Şimdi Ara

mac filtreleme - beyaz liste 62 adet yapabiliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şöyle bir teknik konu var işin içinden çıkamadım. 150 adet tablet var "aynı alanda" kullanılıyor. Sadece bu tabletler internete ulaşabilsin diğer kişiler bağlanamasın diye wifi router'da mac filtreleme açtım "Beyaz Liste" olarak cihazların mac adreslerini girerken, 62 adet sonra sınırlı olduğu için (diğerlerine izin vermedi router) 150 adet beyaz liste oluşturmam lazım. Böyle bir router var mıdır veya bunu 62den nasıl 150 ye çıkarabilirim. veya önerisi olan var mıdır. Router modeli : TPLİNK Archer AX50 WİFİ6 şimdiden teşekkürler. Yardımcı olması adına elimden geldiğince çizip anlatmaya çalıştım. :)

mac filtreleme - beyaz liste 62 adet yapabiliyorum

• Merhaba,

Bahsettiğiniz konu ev veya küçük ofisler için kullanılan router ile yapılacak iş değil. Giriş seviyesi bir soft veya hard firewall almanız gerekmekte...

• benim önerim mikrotik RB750Gr3 modeli

• snurks1499 S kullanıcısına yanıt

level4 lisans için "200" ama lisans seviyesi yükseltilebilecek olsa bile rb kaynaklarını dikkate almak lazım. network trafiğinin düzenli akışı için uygun cpu ve ram'e ihtiyaç var. ayrıca iyi bir rb seçimi için bant genişliğini hesap etmek lazım. bu yaklaşımı göstermeden, hex lite de aynı kullanıcı sayısı sınırına sahip. hotspot da yapabilir. diğer yapılandırmalar da önemli. internete çıkış > rb > brdige mod ap > kullanıcılar.. yani 150 kullanıcı az değil. daha profesyonel bir yaklaşım gerekli. bu arada tabletlerle ne iş yapılıyor acaba, eğitim kurumu galiba?

• mfsaydam kullanıcısına yanıt
    Biliyorum sınırları zorlamak gerekir diye düşünüyorum. Elimizde olan teknoloji şuan bu. Firewall kurmak istemiyorum onu düşündüm fakat maliyet artışı extraya girmesini istemiyorum. Tşk ederim cevap için.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Tabletlere uygulama yaptık üretim takip barkod sistemi. Tekstil fabrikasına kurdum herşey ok. Tablet kısıtlama olarak firewall kullanmak istemedim. Tablet kısıtlamalarını family link ile yaptım. Aynı mail hepsinde. Yani çalışan arkadaş wc ye bile gitse uygulamadan barkod tıklaması lazım gibi düşünün. Öyle birşey denedik.🙂 Cevap için teşekkürler. Fikirleri görmek için yazmıştım ama sanırım en oluru bu sistem. Tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.