Şimdi Ara

MAC Filtreleme hakkında bilinmeyenler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende rt 211 modem var. Bir arkadaşım; okulun interneti yavaş olduğu için okula benim hattan birkaç öğretmen bilgisayarını accespoint le benim hatta bağlamak istediğini söyledi. Ben de nasıl olsa modem bende; güvenlik açığı oluşmaz diye kabul ettim. AP302 ile benim sisteme bağlandılar. Aradan 1 2 hafta geçti, bağlantı şifreli olduğu halde; modemin ip verdiği bilgisayarlara baktım bağlanan kişi sayısı 10 taneyi geçmiş. arkadaşa dedim bu böyle olmaz 2-3 dedin 10 olmuş; bunları sınırlandıralım bana MAC adreslerini ver MAC filtreleme yapacağım dedim. verdi 2-3 tane 1 hafta sonra baktım yine 10 15 bilgisayar bağlı durumda. Meğer sadece benim modeme direkt yapılan bağlantılar filtreleniyor AP üzerinde gelen bağlantılar filitrelenmiyormuş.hemen airties müşteri hizmetlerini aradım. durumu anlattım. Bana dedikleri: sen AP bağlantısına izin verdiğin an müdahil olamassın. ya AP bağlantısını kapatacaksın ya da bu şekilde kullanılacak dediler. aradan yine 2-3 hafta geçti modemi kurcalarken FİREWALL diye bir menü gördüm bu menü içinde ayrıyeten 1 tane daha mac filtreleme seçeneği vardı bir de bunu deneyeeyim dedim ve oldu. Müşteri hizmetlerinin dahi bilmedikleri bir özelliği keşfetmiş oldum. Bağlantı hangi AP üzerinden gelirse gelsin eğer modemde kayıtlı değilse açmıyor şu an 2 AP var. ikisinde de bağlanabilecekler belirli. kontrolüm altında. tek dezavantajı 32 bilgisayarla sınırlı olması. 33. MACı veremiyorsun. Olsun bu da yeter..
    Bu şekilde sorun yaşayanlar için yazdım umarım faydalı olur. bir ara airties müşteri hizmetlerini arayıp onları bilgilendirmek istiyorum bu konuda..

• Eyvallah birader,Airties müşteri hizmetlerinin dünyadan haberi yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.