Şimdi Ara

MAC filtreleme nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
57.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mac filtreleme nedir biraz bilgi alabilir miyim. Ben yurtta kalıyorum. Yurda kablosuz internet bağlantısı geldi. Linksys markalı bir access point aldırlar. Ama yurt müdürü nasıl şifreleme yapıcaz diye soruyor. İnternetten araştırdım. Bir şeyler yazıyor ama pek net değil. Anlamadım. Ufak bir açıklama yapıp (siz bana ben de yurt müdürüne açıklayacam ) Bana bu marka access point için mac filtreleme nasıl yapılıyor açıklar mısınız??

• mac filitreleme her bilgisayarın ethernet kartı wireless kart yaa bütür aygıtların dünyada sadece ona ait bir mac adresi vardı. Tp linkin mac adresi bölümüne girdiğinde gnelde kapalı konumdadır etkin değildir eğer etkinleştirirsen bir secenekdaha çıkabilir karşına bu mac adresini verdiğin bilgisayarla ya erişim yapsın yada yapmasın diye bir seçenekde çıkabilir modeme bağlı bulunana bilgisayarların mac adreslerini o listeye ekleyip bunların dışındaki mac adresleri bağlanmasın dersen vermiş olduğun adresler dışında kimse bağlanamaz. mac adresi filitreleme kısaca daha gelişmiş bir yöntemdir normal WPA2 şifresi kullanına wirelesda bu daha kullanışlıdır tabi erişime şifre koymuş olursunuz bağlanmak isteyen bu şifreyi bilmesi lazım ama ama derseninz sadece yurttakiler kullansız başkaları girmesin ozaman yurttaki bitin wirlesdan bağlanan bilgisayarların mac adreslerini ekleyerek erişimi güvenliğe alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pandoras

mac filitreleme her bilgisayarın ethernet kartı wireless kart yaa bütür aygıtların dünyada sadece ona ait bir mac adresi vardı. Tp linkin mac adresi bölümüne girdiğinde gnelde kapalı konumdadır etkin değildir eğer etkinleştirirsen bir secenekdaha çıkabilir karşına bu mac adresini verdiğin bilgisayarla ya erişim yapsın yada yapmasın diye bir seçenekde çıkabilir modeme bağlı bulunana bilgisayarların mac adreslerini o listeye ekleyip bunların dışındaki mac adresleri bağlanmasın dersen vermiş olduğun adresler dışında kimse bağlanamaz. mac adresi filitreleme kısaca daha gelişmiş bir yöntemdir normal WPA2 şifresi kullanına wirelesda bu daha kullanışlıdır tabi erişime şifre koymuş olursunuz bağlanmak isteyen bu şifreyi bilmesi lazım ama ama derseninz sadece yurttakiler kullansız başkaları girmesin ozaman yurttaki bitin wirlesdan bağlanan bilgisayarların mac adreslerini ekleyerek erişimi güvenliğe alabilirsiniz

arkadaşlar herkese merhabalar.bizim cafeden internet yaymamız lazım. cefede 1 adet içinde ttnet olan modem var. ondan tp-link5210g ye( dış ortam routeri) kablo ile interneti vericem. bu 5210g çatıya takılacak. bu anten hem internet çekebiliyo hemde yayabiliyo. ama bize yaymada işe yarıyacak. 5210g yardımıyla da interneti bizim eve bide arkadaşın evine yaycaz. evlerdede kablosuz modemler var. bu kablosuz modemleride 5210g ye bağlıcam. bana direk bilgisayarları bağlayabilirsin 5210g ye diyeceksiniz. ama bu kez direk bilgisayarları bağlarsam evin içinde yayamıycam interneti. ayrıca bağlantı zayıf olacak. o yüzden modem ile 5210g ye bağlanmam lazım. bu anlatmış olduğum sistemi kurmamda yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

sistemin basit şeması ekteki resimde

MAC filtreleme nedir?

• 5210g koymuşsan çatıya sen evinden wifi kartınla bağlanmalısın (pcı modelli olanları kullanırsan iyi olur) kendi evindeki wifi modemle cafedeki interneti kullanmak istiyorsan arada kablo kullanmak zorundasın yani kablosuzdan kablosuz modeme bağlantı kurup tekrardan kablosuz modemle kendi evinde dağıtman zor ama imkansız değil modeminin bu özelliğe sahip olması lazım felan filan hiç gerek yok en iyi yöntem şöyle sen evinde masaüstü bilgisayarın için sağlam bi PCI wifi kart al 2 anten girişli modellerden, buna Tp-Link TL-ANT2408C 2.4 Ghz 8dBi İç Mekan Masaüstü model iki tane anten al büyük ihtimalle sinyal yakalarsın daha sonra yapacağın iş masaüstü bilgisayarından ufak ayarlarla almış olduğun interneti bilgisayardan paylaşmak sanal wifi alanı oluşturuyorsun yeni bir ağ ismi şifre felan verebiliyorsun ve bilgisayarın wifi vericisi oluyor böylelikle evindeki akıllı ceptelefonunla yada notebook ile giriş yapıyorsun şuan bu anlattığım sistemi şahsen ben kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok.

• pandoras kullanıcısına yanıt
    peki engelleniirsem tekrar bağlanmanın bir yolu yokmu ?
  • hayır yok modeme erişim sağlayıp mac adresine yetki vermedikçe olmaz şifreyi bilmen fark etmez giriş yapamazsın. Mac filitrelemede şöyle bir şey var ya izin verdiklerim girsin geri kalan hiç kimse giremesin yada vermiş olduğu mac adresleri giremesin her kez girsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: pandoras

hayır yok modeme erişim sağlayıp mac adresine yetki vermedikçe olmaz şifreyi bilmen fark etmez giriş yapamazsın. Mac filitrelemede şöyle bir şey var ya izin verdiklerim girsin geri kalan hiç kimse giremesin yada vermiş olduğu mac adresleri giremesin her kez girsin

abi ben yanlıslıkla allow falan yaptım wifiden bağlanıodum hiçbi mac girmemiştim suan benim de net gitti hiçbi cihaz bağlanamıyor
    cihaza reset atıp tekrar kurmam gerekiyor dimi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac te Dosya Gizleme [Çözüm]
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • reset atmana gerek yok modeme ethernet den bağlanıp ayarı sıfırlaya bilirsinde o şekilde olur ama ethernetle erişimi yapamıyorsan resetleye bilirsinde resetlersen modemdeki tüm bilgiler silinir haberin olsun
  • arkadaşlar bunlardan hangisinde yasaklıcam kaçak girenleri biri ara yüz ayaralar>kablosuz internet sayfası. diğeri ise Erişim yönetimi>filitre sayfası hengisinden mac ban yani yasaklarız kaçak kablosuz bağlananları ?
     MAC filtreleme nedir? MAC filtreleme nedir?

• Yanlişlikla allow sedim hiç bir mac adresi seçmediğim için hiç kimse giremiyo şimdi modemede erişme şansim yok ne yapmam gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legand54 -- 16 Şubat 2016; 21:24:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legand54 kullanıcısına yanıt
    kablolu bağlantı yapabilirsin

ya da modemin reset tuşundan tüm ayarları en baştan yapabilirsin
  • Modeme erişme şansim yok fiziksel olarak

• zor malesef
  • Mac adresi filtreleme bölümüne 2 tane mac adresi yazdım yazmadan önce boş kutuydu kutuların hepsi şimdi ikisi dolu sorum iste bu dolu oaln kutulardaki mac adreslerini nasıl silebilirim isimle beraber isimdede ahta alıyorum aldığım hatalar ise mac adreslerini silmeye çalıştığımda MAC address is invalid. isim silemye çalıştığımda No special characters in hostName hatalarını alıoyrum lütfen yardım edebilirmisiniz
  • İnsanlar evlerine işyerlerine internet alıyor bazı yvşklarda onu kırmyà çalışıyor neymiş efnedim öğrenciyim param yok Vs Vs bir dünya bahane geçenlerde sürekli modemim kopuyor 2 3 gün sürdü dedim biri modemin şifresini kırmaya çalışıyor,evde de acses Point var kendi modemi mi görünmez yaptım😁acses pointede aynı ismi verip şifreyi WPA yaptım ki çocuklar sevinsin kontrol ettim 2 kişi bağlanmış ama internet é giremiyorlar 😁bunlarda benim yan binadaki veletler sinirleri bozulmuş veletlerin bir ay daha bırakacağım bu şekilde sonrada bir haftada şifresiz bırakacağım ki hırsızlık neymış onlara bu yolla anlatacağım download manyakları bunlar 😁alın Size download

• Arkadaşlar benim sorunum şu tp link modem arayüzünden anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim laptop şu anda wifiye bağlı erişim yasagından dolayı güvenlik anahtarını göremiyorum modem arayüzüne bağlanabiliyorum ordaki şifrede olmuyor şifreyi nasıl öğrenirim yada modemden engelmi atılmış nasıl bulabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.