleyin. Refit EFI ve MBR yerine geçerek sistemdeki yüklü tüm bootable işletim sistemlerini size açılışta gösterecek. (Herhangi bir tuşa basarak boot etmenize gerek kalmadan)

Takıldığınız yerler olursa yazın.

• arkadaşlar bende win7 yükledim ama direk aclıyor alt tuşuna falan basıyrum ama nafile direk win7 ile aclyor mac osx acamıyorum lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dargmen

arkadaşlar bende win7 yükledim ama direk aclıyor alt tuşuna falan basıyrum ama nafile direk win7 ile aclyor mac osx acamıyorum lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum lütfen

Sistem tercihlerine girin, başlangıç diski ayarlarını görceksiniz. Ordan BootCamp yerine Mac OSX'i seçin
  • Açılış sesini duyar duymaz alt tuşuna basarsanız yada arkadaşın dedigi gibi sistem tercihlerinden başlangıç diskini degiştirerek halledebilirsiniz. (Tabi ilk açılış sürekli windowsla başlıyorsa ilk seçenegi yapmanız gerekir.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.