Şimdi Ara

MAC'i sürekli şarjda kullanmak pile zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • M1 air kullanıyorum. Evden çıkarmadığım için sürekli şarja takılı. Aktif kullanıyorum. ve 8 ayda devir sayısı 41 olmasına rağmen batarya ömrü %92'ye düştü. Bunun sebebi sürekli şarja takılı kullanıyor olmam mı?

• evet

• MAC diye belirtmenin sebebi nedir

• O pil ömrü her türlü düşüyor. Ben de tam aksine %20 ile %90 arasında tuttum. Ona rağmen 1 yıl sonunda %90'a düştü pil ömrü. Kimisi diyor full şardayken otomatik kesiyor, o nedenle dert etmeye gerek yok, kimisi de belli aralıkta tutmak lazım diyor. Ama sonucumuz değişmiyor. O nedenle çok dert etme bence.

• Şarjdayken pilin kullanımı herhangi bir elektronik aletin batarya ömrünü daha hızlı azaltır. Ama pek üstünde durulan bir şey değil. Herkes - zaruri ya da keyfi fark etmeksizin çeşitli nedenlerle - cihazlarını 7-24 şarjda kullanıyor. Artık alışkanlık olmuş kendi uygulamam ise, bilgisayar açıkken şarjda kullanıp kapatınca şarjdan çekmek.
  • Yuzde 30 ila 80 arasi tutmak lazim telefon ve tabletlerde

Pcde de aşağı yukarı böyledir

Ben 30 100 şeklinde kullaniyorum
  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Senin takıldığın sebepten değildir muhtemelen.

Konuya cevap verecek olursam, modern cihazlar bunu kendisi hallediyor, şarjdan çıkartayım azalınca geri takayım gibi şeyler yapmana gerek yok. Devamlı şarja takılı kullanmak çok standart bir kullanım şekli, sorun yok.
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

kapaliyken bile cekmek gerektigini bilmiyordum tesekkurler

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Açıkken şarjda tutmak mantıklı, zaten belirli bir süre kullanımdan sonra şarja takmak zorunda kalıyorsun ama kapalıyken şarjda tutmanın pek mantığı bulunmuyor. Daha doğrusu açıkta şarjda durduğu için batarya zaten dolu oluyor. Kapalıyken şarjda durmasına gerek yok.

• MAC'ı cakı bilmem emme, laptopları şarjda deel de, direkt batarya ile kullandığında kendini ona göre ayarladığı için her zaman şarjdaki halinden daha az performanslı çalışıyor emme bunun karşılığını da daha az fan sesi veya sessizlik olarak alıyorsunuz zaten...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.